مضرات ارده برای دیابت، کبد، کلیه و 7 عارضه مصرف آن

1402 دی 17, یکشنبه
مضرات ارده برای دیابت، کبد، کلیه و 7 عارضه مصرف آن

توجه به خواص و حتی مضرات ارده و عوارض ناشی از آن یکی از مواردی است که افراد با برخی بیماری های زمینه ای باید به آن توجه کنند. این در حالی است که مصرف ارده با مزایای زیادی همراه است. اما در برخی از افراد ممکن است ضرر و عوارضی داشته باشد.

حتی مضرات ارده در انواع ارده های بی کیفیت و تقلبی ممکن است بیشتر هم باشد. برای همین دقت در انتخاب و خرید بهترین ارده می تواند تاثیر زیادی در پیشگیری از بروز عوارض آنها داشته باشد. برای همین ما در این مقاله از پرهلو، سعی کرده ایم صفر تا صد ضرر های مصرف ارده برای سلامتی را مورد بررسی قرار دهیم.

عوارض مصرف ارده در رژیم غذایی

ارده از دانه های آسیب شده کنجد تهیه می شود. اما دانه های کنجد مانند سایر آجیل ها و غذاها می تواند باعث واکنش های آلرژیک در برخی افراد شود. حتی برخی از بررسی ها نشان می دهد که شیوع موارد حساسیت به کنجد در حال افزایش است که احتمالاً به دلیل آلودگی متقابل با سایر مغزها یا دانه ها و به دلیل فرآیندهای تولید است.

شیوع آن چنان افزایش یافته است که سازمان غذا و دارو در واقع کنجد را به لیست آلرژن های اصلی خود اضافه کرده است. به این ترتیب، کنجد در حال حاضر باید به عنوان یک آلرژن در برچسب مواد غذایی ذکر شود. حتی افراد با سابقه هر گونه آلرژی غذایی بهتر است در مصرف ارده احتیاط کنند. ضمن اینکه مصرف بیش از حد ارده ممکن است با مضرات دیگری هم همراه باشد، از جمله:

عوارض خوردن زیاد اردهراه پیشگیری
تشدید سنگ کلیه و نقرسارده سالم و با کیفیت را خریداری کنید که حاوی اگزالات نباشند.
تجمع مس در کبدبیماران مبتلا به ویلسون از مصرف ارده خودداری کنند.
منبع فیتواستروژنهنگام خرید انواع ارده، به کیفیت و سالم بودن آن توجه کنند.
آلرژی به کنجداز محصولات جایگزین ارده استفاده کنید.
سوء هاضمهاز ارده حاوی روغن و پروتئین زیاد خودداری کنید.

تشدید سنگ کلیه و نقرس

 خرید بهترین ارده سنگی از پرهلو یعنی توجه به سلامت بدن شما - پرهلو

یکی از مضرات ارده در برخی افراد مستعد، تشدید سنگ کلیه و نقرس است. چرا که اکثر تولید کنندگان ارده، ممکن است از دانه های کنجد با پوست برای تهیه ارده استفاده کنند. اما دانه های کنجد حاوی اگزالات هستند و بیشتر کلسیم موجود در پوسته دانه به شکل اگزالات کلسیم است.

مصرف ارده در میزان متعادل و در یک رژیم غذایی مناسب، ممکن است عوارض زیادی نداشته باشد. اما خوردن بیش از حد ارده تهیه شده از پوسته کنجد دست نخورده ممکن است اگزالات بیشتری داشته باشد. این شرایط می تواند برخی از بیماری ها مانند سنگ کلیه و نقرس را تشدید کند.

متاسفانه با بررسی برچسب روی محصولات نمی توانید تشخیص دهید که ارده مورد نظر شما از کنجد های مناسبی تهیه شده یا نه؟ اما توجه به رنگ و طعم ارده می تواند نشان دهنده کیفیت آن باشد. ضمن اینکه خرید ارده از فروشگاه های معتبری مانند پرهلو این اطمینان را به شما می دهد که محصولات آن فروشگاه از کنجد های مناسب و مرغوب تهیه شده است. تاهینی که از دانه‌های کامل و بدون پوست تهیه می‌شود، تیره‌تر و تلخ‌تر از انواع اگزالات سنگین‌تر ساخته شده با هسته کنجد پوست‌شده است.

