برای ناباروری و التهاب معده، ارده را با چی بخوریم؟
- ارزش غذایی ارده چیست؟
- در دوران بارداری ارده را با چی مصرف کنیم ؟
- برای درمان کم خونی ارده را با چی بخوریم ؟
- برای کاهش وزن ارده را با چی بخوریم ؟
- برای کاهش التهاب معده ارده را با چی بخوریم ؟
- برای درمان ناباروری ارده را با چی مصرف کنیم؟
- برای درمان پوکی استخوان ارده را با چی بخوریم؟
- با مزاج گرم، ارده را با چی بخوریم؟
- سخن آخر برای ارده را با چی مصرف کنیم؟
- سوالات متداول برای ارده را با چی بخوریم؟
ارده را با چی بخوریم یکی از چالش های اصلی مصرف ارده کنجد است که اکثر افراد با آن روبرو هستند. چرا که برخی افراد به طعم گس ارده علاقه دارند. اما معمولا برخی دیگر مانند کودکان معمولا شیرینی را به سایر طعم ها ترجیح می دهند. به همین علت برای بسیاری افراد این سوال مطرح می شود که ارده با چی بخوریم پاسخ این سوال نسبتا ساده است.
ارده یک ترکیب غذایی سنتی است که به خصوص در ایران و کشورهای خاورمیانه طرفداران بسیار زیادی دارد. ارده از آسیاب شدن دانه ها طلایی کنجد به دست می آید. کنجدها بر روی حرارت ملایم گاز تفت می خورند، برشته می شوند و بعد نوبت به آسیاب شدن می رسد. این خمیر به دست آمده ارده نام دارد که اغلب مقداری روغن روی آن جمع می شود. این روغن از نوع اسیدهای چرب غیر اشباع و سرشضار از مواد غذایی است. به عنوان مثال امگا 3 و امگا 6 از روغن های ضروری هستند که به مقدار وفور در روغن ارده یافت می شوند. خمیر قهوه ای رنگ ارده بسیار شبیه کره بادام زمینی است. ارده طعم گسی دارد.
در واقع مواد غذایی بی شماری هستند که در کنار ارده طعم منحصر به فردی را ایجاد می کنند. بنابراین اگر شما نیز می خواهید بدانید که بعد از خرید ارده، آن را با چی بخوریم، مطالعه این مقاله از پرهلو می تواند در یافتن پاسخ به شما کمک کند.
ارزش غذایی ارده چیست؟
در پاسخ به اینکه ارده را با چی بخوریم ؟ بهتر است به ارزش غذایی آن توجه کنید. ارزش غذایی ارده تقریبا برای همه شناخته شده است. ارده دارای مقادیر بسیار بالای مواد معدنی مهم از جمله کلسیم، منیزیوم، آهن و روی است. همچنین بسیاری از ویتامین های گروه B به مقدار فراوان در ارده یافت می شود.
ارده ماده غذایی داای چربی بالا است. ولی چربی های موجود در ارده از نوع چربی های غیر اشباع محسوب می شود که مصرف آن برای سلامت مغز و افزایش حافظه بسیار موثر است. مصرف ارده به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 باعث پیشگیری از ابتلا به زوال عقل و آلزایمر می شود. نکته مهم دیگر در مورد ارزش غذایی ارده این است که هیچ گونه کلسترولی در ارده وجود ندارد.
در نتیجه مصرف ارده نه تنها در سالمندان بلامانع است بلکه برای افزایش سلامت مغز بسیار توصیه می شود. ارده همچنین دارای سطح بالایی از آنتی اکسیدان های مهم است که برخی از آنها را در جدول زیر مشاهده می کنید:
آنتی اکسیدان های موجود در ارده | اثرات آنها در بدن |
---|---|
سزامول | کاهش التهاب |
سزامینول | حفاظت از آسیب های سلولی |
فیتواسترول | کاهش کلسترول خون، کنترل فشار خون بالا |
ترکیبات فنلی | جوانسازی پوست، پیشگیری از سرطان |
در دوران بارداری ارده را با چی مصرف کنیم ؟
ارده یکی از مواد غذایی بسیار مفید برای دوران بارداری است. مصرف ارده می تواند انرَژی مورد نیاز برای رشد جنین و فعالیت های روزمره مادر را به راحتی تامین کند. حتی مصرف امگا 3 و امگا 6 در بارداری برای کمک به رشد مغز و سلول های عصبی جنین بسیار ضروری است. از این رو مصرف ارده در بارداری باعث هوش و ذکاوت زیاد نوزاد شما در آینده می شود.
