سس ارده برای فلافل + طرز تهیه و نحوه مصرف آن

1402 اسفند 29, سه‌شنبه
سس ارده برای فلافل + طرز تهیه و نحوه مصرف آن

استفاده از سس ارده برای فلافل یکی از بهترین ترفند برای خوشمزه کردن آن است. افراد زیادی طعم سس ارده بر روی فلافل را فوق العاده می دانند. از طرفی هم، اضافه کردن سسی که از دانه های کنجد تهیه شده می تواند مزایا و خواص فلافل را تا حدود زیادی افزایش دهد.

سس ارده یک چاشنی همه کاره به خصوص در منطقه خاورمیانه است. این سس گیاهی، بسیار خوش طعم است و شما فقط به چند دقیقه زمان نیاز دارید تا آن را در خانه تهیه کنید. کسانی که ساندویچ های فلافل یا شاورما گوشت گاو در رستوران ها می خورند، به خوبی می دانند که این غذاها اغلب با سس ارده سرو می شوند. سس ارده طعم تقریبا گس و تندی دارد. این سس یک همراه بی نظیر برای بسیاری از سالادها، ساندویچ ها و فینگر فودهای مدیترانه ای است.

اما یکی از اصلی ترین نکات برای اضافه کردن سس ارده به فلافل و خرید بهترین نوع ارده، طرز تهیه و نحوه استفاده از آن است. برای همین ما در این مقاله از پرهلو، سعی کرده ایم اطلاعات مفیدی را در زمینه سس ارده مورد بررسی قرار دهیم.

طرز تهیه سس ارده برای فلافل در خانه

درست کردن سس ارده در خانه نه تنها روش ساده و راحتی دارد، بلکه راهی عالی برای استفاده از طعم لذیذ این سس در انواع غذاها است. در واقع تهیه سس ارده برای فلافل، تا حد زیادی به تهیه کره بادام زمینی شباهت دارد.

از سس ارده می توانید به عنوان چاشنی برای انواع غذاها از جمله فلافل استفاده کنید. این سس که از دانه های کنجد آسیاب شده، آب لیمو، سیر و آب کافی تهیه می شود قوام نسبتا خوبی دارد. فقط مقدار کمی از این سس کافی است تا به انواع غذاهای شما از جمله گوشت و سبزیجات و یا انواع ساندویچ ها طعم دلپذیری دهد.

مواد لازم برای دستور این سس غذا ساده است و شما فقط به سه ماده اولیه نیاز دارید که احتمالاً می توانید آنها را به راحتی در آشپزخانه خود پیدا کنید. این دستور راحت باعث می شود که آن را در کوتاه ترین زمان ممکن و خیلی سریع و آسان درست کنید. سس ارده که در آن از سیر و آب لیمو استفاده می شود، تعادل کاملی از طعم‌ها را فراهم می‌کند. سس ارده را می توانید به عنوان چاشنی همراه با ساندویچ های مختلف مانند فلافل و یا انواع غذاهای لبنانی مانند حموس استفاده کنید.

موارد لازم

  • ارده کنجد: ¼ پیمانه
  • سیر رنده شده: ¼ پیمانه
  • پیاز رنده شده: ¼ پیمانه
  • شوید خشک: یک قاشق چایخوری
  • جعفری خشک: یک قاشق چایخوری
  • آب لیمو: سه قاشق چایخوری
  • نمک، فلفل و ادویه: ¼ قاشق غذاخوری
  • آب ولرم: ¼ پیمانه

برای تهیه سس، ابتدا ارده را در داخل یک ظرف بزرگ و گود مانند کاسه بریزید. سپس پیاز و سیر رنده شده را همراه با سبزیجات خشک به ارده اضافه کنید. آب ولرم را روی مواد بریزید. آب لیمو تازه و ادویه ها را همراه با نمک به مواد داخل ظرف اضافه کنید و آنها را خوب بهم بزنید تا مواد کاملا به خورد هم بروند.

هنگام تهیه سس ارده، باید حتما از آب ولرم استفاده کنید. زیرا ارده دارای روغن زیادی است و در صورت استفاده از آب سرد روغن بر روی سطح مواد باقی می ماند و در داخل مواد حل نمی شود. در پایان مواد را حداقل به مدت ده دقیقه هم بزنید تا سس کاملا یکدست شود.