تجمع مس در کبد

یکی از مضرات نادر ارده به مبتلایان بیماری ژنتیکی ویلسون مرتبط می شود. مصرف ارده در این افراد ممکن است با تجمع مس در کبد همراه باشد. برای همین توصیه می شود که آنها از مصرف بیش از حد دانه های کنجد و حتی ارده تهیه شده از آن خودداری کنند. چون دانه های کنجد حاوی مس زیادی هستند که ممکن است علائم این بیماران را تشدید کند.

منبع فیتواستروژن

دانه های کنجد حاوی موادی هستند که به عنوان فیتواستروژن در بدن عمل کنند. فیتواستروژن ها مواد مشتق شده از گیاه یا xenoestrogen ها هستند که ساختاری مشابه با استروژن دارند که می توانند اثرات هورمون های استروژنی را مختل یا تأثیر آنها را مسدود کنند. حتی برخی از بررسی ها نشان می دهد که اثرات آنها در افراد با وضعیت های مختلف، ممکن است تا حدودی باهم متفاوت باشند. برای همین افراد با بیماری های زمینه ای بهتر است هنگام خرید و انتخاب انواع ارده، به کیفیت و سالم بودن آن توجه کنند.

آلرژی به کنجد

افراد مبتلا به آلرژی به کنجد ممکن است پس از مصرف ارده تهیه شده از دانه های کنجد دچار ناراحتی گوارشی، استفراغ و کهیر شوند . این واکنش ها ممکن است در مراحل اولیه مصرف ارده رخ دهند. در حساسیت های شدید تر و یا مصرف بیش از حد ارده، فرد ممکن است دچار خارش کام (خارش سقف دهان)، اریتم عمومی (قرمزی پوست) و خس خس سینه شود.

آلرژی به کنجد حدود 0.1 درصد از افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. علائم آلرژی به کنجد ممکن است از خفیف تا شدید متغیر باشد. اگر فکر می کنید به دانه های کنجد حساسیت دارید بهتر از مصرف ارده خودداری کرده و سایر محصولات مشابه به آن، مانند کره بادام زمینی را انتخاب کنید.

آلرژی به ارده-پرهلو

سوء هاضمه

یکی از عوارض خوردن بیش از حد ارده، بروز سوء هاضمه در برخی افراد است. مصرف ارده هایی که حاوی مقدار زیادی روغن و پروتئین باشند ممکن است باعث بروز اختلال در عملکرد سیستم گوارشی در افراد با معده ضعیف شود. اما این عوارض معمولا خفیف هستند و ظرف یک یا دو روز فروکش می‌کنند.

تداخل دارویی

یکی دیگر از عوارض و مضرات ارده به تداخل دارویی احتمالی مرتبط می شود. بررسی بر روی حیوانات نشان می دهد که مصرف دانه کنجد با داروی سرطان سینه تاموکسیفن تداخل منفی داشته است، اما این اثر در انسان هنوز مشاهده نشده است. برای همین به افرادی که داروهای تغییر یافته توسط کبد، داروهای ضد دیابت یا داروهای فشار خون بالا مصرف می کنند توصیه می شود که در مصرف کنجد و یا ارده تهیه شده از آن احتیاط کنند. در صورت مصرف هر یک از این دارو ها با پزشک خود در مورد اینکه مصرف تاهین یا سایر محصولات کنجد برای شما بی خطر است یا نه مشورت کنید.

سرشار از چربی های اشباع نشده امگا 6

بررسی ها نشان می دهد که یک قاشق غذاخوری (15 گرم) تاهینی حاوی 3.5 گرم چربی غیراشباع چندگانه است. متاسفانه حدود 3469 میلی گرم از این مقدار به شکل اسیدهای چرب امگا 6 است در حالی که تنها 61 میلی گرم به شکل اسیدهای چرب امگا 3 است که تقریباً نسبت 57:1 است. این در حالی است که اکثر متخصصان تغذیه معتقدند که حفظ یک رژیم غذایی با اسیدهای چرب امگا 6 زیاد و اسیدهای چرب امگا 3 کم ممکن است التهاب مزمن در بدن را تحریک کند.

برای همین توصیه می شود در مصرف ارده تهیه شده از دانه کنجد تا حدودی احتیاط کرده و از مصرف بیش از حد آن خودداری کنید. حتی بهتر است برای پیشگیری از مضرات ارده، آن را همراه با یک رژیم غذایی متعادل از جمله منابع امگا 3 از DHA مانند ماهی، غذاهای دریایی مصرف کنید.