برخی از مادران در مورد اینکه ارده را با چی بخوریم دچار سردرگمی های بسیاری می شوند. همچنین بسیاری از مادران باردار می خواهند بدانند که ارده را به چه مصرف کنیم که برای رشد جنین بهتر باشد. باید گفت که ارده به تنهایی دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است.
آن دسته از مادران بارداری که به طعم تلخ و گس ارده علاقه دارند می توانند آن را با تنهایی و همراه با نان تست مصرف کنند. خانم های بارداری که طعم شیرین را به سایر طعم ها ترجیح می دهند می توانند ارده را با ترکیب شیره های مختلف میوه مانند شیره انگور مصرف کنند. زیرا شیره انگور نیز دارای مواد مغذی بسیار زیادی است و در ترکیب با ارده می تواند به راحتی بسیاری از نیازهای غذایی مادر و جنین را تامین کند.
برای درمان کم خونی ارده را با چی بخوریم ؟
کم خونی مشکلی است که در اثر کاهش تعداد هموگلوبین های خون رخ می دهد. بسیاری از افراد به خصوص خانم های جوان به دلیل سیکل های ماهیانه منظم به مشکل کم خونی مبتلا می شوند. همچنین کم خونی یکی از مشکلات شایع دوران بارداری است.
درمان کم خونی با مصرف داروهای مختلف ساده ترین رویکرد محسوب می شود. اما مصرف داروهای مختلف با عوارضی ناخوشایندی از جمله یبوست همراه است. در حالیکه کم خونی با استفاده از تغذیه به راحتی درمان می شود.
به عنوان مثال ارده یکی از مواذ غذایی موجود در سفره بسیاری از ایرانی ها است. اما اگر بدانیم ارده را با چی بخوریم، می توانیم به راحتی کم خونی را درمان کنیم. ارده و شیره انگور یکی از بهترین ترکیبات غذایی برای درمان کم خونی است.
اینکه ارده را با چه مصرف کنیم پیش از هر چیز به ذائقه غذایی شما بستگی دارد. اما از میان ترکیبات مختلف ارده و شیره انگور و همچنین ارده و شیره توت از بهترین ترکیبات غذایی برای درمان کم خونی محسوب می شوند.
برای کاهش وزن ارده را با چی بخوریم ؟
تعادل در رعایت مواد غذایی اصل مهمی است که همه ما باید برای حفظ تناسب اندام آن را رعایت کنیم. اگر کالری دریافتی شما باید با متابولیسم بدن و میزان کالری مصرفی شما در تعادل باشد. اگر میزان کالری دریافتی شما بالاتر از کالری مصرفی است مطمئنا در مدت کوتاهی دچار اضافه وزن می شوید. و اما ارده را با چی بخوریم که به روند کاهش وزن ما کمک کند؟
در واقع شما می توانید برای کاهش وزن خود ارده را با هر شیرین کننده سالمی از قبیل عسل، شیره انگور، شیره توت و یا شیره انجیر استفاده کنید. اما نکته مهم این است که ارده و شیرین کننده مورد نظر را به مقدار خیلی کم و در وعده های اصلی غذایی خود استفاده کنید.
با این کار شما در اغلب ساعات روز احساس سیری دارید و در نتیجه این وضعیت باعث پیشگیری از ریزه خواری شما در بین وعده های غذایی می شود. همچنین این ترکیب غذایی سنتی دارای کالری فراوانی است و به راحتی انرژی مورد نیاز شما برای فعالیت های روزمره را تامین می کند.
در نتیجه شما در طول فرایند کاهش وزن نه تنها احساس گرسنگی ندارید بلکه خود را کاملا پر انرژی و سرحال می یابید. برای کمک به کاهش وزن بهتر است ارده و شیرین کننده مد نظر را به اندازه دو قاشق غذاخوری در برنامه غذایی خود بگنجانید.
