مزایا و ارزش غذایی انواع ارده های کنجد

1403 فروردین 23, پنجشنبه
مزایا و ارزش غذایی انواع ارده های کنجد

انواع ارده از دانه های کنجد تهیه می شود که مصرف آنها در رژیم غذایی، مزایا و خواص زیادی دارد. از طرفی هم، ارده ها از نظر طعم و رنگ مزه های متنوعی دارند. مهمترین فرق در انواع ارده ها به نوع ترکیبات اولیه آنها بستگی دارد.

ارده که از دانه های آسیاب شده کنجد به دست می آید، دارای طبعی گرم است، از همین رو مصرف آن در طب سنتی به خصوص برای افراد سرد مزاج توصیه می شود. ارده طعمی نسبتا گس دارد که به تلخی نزدیک تر است و برای مصرف باید آن را با انواع شیره مانند شیره انگور، انجیر یا توت ترکیب کنید. این ماده غذایی اغلب برای صبحانه استفاده می شود، با این حال برخی افراد نیز به دلیل نوع ذائقه خود ترجیح می دهند آن را در میان وعده ها مصرف کنند.

ارده خواص بسیار بالایی دارد و انواع ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان ها به وفور در آن یافت می شود. علاوه بر آن ارده دارای کالری نسبتا بالایی است و می تواند انرژی مورد نیاز شما برای انجام فعالیت های روزانه را به راحتی تامین کند. اما مصرف و توجه به قیمت و خرید ارده باکیفیت در انواع مختلف آن، می تواند مزایای زیادی برای بدن داشته باشد که ما در این مقاله از پرهلو سعی کرده ایم مهمترین آنها را مورد بررسی قرار دهیم.

5 نوع از انواع ارده های کنجد 

یکی از مهمترین خواص انواع ارده وجود اسیدهای چرب اشباع در این ماده غذایی است. مصرف این اسیدهای چرب نه تنها باعث افزایش کلسترول خون نمی شود بلکه حتی از ابتلا افراد به بیماری های قلبی عروقی نیز پیشگیری می کند. در واقع مصرف ارده فشار خون را کاهش می دهد و مانع از رسوب چربی در عروق خونی می شود و به این ترتیب خطر ابتلا به سکته قلبی نیز تا حد زیادی کاهش می یابد. به همین علت سالمندان می توانند با خاطری آسوده ارده را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند. با این حال نکته مهمی که باید آن را رعایت کنید، توجه به میزان مصرف آن است. همانطور که کنجد دارای انواع مختلفی است، ارده که از دانه های کنجد به دست می آید نیز انواع متفاوتی دارد.

انواع ارده: ارده کنجد

ارده کنجد، یکی از مهمترین فراورده هایی است که از دانه های کنجد تهیه می شود. ارده کنجد ساده طعمی رو به تلخی دارد و برای مصرف باید حتما آن را با یک ماده غذایی شیرین ترکیب کنید. اغلب افراد استفاده از شیره انگور را برای اینکار ترجیح می دهند.

این ترکیب دقیقا مانند یک مکمل غذایی عمل می کند. استفاده روزانه سه قاشق غذاخوری از ترکیب ارده و شیره همانند یک دارو باعث درمان بسیاری از مشکلات جسمی و روحی شما می شود. ارده که از دانه های کنجد به دست می آید سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع است که دریافت روزانه آن برای عملکرد صحیح سلول های عصبی ضروری است.

این نوع از انواع ارده را به تنهایی نیز می توانید مصرف کنید. در واقع این ذائقه شما است که نحوه مصرف شما را تعیین می کند. برخی افراد به طعم گس ارده علاقه زیادی دارند و آن را به تنهایی در وعده های غذایی خود استفاده می کنند. ارده دارای کالری بالایی است. بنابراین باعث می شود در طول روز احساس گرسنگی کمتری به شما دست بدهد.

ارزش غذایی ارده کنجد در 100 گرم آن عبارت است از:

ارزش غذایی ارده کنجدمقدار
کربوهیدرات14 گرم
فیبر15 گرم
چربی های غیر اشباع70 گرم
انواع ویتامین ب1 گرم

یکی از انواع ارده، ارده کنجد است | پرهلو

انواع ارده: ارده اردکان

اردکان یکی از شهرهای استان یزد است که به عنوان بزرگترین تولید کننده ارده در کشور ایران شناخته می شود. ارده اردکان دارای طعمی منحصر به فرد و کیفیتی بسیار بالا است. سبک خاصی که در تولید ارده اردکان به کار می رود همراه با مرغوبیت بالای آن یکی از عوامل مهم محبوبیت زیاد این محصول در میان افراد محسوب می شود.

ارده اردکان به عنوان یکی از انواع ارده، دارای ارزش غذایی بالایی است و به روشی کاملا سنتی تهیه می شود.