مضرات ارده تهیه شده از کنجد سیاه

ارده تهیه شده از کنجد سیاه نسبت به سایر ارده ها ممکن است مضرات دیگری داشته باشد. مصرف آنها در افراد با سیستم ایمنی ضعیف می تواند منجر به عوارض زیر شود:

  • هیپوگلیسمی: خوردن بیش از حد دانه‌های کنجد سیاه یا ارده تهیه شده از آنها ممکن است قند خون را کاهش دهد و احتمالاً باعث بروز دوره‌های هیپوگلیسمی شود. این عارضه از مضرات ارده، به‌ویژه در افراد مبتلا به دیابت که از داروهای کاهنده قند خون یا انسولین استفاده می‌کنند بیشتر دیده می شود. بنابراین، این افراد احتمالاً باید از مصرف زیاد ارده و دانه های کنجد سیاه خودداری کنند.
  • افت فشار خون: مصرف بیش از حد ارده و یا دانه کنجد سیاه ممکن است فشار خون را کاهش دهد. اگر فشار خون پایین دارید یا از داروهای کاهش دهنده فشار خون می خورید، با پزشک خود در مورد افزودن کنجد به رژیم غذایی خود مشورت کنید.

مضرات ارده با روغن کنجد سیاه-پرهلو

مضرات ارده برای دیابت

ارده کنجد عنوان یک روغن گیاهی سالم و مفید می تواند جایگاه ویژه ای در رژیم غذایی مبتلایان به دیابت داشته باشد. چرا که ارده برای دیابت، عوارض زیادی ندارد مگر آنکه در مصرف آن زیاده روی شود. ارده کنجد، مثل سایر منابع چربی، حاوی کالری است. از این رو، افراد دیابتی باید در کنترل و مدیریت مصرف کالری دقت کرده تا کنترل وزن و سطح گلوکز خون خود را حفظ کنند.

مبتلایان به دیابت در معرض خطر ابتلا به بیماری های زمینه ای دیگر مانند بیماری های قلبی قرار دارند. از طرفی هم، برخی از انواع ارده ها در بازار ممکن است حاوب چربی های ناسالم باشند که مصرف آنها ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی در بیماران دیابتی را افزایش دهد. از این رو به این دسته افراد توصیه می شود، برای پیشگیری از بروز عوارض ارده، بهترین نوع از ارده را برای رژیم غذایی خود تهیه کنند.

مضرات ارده برای معده

مصرف ارده کنجد در اکثر افراد، هیچ مشکلی را در دستگاه گوارش ایجاد نمی کند. حتی این نوع روغن به دلیل حاوی اسیدهای چرب اساسی و ویتامین‌ها، می‌تواند به سلامت دستگاه گوارش کمک کند. با این حال، برخی افراد ممکن است به دلیل خصوصیات خاص فیزیولوژیکی یا مشکلات معده، به مصرف برخی چربی‌ها حساسیت نشان دهند. به این دسته از افراد توصیه می‌شود که مقدار مصرف ارده را با توجه به نیازهای کالری روزانه خود مدیریت کنند.

ضمن اینکه مصرف ارده همراه با سایر ترکیبات غذایی ممکن است از بروز عوارض آن برای معده جلوگیری کند. برای افرادی که به مصرف چربی‌ها حساس هستند، تنوع در منابع چربی مهم است. ارده کنجد نباید تنها منبع چربی باشد، و باید با سایر منابع چربی مثل روغن‌های دیگر، میوه‌ها، و مواد غذایی سالم ترکیب شود.

مضرات ارده برای کبد چرب

ارده کنجد حاوی مقداری است که مصرف آن در افرادی که با مشکلات کبد چرب روبرو هستند ممکن است با بروز برخی عوارض همراه باشد. این در حالی است که برای افرادی که با مشکلات کبد چرب دست و پنجه نرم کرده‌اند، توجه به مقدار مصرف کلسترول از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

این افراد بهتر است قبل از اضافه کردن هر نوع چربی به رژیم غذایی خود، با پزشک یا تغذیه‌شناس مشورت کنند. رعایت یک رژیم غذایی سالم کلی، شامل میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین‌های سالم و محدودیت در مصرف شکر و غذاهای پرچرب، برای افراد مبتلا به کبد چرب مهم است.

