ارده اردکان

ارده اردکان
ارده اردکان به عنوان یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین نوع ارده در رژیم غذایی در نظرگرفته می شود. طرز تهیه ارده اردکان بسیار راحت است. اما در خرید ارده اردکان باید به کیفیت و ترکیبات تشکیل دهنده آن توجه کنید.
شناسه کالا در انبار: 96000
در انبار
تخمین هزینه ارسال
ارسال به
*
*
روش ارسال
نام
تخمین تحویل کالا
قیمت
روش حمل و نقلی وجود ندارد
قیمت کالا:
176٬000 تومان
معرفی

ارده اردکان یکی از مرغوب ترین انواع ارده است که از دانه های کنجد تولید می شود. در تهیه ارده مخصوص اردکان کنجدهای مرغوب را پس از برداشت به داخل دستگاه بوجاری می ریزند. این دستگاه خاک، خاشاک، شن و هر گونه مواد ریز خارجی را از دانه های کنجد جدا می کند. از این کنجد سالم و تمیز برای تهیه ارده ادکان استفاده می شود. به همین علت ارده دارای طعمی بسیار خوب و ملایم است، کیفیت بسیار بالایی دارد و طعم آن به هیچ وجه به تلخی نمی زند.

در تولید ارده در اردکان به هیچ وجه از مواد شیمیایی و یا افزودنی های غیر مجاز استفاده نمی شود. صد در صد خالص است و همین مساله باعث کیفیت بسیار بالای آن می شود.

ارده تهیه شده در اردکان یزد، طعمی ملايم دارد. برای همین می‌توانید ارده را به عنوان چاشنی بر روی نان تست، سالادها و یا انواع ساندویچ‌ها استفاده کنید. ارده مخصوص اردکان یزد، یک منبع خوب از پروتئین و اسیدهای چرب نیمه‌اشباع شده است و در آن مقدار فراوانی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مهم مانند کلسیم، آهن و مس یافت می شود.

ارده دارای طبعی گرم است. به همین دلیل در طب سنتی مصرف این ماده غذایی مفید به افرادی که دارای مزاج سرد هستند، توصیه می شود. اما اگر قصد خرید ارده مخصوص اردکان یزد را دارید بهتر است این مقاله از پرهلو را تا انتها بخوانید تا اطلاعات بیشتری را در این زمینه کسب کنید.

طرز تهیه ارده اردکان

ارده یکی از مواد مغذی بسیار مغذی است که در شهر اردکان یزد تولید می شود. تولید ارده در شهر تاریخی اردکان قدمتی طولانی دارد. در شهر اردکان یزد، ارده به دو روش مختلف سنتی و صنعتی تولید می شود. کیفیت بالای ارده اردکان یکی از مهمترین علت های معروف بودن این ارده نسبت به سایر ارده های تولید کشور است. برای تولید ارده در اردکان به روش سنتی از مواد زیر استفاده می شود:

  • کنجد تازه: دو پیمانه
  • روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
  • نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه:

ابتدا کنجدها را به خوبی و با دقت پاک کنید طوری که داخل کنجدها هیچ گونه خاک، خاشاک یا شنریزه نباشد. برای روغن دهی بهتر می توانید کنجدها را از یک شب قبل در داخل یک ظرف بزرگ خیس کنید. در یک ماهیتابه، کنجدها را بر روی حرارت ملایم تفت دهید. کنجدها را دائم بر روی حرارت به هم بزنید. زیرا کنجدها ممکن است در اثر حرارت زیاد بسوزند.

پس از گذشت چند دقیقه کنجدها به طور یکنواخت طلایی می‌شوند و عطر خوشی از آنها خارج می شود. در این هنگام می توانید کنجدها را از روی حرارت بردارید و به یک ظرف دیگر منتقل کنید.

کمی صبر کنید تا کنجدها سرد شوند. سپس به تدریج روغن زیتون را به کنجدها اضافه کنید. حالا می توانید به مقدار دلخواه به آن نمک بزنید. خمیر به دست آمده را دائم به هم بزنید تا ترکیبی یکنواخت و کرم رنگی بدست آید.

در صورت تمایل، و برای طعم دهی بیشتر می‌توانید ادویه‌های دیگری مانند فلفل سیاه، زیره یا گشنیز را هم به آن اضافه کنید. ارده را به مدت حداقل 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا ادویه ها و روغن زیتون به خوبی به خورد هم بروند. به مرور مواد ته نشین می شوند و روغن ارده در قسمت بالای شیشه جمع می شود.