طرز تهیه ارده اردکان به این صورت است که ابتدا دانه های کنجد را داخل ظرف بسیار بزرگ قرار می دهیم و سپس مقداری آب به ظرف اضافه می کنیم به طوری که روی دانه های کنجد را بپوشاند. چند ساعت صبر می کنیم و سپس پوست دانه های کنجد را می گیریم.

دانه های کنجد بدون پوست را به مدت 15 دقیقه بر روی شعله ملایم قرار می دهیم. در این مرحله باید کنجدها را سریع بهم بزنید تا دانه های کنجد نسوزند و به صورت یکنواخت تفت داده شوند. حالا نوبت آسیاب کردن کنجدها است. برای این کار می توانید از دستگاههای مخلوط کن استفاده کنید. هر چه قدرت دستگاه آسیاب شما بیشتر باشد دانه های کنجد بهتر آسیاب می شوند.

کنجدها در حین آسیاب شدن به تدریج روغن خود را آزاد می کنند. در پایان کار یک خمیر قهوه ای روشن و یکدست باقی می ماند که دارای طعمی نسبتا رو به تلخی است. بسته به ذائقه خود در آخر کمی نمک هم به آن اضافه کنید.

این نوع از انواع ارده را می توانید برای صبحانه همراه با عسل یا انواع شیره میوه جات میل کنید. یک قاشق غذاخوری ارده اردکان دارای ارزش غذایی فراوانی است که در جدول زیر به برخی از مهمترین آنها اشاره می کنیم:

ارزش غذاییمقدار
کلسیم153 میلی گرم
آهن3 میلی گرم
پتاسیم93 میلی گرم
منیزیوم57 میلی گرم

انواع ارده: ارده شیره

ارده شیره یک محصول غذایی کاملا سنتی و بسیار مغذی است که از ترکیب مساوی و یک به یک ارده و شیره به دست می آید. از آنجایی که ارده طعم تلخی دارد، برای مصرف باید آن را با یک نوع شیره مانند شیره انگور، شیره توت یا شیره انجیر ترکیب کنید. اگر می خواهید ترکیب شیرین تری داشته باشید، می توانید شیره بیشتری اضافه کنید. اگر شیرینی ترکیب شما زیاد است می توانید کمی ارده روی آن بریزید تا به طعم دلخواه برسید.

ارده شیره از نظر طب سنتی جزء گرمی جات محسوب می شود. مصرف این نوع از انواع ارده، به خصوص در طول نیمه دوم سال در پیشگیری از ابتلا به بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا بسیار موثر است. همچنین افرادی که دارای پوکی استخوان هستند و یا دردهای استخوانی زیادی دارند می توانند ارده شیره را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند.

مصرف این ماده مغذی باعث تسکین دردهای استخوانی در بیماری هایی مانند آرتریت یا ام اس می شود. همچنین شیره انگور یکی از درمان های عالی برای رفع کم خونی است. به همین علت مصرف آن به خصوص برای خانم ها که دارای مشکل کم خونی هستند بسیار مفید است.

ارده شیره را می توانید در وعده صبحانه همراه با نان تست و یا در میان وعده های غذایی خود همراه با مغزها استفاده کنید. ارده شیره را بهتر است در مکان خشک و خنک و دور از رطوبت نگهداری کنید. هر بار پس از مصرف درب ظرف را محکم ببندید.

هرگز قاشق خیس یا نمدار را داخل ظرف قرار ندهید چون این کار باعث فساد زودرس این ماده غذایی می شود. در جدول زیر برخی از مهمترین خواص غذایی موجود در یک قاشق غذاخوری ارده شیره را مشاهده می کنید:

ارزش غذایی ارده شیرهمقدار
کربوهیدرات6 گرم
فیبر6/2 گرم
پروتئین4/3 گرم
کلسترول0

یکی از انواع ارده، ارده شیره است | پرهلو

ارده عسل

ترکیب ارده و عسل طعمی ماندگار دارد. ارده از دانه های کنجد آسیاب شده به دست می آید و مزایای فراوانی برای سلامت بدن دارد. از سویی دیگر همه افراد با خواص درمانی عسل نیز آشنا هستند. این ترکیب کاملا گیاهی از نظر طب سنتی خواص گرمی بالایی دارد و به خصوص در درمان امراض استخوانی بسیار موثر است.

از نظر طب سنتی افرادی که دارای مزاج گرم هستند بهتر است ترکیب ارده و عسل را بیشتر در فصل های سرد سال استفاده کنند. زیرا این ترکیب به دلیل خواص و انرژی زایی بالا حرارت بدن را به طرز قابل توجهی افزایش می دهد.

مصرف ارده و عسل به خصوص برای ورزشکاران مفید است. زیرا این ترکیب پروتئین قابل توجهی دارد و در عضله سازی به ورزشکاران کمک می کند. این نوع از انواع ارده را می توانید در هنگام صبح و برای وعده اصلی صبحانه مصرف کنید. با این کار انرژی مورد نیاز شما برای تمام روز به راحتی تامین می شود.