مضرات ارده برای معده-پرهلو

مضرات ارده و شیره خرما

اکثر افراد ارده را با ترکیبات شیرین دیگر مانند شیره خرما به هم مصرف می کنند. چرا که ارده مزه کمی تلخی دارد و به طور معمول در کنار سایر ترکیبات غذایی مصرف می شود. اما مصرف ارده همراه با شیره خرما که یک ترکیب بسیار شیرین است می تواند با مضراتی همراه باشد.

ارده حاوی چربی است، و مصرف زیاد چربی می تواند برای برخی افراد باعث افزایش وزن و مشکلات مرتبط با آن شود. بنابراین، مهم است مقدار مصرف آن را مدیریت کنید. از طرفی هم شیره خرما، مانند سایر انواع شیره‌ها، حاوی کالری زیادی است. مصرف بیش از حد شیره خرما ممکن است به افزایش وزن منجر شود. پس افرادی که به دنبال رعایت رژیم غذایی برای لاغری و کاهش وزن هستند باید مراقب میزان مصرف ارده و شیره خرما در رژیم خودشان باشند.

سخن آخر در مضرات ارده

ارده از دانه های کنجد تهیه می شود. برای همین حاوی مقدار مناسبی فیبر، پروتئین، مس، منگنز و کلسیم، همراه با طیف وسیعی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مهم دیگر است. برخی از خواص ارده در رژیم غذایی شامل جذب بهتر مواد مغذی، افزایش چربی سوزی، بهبود سطح هورمون، کاهش فشار خون و کلسترول و کاهش رشد سلول های سرطانی است.

اما مصرف بیش از حد ارده ممکن است با برخی عوارض احتمالی همراه باشد. اگر به دنبال راهکارهایی برای پیشگیری از بروز مضرات ارده هستید، بهتر است در انتخاب محصول مورد نظر خود دقت کنید. خرید ارده باکیفیت و تهیه شده از دانه های کنجد سالم می تواند تاثیر بیشتری در میزان خواص و مزایای آن داشته باشد.

اگر به دنبال خرید ارده طبیعی و یا قیمت انواع ارده هستید، می توانید با مراجعه به فروشگاه اینترنتی پرهلو، انواع محصولات و مغزیجات مربوط به آجیل ها را ببینید و بهترین و مناسب ترین آنها را انتخاب و خریداری کنید.

سوالات متداول برای مضرات ارده

1. چه افرادی باید از مصرف ارده خودداری کنند؟

ارده به عنوان یک ماده غذایی مخاط ساز در نظر گرفته می شود. برای همین مصرف آن باعث احتقان شدید سینوس ها و قفسه سینه شود. اگر احساس می کنید در آستانه سرماخوردگی یا آنفولانزا هستید یا سیستم ایمنی ضعیفی دارید بهتر است از مصرف آن اجتناب کنید. زنان در دوران بارداری و شیردهی هم بهتر است قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنند.

2. آیا ارده برای یبوست، عوارض دارد؟

بله! مصرف ارده در هنگام یبوست مزمن ممکن است علائم کوارشی مانند نفخ را تشدید کند.

3. آیا مصرف زیاد ارده می‌تواند باعث افزایش وزن شود؟

بله، مصرف زیاد ارده یا هر چربی دیگری می‌تواند به افزایش وزن منجر شود. ارده حاوی چربی است و اگر به مقدار زیاد مصرف شود، می‌تواند موجب افزایش کالری و به تبع آن افزایش وزن شود. بنابراین، مهم است که مصرف ارده به مقدار معتدل و در چارچوب رژیم غذایی کلی مناسب تعیین شود.

4. آیا مصرف ارده برای افراد دارای کبد چرب مناسب است؟

برای افراد دارای کبد چرب، مصرف ارده به میزان معتدل و در کنار یک رژیم غذایی سالم ممکن است مناسب باشد. با این حال، اطمینان از مقدار مصرف چربی به اندازه کافی بر اساس نیازهای فرد و وضعیت کبد او، اهمیت دارد. همچنین، افراد دارای مشکلات کبدی باید از مصرف زیاد آن بپرهیزند و توصیه‌های پزشک را رعایت کنند.

ثبت نظر
نظرات
1403/1/12 9:59
بسیارعالی