یکی از نکات مهم تهیه سس ارده این است که سیر را قبل از رنده کردن ابتدا به مدت 10 دقیقه در آب لیمو قرار دهید. اسیدیته آب لیمو از سفت شدن بیش از حد سیر پیشگیری می کند و در نتیجه طعم بهتری به سس می بخشد. این سس را می توانید در وعده های اصلی در کنار غذاهای مختلف سرو کنید.

سس ارده با چه غذاهایی سرو می شود؟

سس ارده که با نام سس کنجد نیز شناخته می شود یک سس کاملا رژیمی است. بنابراین همه افراد در هر گروه سنی می توانند با خاطری آسوده از این سس در کنار غذاهای خود استفاده کنند. سس ارده به دلیل آنکه کلسترول و اسیدهای چرب اشباع ندارد، فشار خون بدن را افزایش نمی دهد.

بنابراین حتی برای سالمندان مبتلا به فشار خون جایگزین متناسبی برای انواع دیگر سس ها محسوب می شود. سس ارده را می توانید به عنوان مکمل در کنار انواع غذاهای گوشتی و گیاهی و سایر غذاها استفاده کنید. طعم سس ارده به خصوص با غذاهای زیر که در جدول آمده است، به خوبی هماهنگ می شود:

مثال هاموارد استفاده از سس ارده
جوجه چینی، شاورما گوشتغذاهای گوشتی
حموس نخود، پاستاغذاهای گیاهی
ساندویچ هافلافل، ساندویچ مرغ
سالادهاسالاد کاهوف سالاد سزار
نان هانان پیتای برشته، نان غلات

استفاده از سس ارده با انواع ساندویچ و فلافل | پرهلو

سس ارده برای فلافل را چگونه نگهداری کنیم؟

ظرفی که سس را به آن منتقل می کنید باید حتما تمیز و خشک باشد. ظرف های شیشه ای برای نگهداری سس گزینه های مناسب تری هستند. سس هایی که به صورت آماده از بازار خریداری می کنید اغلب دارای مواد افزودنی و نگهدارنده هستند. به همین علت معمولا تا یک سال تاریخ انقضا دارند. ولی سس هایی که در خانه تهیه می شوند دارای ترکیبات کاملا سالم و فاقد مواد نگهدارنده هستند.

دوره نگهداری سس های خانگی کوتاه تر از سس های آماده بازاری است. سس ارده برای فلافل را می توانید در یخچال به مدت یک هفته نگهداری کنید. این سس اغلب با گذشت زمان غلیظ تر می شود. در صورت زیاد شدن غلظت سس می توانید کمی آب سرد به آن اضافه کنید تا رقیق تر شود. همچنین در صورت لزوم می توانید سس ارده را به مدت یک ماه در حالت منجمد در یخچال نگهداری کنید.

مزایای مصرف سس ارده در فلافل چیست؟

سس ارده از دانه های برشته کنجد به دست می آید که خود منبعی غنی از مواد مغذی و معدنی است. سس ارده به خصوص وقتی آن را به صورت خانگی تهیه می کنید مزایای بسیار فراوانی برای سلامت شما دارد. به عنوان مثال در تهیه سس ارده به هیچ وجه از تخم مرغ استفاده نمی شود. در نتیجه این سس فاقد کلسترول است و موجب افزایش چربی های مضر بدن نمی شود.

بنابراین افرادی که به بیماری های فشار خون مبتلا هستند می توانند با خاطری آسوده از سس ارده بر روی فلافل استفاده کنند. همچنین استفاده از این سس در کنار وعده های اصلی غذایی می تواند بخش زیادی از نیاز بدن شما به مواد مغذی را تامین کند. برخی از مهمترین فوائد سس ارده، عبارتند از:

  • تامین انرژی مورد نیاز بدن
  • خواص ضد التهاب و آنتی اکسیدان
  • تامین پروتئین، فیبر، انواع ویتامین ها
  • پیشگیری از خطر ابتلا به سرطان ها
  • کمک به تقویت حافظه و سیستم عصبی
  • پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی
  • داشتن کالری پایین نسبت به سایر سس ها از جمله سس مایونز

طرز تهیه ارده برای ساندویچ فلافل در منزل بسیار راحت است | پرهلو

سس ارده در فلافل چه طبعی دارد؟

سس ارده در طب سنتی دارای طبعی گرم و تر است. بنابراین افرادی که سرد مزاج هستند می توانند این سس را در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنند. مصرف سس ارده به خصوص در افراد سرد مزاج باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری هایی مانند سرماخوردگی و یا درد استخوان ها می شود.