ترکیب مساوی و یک به یک ارده عسل دارای ویتامین ها و آنتی اکسیدان های فراوانی است. به عنوان مثال اسید اسکوربیک یا ویتامین C که به مقدار فراوان در عسل وجود دارد یکی از ویتامین های ضروری بدن است. همچنین آنتی اکسیدان های موجود در عسل نیز در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان ها بسیار موثر هستند.

در واقع ارده عسل همانند یک ترکیب دارویی در بدن عمل می کند و باعث محافظت بدن در مقابله با عفونت ها و افزایش سطح سلامت بدن می شود. دو قاشق غذاخوری در روز بهترین مقدار مصرف ارده و عسل برای کودکان و بزرگسالان است.

طیف سنی و جنسیخواص
کودکانتقویت سیستم ایمنی، افزایش قدرت یادگیری
سالمندانکنترل فشار خون، کاهش خطر سکته قلبی
مردانافزایش قوای جنسی، افزایش تعداد اسپرم
زناندرمان کم خونی، رفع مشکلات رحمی

انواع ارده: ارده دو آتیشه

ارده دو آتشه نوعی ارده پرخاصیت است که نسبت به ارده معمولی طعم تلخ تری دارد. علت این تلخی این است که در تولید ارده دو آتشه کنجدها دو بار تفت داده می شوند. ارده دو آتشه نسبت به ارده معمولی رنگ تیره تری دارد و برای تهیه آن از مرغوب ترین انواع کنجد استفاده می شود. این ماده غذایی مفید را می توانید در وعده صبحانه همراه با شیره انگور و نان تازه سرو کنید. ارده دو آتشه فاقد کلسترول است و از این رو مصرف آن در بیمارانی که به فشار خون یا نارسایی قلبی مبتلا هستند، مشکلی ایجاد نمی کند.

این صبحانه سنتی که در ترکیب با شیره یا عسل استفاده می شود، کاملا گیاهی است و فیبرهای غذایی فراوانی دارد.

مصرف این نوع از انواع ارده در افراد مبتلا به مشکلات گوارشی مانند یبوست بسیار مفید است. زیرا فیبرهای موجود در ارده دو آتشه باعث جذب فراوان آب در روده بزرگ می شود. در نتیجه حجم مواد زائد در دستگاه گوارش افزایش پیدا می کند و عمل دفع آسان تر انجام می شود.

از طرفی دیگر ارده دو آتشه دارای ترکیبات مفیدی به نام فنول است. فنول ها در بدن همانند آنتی اکسیدان ها عمل می کنند و دارای خواص ضد التهابی هستند. مصرف ارده دو آتشه به دلیل مقادیر بالای ترکیبات فنولی در برابر ابتلا به انواع عفونت ها از بدن محافظت می کند و باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان می شود.

در مجموع ارده دو آتشه دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است. جدول زیر مواد مغذی موجود در یک قاشق غذاخوری ارده دوآتشه را نشان می دهد:

مواد مغذیمقدار
ویتامین های گروه B650 میلی گرم
چربی های غیر اشباع75 گرم
کلسترول0
فیبر24 گرم

یکی از انواع ارده، ارده دوآتیشه است | پرهلو

سخن آخر در انواع ارده

ارده یکی از محبوب ترین مواد غذایی در سفره هر ایرانی است. این ماده غذایی سنتی طعمی نسبتا گس و رو به تلخی دارد و به همین علت اغلب همراه با شیره انگور، شیره خرما، شیره توت و یا عسل مصرف می شود. ارده انواع مختلفی دارد و شما مطابق با ذائقه خود می توانید هر یک از آنها را برای مصرف روزانه خانواده انتخاب کنید.

اما مهمترین نکته در خرید انواع ارده، توجه به کیفیت و سالم بودن نوع ترکیبات مهم آن است. چرا که انواع مختلفی از ارده ها با طعم و رنگ های مختلفی در بازار وجود دارند که ممکن است حاوی ترکیبات قندی و مواد نگهدارنده باشند که مصرف آنها برای سلامتی مضر است. برای همین توصیه می شود در خرید انواع ارده به کیفیت آن توجه کنید. حتی می توانید ارزش غذایی و قیمت ارده ها را در فروشگاه اینترنتی پرهلو ببینید و با هم مقایسه کنید.

سوالات متداول در انواع مختلف ارده

1. بهترین مصلح برای انواع ارده چیست؟

عسل و سرکه بهترین مصلح برای ارده محسوب می شوند.

2. آیا افراد گرم مزاج، می توانند از انواع ارده در رژیم غذایی خود استفاده کنند؟

بله، اما برای پیشگیری از ابتلا به جوش و دانه های پوستی بهتر است ارده را همراه با مصلح آن مصرف کنید.

3. آیا امکان خرید اینترنتی انواع ارده در فروشگاه پرهلو وجود دارد؟

بله! به راحتی می توانید انواع مختلفی از ارده را از فروشگاه پرهلو، به صورت اینترنتی و آنلاین خریداری کنید.

ثبت نظر