رعایت نکات مربوط به نگهداری کره بادام زمینی در طولانی مدت می تواند تاثیر زیادی در سالم بودن محصول و افزایش کیفیت آن داشته باشد. این در حالی است که راهکارهای زیادی برای نگهداری کره بادام زمینی وجود دارند که با رعایت آنها می توانید مدت زمان سالم نگهداشتن آن را افزایش دهید. اما کلیه ترفندها برای نگهداری درست و مناسب کره بادام زمینی به نوع و کیفیت آن هم بستگی دارد. به نحوی که کره بادام زمینی نامرغوب ممکن است سریع تر و بیشتر خراب شود.
کره بادام زمینی یک ماده غذایی محبوب و مغذی است که در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. درواقع این ماده غذایی حاوی پروتئین، چربیهای سالم، ویتامینها و مواد معدنی مختلف است که برای حفظ کیفیت و ماندگاری کره بادام زمینی، باید آن را در شرایط مناسب نگهداری کنید.
اما قبل از اینکه به سراغ راهحلهای نگهداری کره بادام زمینی برویم، بیایید با ویژگیها و نکات مهمی که باید در مورد نحوه مصرف و خرید اینترنتی کره بادام زمینی بدانیم بیشتر آشنا شویم.
کره بادام زمینی یک ماده غذایی پرطرفدار است که از آسیاب کردن بادام زمینی بو داده تهیه میشود. این ماده غذایی سرشار از مواد مغذی مهمی مانند پروتئین، فیبر، چربیهای سالم، ویتامینها و مواد معدنی است. در کنار نوع و میزان مواد تشکیل دهنده کره بادام زمینی، نحوه نگهداری کره بادام زمینی و تشخیص کره بادام زمینی سالم هم بسیار مهم است. برهمین اساس، مهمترین ویژگی های کره بادام زمینی، عبارتند از:
در نهایت، کره بادام زمینی یک ماده غذایی مغذی است که میتواند بهعنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم مصرف شود. اما برای انتخاب یک کره بادام زمینی سالم، باید به مواد تشکیل دهنده آن توجه کنید. کره بادام زمینی باید از مواد اولیه ساده و بدون افزودنیهای مضر تهیه شده باشد تا بتوانید به راحتی از آن در طولانی مدت نگهداری کنید.
بادام زمینی، حاوی روغن زیادی است. برای همین احتمال دارد در طولانی مدت فاسد شود. چون روغنها حاوی چربیهای اشباعنشده هستند که ممکن است در معرض اکسیژن هوا و نور خورشید اکسید شده و باعث میشود که روغنها طعم و بوی نامطبوعی پیدا کنند. حتی خراب شدن کره بادام زمینی ممکن است باعث ایجاد رادیکالهای آزاد شوند که آنها به نوبه خود میتوانند به سلولهای بدن آسیب برسانند.
اما اکثر کره بادام زمینی برای حفظ کیفیت و ماندگاری آنها، حاوی مواد نگهدارنده هستند. درواقع مواد نگهدارنده از رشد میکروارگانیسمها، مانند باکتریها و کپکها که ممکن است باعث فاسد شدن غذا شوند جلوگیری میکنند. با این حال، اثرات مواد نگهدارنده نیز در نهایت از بین میروند و پس از مدتی، کره بادام زمینی حتی با وجود مواد نگهدارنده نیز میتواند خراب شود.
علاوه بر آن، کره بادام زمینی نیز حاوی ترکیبات غذایی زیادی بوده که هر یک از آنها ممکن است خراب شود. برای همین در پاسخ به اینکه، آیا کره بادام زمینی خراب می شود یا نه؟ باید گفت که با کره بادام زمینی گذشت زمان، ممکن است فاسد شود و طعم و بافت آن تغییر کند. همچنین، کره بادام زمینی که در معرض هوا قرار بگیرد، ممکن است کپک بزند.
کره بادام زمینی یک ماده غذایی پایدار است و میتوان آن را برای مدت طولانی نگهداری کرد. با این حال، عوامل مختلفی میتوانند بر زمان ماندگاری کره بادام زمینی تأثیر بگذارند که از جمله آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بهطور کلی، کره بادام زمینی باز نشده را میتوانید تا 18 ماه در دمای اتاق نگهداری کنید. اما پس از باز شدن، کره بادام زمینی باید در یخچال نگهداری شود و در این شرایط میتواند تا 3 ماه ماندگاری داشته باشد.
| وضعیت کره بادام زمینی | مدت نگهداری در دمای اتاق | مدت نگهداری در دمای یخچال |
|---|---|---|
| کره بادام زمینی باز نشده | 18 ماه | 24 ماه |
| کره بادام زمینی باز شده | 1 ماه | 3 ماه |
البته این بازههای زمانی صرفاً تخمینی هستند و ممکن است بسته به شرایط نگهداری کره بادام زمینی متفاوت باشند. اما اگر متوجه هر یک از علائم خراب شدن کره بادام زمینی شدید، بهتر است آن را دور بریزید.