ارزش غذایی ارده تهیه شده در اردکان

ارده مخصوص اردکان به روش های کاملا سنتی تهیه می شود و در تولید آن هیچ گونه مواد افزودنی به کار نمی رود. به همین علت ارزش غذایی ارده بسیار بالا است. استفاده از آن به خصوص در وعده غذایی صبحانه می تواند انرژی مورد نیاز بدن برای تمام روز را به راحتی فراهم کند. به طور کلی 100 گرم ارده دارای ارزش غذایی زیر است:

مواد تشکیل دهندهمقدار
چربی های غیر اشباع21 گرم
کربوهیدرات56 گرم
پروتئین03/10 گرم
کلسیم25 میلی گرم
آهن5/3 میلی گرم
پتاسیم160 میلی گرم

ارده مخصوص اردکان-پرهلو

مفید ترین خواص ارده مخصوص اردکان

ارده اردکان یک نوع پروتئین گیاهی است. مقدار پروتئین بالای موجود در آن می تواند به راحتی آمینو اسیدهای مورد نیاز بدن را تامین کند. پروتئین یکی از مواد اصلی مورد نیاز بدن در عضله سازی است. به همین علت با گنجاندن ارده اردکان در وعده های اصلی غذایی می توانید به راحتی مواد مغذی مورد نیاز بدن برای ساخت عضله یا کلاژن را تامین کنید. علاوه بر آن، سایر خواص و مزایای ارده تهیه شده در اردکان، عبارتند از:

ارده برای استخوان سازی

هر صد گرم ارده دارای 25 میلی گرم کلسیم است. کلسیم نقش بسیار مهمی در استحکام استخوان های بدن دارد. به همین علت افرادی که به مصرف شیر و یا سایر فراورده های لبنی آلرژی دارند می توانند به راحتی از ارده اردکان به عنوان یک جایگزین مناسب در رژیم غذایی خود استفاده کنند. بنابراین به منظور مصرف ارده برای استخوان می توانید روزانه کلسیم یک قاشق غذاخوری ارده را در وعده های اصلی غذایی و یا میان وعده های خود مصرف کنید.

تقویت سیستم ایمنی بدن

اسید فولیک دارای مقدار زیادی اسید فولیک است. اسید فولید فولیک که با نام فولات نیز شناخته می شود جزء ویتامین های گروه B است. مصرف روزانه اسید فولیک در سلامت سیستم عصبی بدن نقش بسیار مهمی دارد. مصرف 50 گرم ارده اردکان در برنامه غذایی روزانه می تواند به راحتی 25 درصد از نیاز بدن به اسید فولیک را تامین کند.

کمک به کاهش کلسترول بدن

ارده مخصوص اردکان یکی از غنی ترین منابع چربی های غیر اشباع است. به همین علت مصرف ارده می تواند کلسترول خون را کاهش دهد. افرادی که از ارده مخصوص اردکان به طور منظم در رژیم غذایی خود استفاده می کنند در معرض خطر کمتری برای ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی قرار دارند.

تقویت حافظه

ارده تهیه شده در اردکان از کنجدهای مرغوب تهیه می شود و منبع غنی امگا 3 است. امگا 3 در عملکرد بهتر مغز و بهبود حافظه نقش بسیار موثری دارد. به همین علت مصرف ارده اردکان همراه با فعالیت های ذهنی، خواب کافی و ورزش منظم باعث تقویت حافظه می شود.

پیشگیری از سرطان

ارده دارای یک ترکیب غذایی بسیار مهم به نام سسامولین است. این ترکیب غذایی در اثر حرارت از دانه های کنجد آزاد می شود. سسامولین دارای فعالیت آنتی اکسیدانی است که با رادیکال های آزاد مبارزه می کند و باعث مهار رشد سلول های سرطانی می شود. به همین علت استفاده از ارده برای پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان ها بسیار مفید است.

کمک به تقویت چشم ها

ارده دارای مقدار زیادی از انواع ویتامین ها و به خصوص ویتامین E است. مصرف ارده اردکان از ابتلا به مشکلات بینایی پیشگیری می کند و باعث افزایش قدرت بینایی می شود.

تامین انرژی مورد نیاز بدن

هر صد گرم ارده دارای 437 کالری است و می تواند انرژی مورد نیاز بدن برای فعالیت های روزمره را تامین کند. مصرف ارده از اردکان به خصوص برای ورزشکاران بسیار مفید است و علاوه بر رفع خستگی بدن باعث افزایش قدرت بدنی می شود.

فواید مصرف ارده اردکان برای زنان

یکی از مشکلات شایع اغلب خانم ها ابتلا به بیماری های مختلف رحم است. عوارض ابتلا به این بیماری ها باعث اختلال در انجام بسیاری از فعالیت های روزمره خانم ها می شود. مصرف ارده یکی از درمان های غیر دارویی است که می تواند بدون هیچ گونه عارضه ای به درمان این بیماری ها کمک کند.

ارده مخصوص اردکان، دارای مقدار زیادی فیتواستروژن است. فیتواستروژن ها جزء گروهی از ترکیبات غذایی هستند که در بدن عملکردی مانند هورمون استروژن دارند. مصرف فیتواستروژن ها در پیشگیری از اختلالات هورمونی و بهبود علائم یائسگی بسیار موثر است. به همین علت مصرف روزانه و منظم ارده اردکان در رژیم غذایی روزانه باعث بهبود و یا پیشگیری از بیماری های رحم در خانم ها می شود.

همچنین یکی دیگر از مزایای ارده تهیه شده از اردکان برای خانم ها این است که مصرف ارده به دلیل خاصیت گرمی یک ماده غذایی قائده آور محسوب می شود. بنابراین در هنگام عقب افتادن سیکل قائدگی می توانید از ارده برای کمک به شروع قائدگی خود استفاده کنید.