همچنین مصرف مواد غذایی با طبع گرم مانند سس ارده برای فلافل در پیشگیری از بیماری های مزمن مانند دیابت نیز بسیار موثر است.

افرادی که دارای طبع گرم هستند بهتر است در کنار سس ارده از مصلح آن استفاده کنند. ماست یکی از بهترین مصلح های کنجد است. بنابراین اگر مزاج گرمی دارید قبل از مصرف سس کنجد یک قاشق غذاخوری ماست غلیظ به سس خود اضافه کنید.

مصرف سس ارده برای فلافل در بارداری

سس ارده در واقع از دانه های برشته کنجد تهیه می شود که دارای ارزش غذایی بسیار بالایی هستند. بنابراین مصرف سس ارده می تواند بخش مهمی از نیازهای بدن خانم های باردار به مواد مغذی از جمله ویتامین ها، پروتئین ها و مواد معدنی را تامین کند.

یکی از نکات مهمی که در مصرف مواد غذایی مختلف از جمله سس ارده در فلافل وجود دارد، تعادل در مصرف است. زیاده روی در مصرف هر نوع غذا حتی مواد غذایی مفید می تواند سلامت شما را در معرض خطر قرار دهد. بهترین مقدار برای مصرف سس ارده 20 گرم معادل سه قاشق غذاخوری در روز است. از آنجایی که در ترکیبات سس ارده کلسترول وجود ندارد، مصرف آن برای خانم های باردار و رشد جنین هیچ مشکلی ایجاد نمی کند.

اما با این حال از آنجایی که بارداری یکی از حساس ترین مقاطع زندگی زنان است توصیه می شود که پیش از مصرف سس ارده با فلافل حتما با پزشک متخصص زنان مشورت کنید.

بهترین سس ارده کنجد برای مصرف با فلافل | پرهلو

سخن آخر برای سس ارده با فلافل

سس ارده یک نوع چاشنی خاورمیانه است که با غذاهای زیادی از جمله فلافل سرو می شود. این سس برای تهیه فقط به 3 ماده اصلی یعنی دانه های کنجد آسیاب شده، آب لیمو و سیر نیاز دارد. سس ارده که ترکیب اصلی آن کنجد برشته و پوست گرفته است، ظاهری یکدست و کرمی رنگ دارد و طعم آن مانند آجیل است.

اما در هنگام خرید سس ارده برای فلافل، باید به کیفیت و سالم بودن محصول توجه کنید. چرا که ارده طبیعی فاقد قند و شکر است و مصرف آن می تواند با عوارض زیادی همراه باشد. حتی اگر می خواهید از سس ارده خانگی برای فلافل استفاده کنید، بهتر است در خرید باکیفیت ترین نوع ارده دقت کنید. چون انواع ارده کنجد در بازار ممکن است از ترکیبات غذایی مختلفی تهیه شده باشند که باز هم مصرف آنها توصیه نمی شود. یکی از بهترین راهکارها برای انتخاب ارده باکیفیت و سالم، خرید محصول از فروشگاه های غذایی معتبر مانند پرهلو است تا هم از کیفیت محصول مطمئن باشید و هم از قیمت مناسب آن.

سوالات متداول در سس ارده برای فلافل

1. آیا امکان تهیه سس ارده رنگی برای فلافل وجود دارد؟

بله، سس ارده در حالت طبیعی رنگی روشن و کرمی دارد. اما با اضافه کردن سبزیجاتی مانند ریحان و یا جعفری می توانید رنگ سس ارده را به سبز تغییر بدهید.

2. بهترین غلظت برای سس ارده چیست؟

غلظت سس ارده برای فلافل به سلیقه شما بستگی دارد. اگر می خواهید سس حالت کاراملی داشته باشد آب کمتری به آن اضافه کنید. و اگر سس رقیق را ترجیح می دهید، مقدار آب را بیشتر کنید.

ثبت نظر