برای کاهش التهاب معده ارده را با چی بخوریم ؟
التهاب معده مشکلی رایج در میان بسیاری افراد است. ابتلا به این وضعیت موجب احساسات ناخوشایندی از جمله سوزش سردل، آروغ زدن و نفخ می شود. طب سنتی به این موضوع که برای درمان التهاب معده ارده را با چی بخوریم؟ پاسخ بسیار روشنی دارد.
ترکیب ارده با عسل بهترین ترکیب غذایی برای درمکان کاهش التهاب معده است. در واقع عسل به دلیل انتی اکسیدان های بسیار قوی از دیرباز به عنوان یکی از بهترین درمان های التهاب معده شناخته می شود. از سویی دیگر به خوبی می دانیم که ارده نیز در طب سنتی در دسته مواد غذایی با طبع گرم قرار می گیرد.
مصرف مواد غذایی گرم در رفع سردی معده و پیشگیری از بسیاری از مشکلات دستگاه گوارش موثر است. به همین علت مصرف ارده و عسل با هم یکی از بهترین درمان های خانگی برای رفع انتهاب معده محسوب می شود. برای درمان التهاب معده فقط کافی است که روزانه دو قاشق غذاخوری ارده و عسل را در وعده های اصلی غذایی خود میل کنید.
استمرار در انجام این برنامه اهمیت بسیاری دارد. برای رسیدن به نتایج مطلوب شما باید حداقل به مدت 3 ماه این ترکیب غذایی را به صورت منظم مصرف کنید. ترکیب ارده و عسل زخم های معده را ترمیم می کند، مشکل نفخ را کاهش می دهد و باعث پیشگیری و یا درمان التهاب معده می شود.
برای درمان ناباروری ارده را با چی مصرف کنیم؟
امروزه ناباروری یکی از مشکلات بسیار شایع در مردان و زنان جوان است. مواد غذایی بسیار زیادی از جمله ارده وجود دارند که می توانند بدون هیچ گونه عوارض به افزایش توان باروری مردان و زنان کمک کنند. اما با این حال برای استفاده بهتر از ارزش غذایی این ماده مغذی باید بدانیم که ارده را با چه مصرف کنیم.
بسیاری از آقایان به دنبال این هستند که بدانند برای افزایش توان باروری ارده را با چی بخوریم؟ پاسخ این سوال شیره توت است. ارده خواص گرمی بسیاری دارد و موجب افزایش گردش خون بدن می شود.
در مجموع مصرف مواد غذایی با طبع گرم در افزایش توان جنسی مردان موثر است. از سویی دیگر در شیره توت مواد معدنی و آنتی اکسیدان های فراوانی یافت می شود که به تحرک بیشتر اسپرم کمک می کند. از این رو مصرف ترکیب ارده و شیره توت یکی از بهترین روش های درمان در افرادی است که از مشکلات ناباروری در رنج هستند.
در جدول زیر برخی از مهمترین ترکیبات موجود در ارده و شیره توت را مشاهده می کنید که مصرف روزانه آنها باعث افزایش چشمگیر قدرت باروری می شود.
مواد مغذی موجود در ارده و شیره توت | تاثیر در افزایش قدرت باروری |
---|---|
رزوراترول | بهبود کیفیت اسپرم ها، درمان زودانزالی |
کورستین | افزایش تحرک اسپرم ها |
الاژیک اسید | کاهش اختلالات اسپرم |
ویتامین های گروه B | حفاظت اسپرم در برابر رادیکال های آزاد |
منیزویوم | افزایش سلامت و کیفیت جنسی |
برای درمان پوکی استخوان ارده را با چی بخوریم؟
پوکی استخوان در اثر کاهش تراکم بافت استخوانی رخ می دهد. افرادی که به پوکی استخوان مبتلا هستند به سادگی در معرض انواع شکستگی ها و به خصوص شکستگی استخوان لگن قرار دارند. یکی از بهترین مواد غذایی برای درمان پوکی استخوان استفاده از ترکیب غذایی ارده و شیره انجیر است. انجیر دارای مقدار فراوانی از مواد معدنی مهم از جمله کلسیم و منیزیوم است.