بافت ارده اردکان-پرهلو

فواید مصرف ارده مخصوص اردکان در مردان

ارده یکی از مواد غذایی سرشار از روی است. روی که با نام زینک هم شناخته می شود یکی از مواد غذایی بسیار مهم در حفظ سلامت مردان است. کاهش روی بدن باعث ابتلا به بیماری های پروستات می شود. مقدار روی در مردان مبتلا به بیماری های پروستات 75 درصد کمتر از مقدار روی موجود در بدن مردان سالم است.

مصرف منظم ارده مخصوص اردکان می تواند تا حد زیادی نیاز بدن به مصرف روی را به خصوص در مردان تامین کند. زیرا جذب روی از مواد غذایی بسیار راحت تر از جذب آن از طریق مصرف مکمل ها است.

نحوه مصرف و نگهداری از ارده اردکان

روش های مصرف بسیار متنوعی برای ارده وجود دارد. ارده را می‌توانید با نان تست در وعده های غذایی صبحانه استفاده کنید. این مساله به ذائقه شخصی افراد بستگی دارد. به عنوان مثال برخی دیگر از افراد ترجیح می دهند از ارده به عنوان یک سس برای طعم دهی بیشتر به ساندویچ‌ها و یا سالادها استفاده کنند. همچنین از ارده می توان به عنوان یک افزودنی برای غذاهای گوشتی و سبزیجات استفاده کرد.

روش های مناسب نگهداری از ارده بسیار مهم است و باعث حفظ کیفیت این ماده غذایی در طول زمان می شود. ارده را باید در مکان های خشک و خنک نگهداری کنید. به همین علت محیط مرطوب یخچال برای نگهداری از ارده مناسب نیست. همچنین قرار دادن ارده در داخل یخچال باعث سفت شدن ارده و کاهش مرغوبیت آن می شود.

علاوه بر آن ارده را در معرض نور خورشید قرار ندهید. زیرا گرمای زیاد باعث فاسد شدن ارده می شود. بنابراین بهترین مکان برای نگهداری از ارده مکان خشک و خنک و دور از گرمای آفتاب است.

اگر برای مدتی از ارده استفاده نکنید خمیر کنجد ته نشین می شود و مقداری روغن در قسمت بالای خمیر قرار می گیرد. جدا شدن روغن و خمیر کنجد به معنای فاسد شدن ارده شما نیست. بلکه فقط کافی است که ارده را هر بار قبل از استفاده به خوبی بهم بزنید تا دوباره یکدست شود.

رنگ ارده اردکان یزد-پرهلو

سخن آخر برای ارده اردکان

ارده مخصوص اردکان که از دانه های مرغوب و تازه کنجد تهیه می شود یکی از بهترین انواع ارده است. ارده مخصوص اردکان ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و مصرف روزانه و منظم آن در رژیم غذایی روزانه می تواند بخش عظیمی از نیازهای بدن به مواد معدنی و ویامین ها را تامین کند. مصرف ارده علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز بدن در پیشگیری از ابتلا به برخی بیماری ها از جمله سرطان ها نیز بسیار موثر است.

مهمترین نکته در خرید ارده اردکان یزد، توجه به کیفیت و سالم بودن آن است. چرا که فروشگاه های غذایی زیادی وجود دارند که ممکن است انواع ارده های تقلبی از اردکان را به مشتریان خود عرضه کنند. برای همین اگر قصد خرید و اطلاع از نحوه سفارش ارده مخصوص اردکان را دارید بهتر است محصول مورد نیاز خود را از فروشگاه های معتبری مانند پرهلو خریداری کنید تا از قیمت مناسب و بهترین کیفیت آن مطمئن باشید.

سوالات متداول در ارده ارکان

1. چگونه از فاسد شدن ارده مخصوص اردکان پیشگیری کنیم؟

شایط نگهداری مناسب باعث ماندگاری طولانی مدت و پیشگیری از فاسد شدن ارده می شود. همچنین قاشق خیس یا مرطوب را در داخل طرف ارده قرار ندهید. زیرا رطوبت باعث فسا زود هنگام ارده می شود.

2. ارده از اردکان و ارده تقلبی را چگونه از هم تشخیص بدهیم؟

ارده مخصوص اردکان طعم گسی دارد و مزه آن کمی به تلخی می زند. در حالیکه ارده تقلبی مزه تلخ و غیز قابل تحملی دارد.

3. راه های تشخیص ارده فاسد و خراب شده چیست؟

یک ارده سالم و طبیعی رنگی مایل به کرمی دارد در حالیکه ارده فاسد شده معمولا تغیر رنگ می دهد و رنگ آن به قهوه ای تغییر می کند. یکی دیگر از راههای تشخیص ارده فاسد این است که ارده فاسد حالت چسبندگی پیدا می کند. همچنین از طریق بو نیز می توانید ارده سالم و فاسد را از هم تشخیص بدهید. ارده سالم بوی مطبوع و خوشایندی دارد. در حالیکه ارده فاسد دارای بوی تند و بدی است.