مصرف کافی این دو ماده معدنی در رژیم غذایی روزانه علاوه بر کمک به استحکام استخوان ها از ابتلا به بیماری های مفاصل مانند آرتروز نیز پیشگیری می کند. شیره انجیر نسبت به محصولات لبنی مانند شیر دارای کلسترول و چربی بسیار کمتری است.
به همین علت بهترین جایگزین برای محصولات لبنی به شمار می رود. از سویی دیگر ارده در طب سنتی در دسته گرمی جات قرار می گیرد. مصرف مواد غذایی میزان گردش خون بدن را افزایش می دهد. در نتیجه دمای بیشتری در بدن تولید می شود. این گرمای حاصل شده اغلب دردهای استخوانی را تسکین می دهد.
با مزاج گرم، ارده را با چی بخوریم؟
ارده از کنجد تولید می شود و به همین علت دارای طبع گرم است. افرادی که دارای طبع گرم هستند باید تا حد امکان از مصرف ارده در طول فصل های گرم سال خودداری کنند.
ارده گردش خون را افزایش می دهد. در نتیجه حرارت زیادی در بدن تولید می شود. این گرما اغلب با تعریق زیاد همراه است. همچنین مصرف ارده موجب بروز جوش ها و بثورات پوستی بسیار زیاد در افراد دارای طبع گرم می شود.
اگر به ارده علاقه بسیار زیادی دارید توصیه می شود که تا حد امکان آن را همراه با مصلح خود مصرف کنید. آب لیمو، ماست، خیار و همین طور سرکه از بهترین مصلح های ارده هستند. مصرف میوه های سرد مانند خیار در کنار ارده باعث اعتدال طبع ارده می شود. همچنین می توانید به ازای مصرف یک قاشق ارده یک قاشق سرکه و یا آب لیمو به ارده اضافه کنید. این ترکیب مساوی از گرمای ارده می کاهد.
سخن آخر برای ارده را با چی مصرف کنیم؟
ارده یکی از ترکیبات سنتی، مقوی و با ارزش غذایی بالا است که به تنهایی می تواند بسیاری از نیازهای غذایی بدن را برطرف کند. اما برای استفاده از این ارزش غذایی بالا باید بدانیم که ارده را با چی بخوریم؟ به طور کلی شیره آنگور، شیره انجیر، شیره توت و عسل از بهترین مواد غذایی هستند که می توانید همراه با ارده در وعده های غذایی روزانه خود مصرف کنید.
اما یکی از مهمترین نکات در مصرف ارده با سایر ترکیبات غذایی، انتخاب نوع ارده است. چرا که خرید ارده باکیفیت و طبیعی می تواند تاثیر بسیار زیادی در مزه و طعم ارده با سایر ترکیبات غذایی داشته باشد. از طرفی هم، مصرف ارده تقلبی با عوارض زیادی همراه است که خرید آن توصیه نمی شود. پس اگر به دنبال انتخاب بهترین دستور و نحوه مصرف ارده در رژیم غذایی هستید، حتما برای خرید ارده طبیعی و ارگانیک از فروشگاه های معتبری مانند پرهلو، برای حفظ سلامتی خودتان سرمایه گذاری کنید.
سوالات متداول برای ارده را با چی بخوریم؟
1. چگونه از ارده نگهداری کنیم؟
ارده را باید در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. گرمای شدید موجب فساد زودرس مواد غذایی می شود.
2. بهترین نوع ارده برای مصرف چیست؟
ارده ارگانیک بهترین نوع ارده برای مصرف است. زیرا در این ارده به هیچ وجه از مواد افزودنی و سموم کشاورزی استفاده نمی شود.
3. ارده را با چه موادی برای صبحانه بخوریم؟
ارده را میتوان با عسل و نان تُست شده، یا با موز و جو دوسر میل کرد.
4. آیا ارده برای استفاده در ساندویچ و فلافل مناسب است؟
بله، ارده میتواند به عنوان یکی از مواد داخل ساندویچ همراه با سبزیجات تازه و آووکادو باشد.
5. ارده را با چه خوراکیهای شیرین میتوان ترکیب کرد؟
ارده را میتوان با شکلات تلخ و توتها برای یک دسر سالم و خوشمزه ترکیب کرد.