پودر کره بادام زمینی چون فاقد روغن است، مد زمان ماندگاری بیشتری نسبت به کره بادام زمینی سنتی دارد. بهطور کلی، پودر کره بادام زمینی بستهبندیشده که باز نشده را تا 2 سال می توانید در دمای اتاق نگهداری کنید. اما پس از باز شدن، پودر کره بادام زمینی باید در یخچال نگهداری شود و تا 6 ماه ممکن است ماندگاری داشته باشد.
| وضعیت پودر کره بادام زمینی | مدت زمان نگهداری در دمای اتاق | مدت نگهداری در یخچال |
|---|---|---|
| کره بادام زمینی باز نشده | 2 سال | 3 سال |
| کره بادام زمینی باز شده | 1 ماه | 6 ماه |
شرایط نگهداری کره بادام زمینی به صورت پودر شده به نحوه بسته بندی و عوامل محیطی آن بستگی دارد. برای نگهداری پودر کره بادام زمینی در طولانی مدت بهتر است مراقب علائم خراب و فاسد شدن آن باشید و به محض هر گونه تغییر رنگ و بو، سریعا آن را دور بریزید.
کره بادام زمینی یک ماده غذایی سالم و خوشمزه است که میتواند بهعنوان میان وعده یا بهعنوان افزودنی در غذاهای مختلف استفاده شود. با این حال مانند هر ماده غذایی دیگری، کره بادام زمینی نیز میتواند خراب شود. اما کره بادام زمینی خراب و فاسد شده ممکن است علائم زیادی داشته باشد که مهمترین آنها عبارتند از:
پس با بررسی این علائم، متوجه شدید که احتمال خراب شدن کره بادام زمینی وجود دارد. پس هنگام مصرف، حتما به مشخصات ظاهری آن توجه کنید.

نگهداری کره بادام زمینی در شرایط درست و مناسب می تواند مدت زمان استفاده از آن را افزایش دهد. اما چون کره بادام زمینی، یک ماده غذایی پرچرب است احتمال فاسد شدن زودهنگام آن وجود دارد. علاوه بر آن، عوامل زیادی دیگری دارد که ممکن است باعث خراب شدن آن شود، از جمله:
در آخر توصیه میشود برای جلوگیری از خراب شدن کره بادام زمینی، آن را در ظرف دربسته و در مکانی خنک و خشک نگهداری کنید.
کره بادام زمینی و پودر آن دو ماده غذایی محبوب هستند که کاربرد زیادی در وعده های غذایی دارند. با این حال، مهم است که با نحوه نگهداری پودر و کره بادام زمینی آشنا شوید تا با رعایت آن بتوانید کیفیت و ماندگاری آنها را در طولانی مدت حفظ کنید. نحوه نگهداری کره بادام زمینی و پودر آن، عبارتند از:
بهطور کلی بهترین محل برای نگهداری کره بادام زمینی یخچال و برای پودر کره بادام زمینی در جای خشک و خنک است، بنابراین حتما به نحوه نگهداری این دو ماده غذایی دقت کرده تا از فاسد شدن شان جلوگیری کنید.

کره بادام زمینی معمولاً در دمای اتاق نگهداری میشود. با این حال، برخی از افراد ترجیح میدهند کره بادام زمینی خود را در یخچال نگهداری کنند. اما باید بگوییم انجماد و ذوب کره بادام زمینی متناوب، میتواند بر کیفیت آن تأثیر بگذارد.
همچنین کره بادام زمینی را میتوان در مایکروویو یا روی اجاق گاز گرم کرد. برای گرم کردن کره بادام زمینی در مایکروویو، آن را به مدت 15 ثانیه در مایکروویو قرار دهید و سپس آن را هم بزنید. برای گرم کردن کره بادام زمینی روی اجاق گاز نیز، آن را در یک ظرف کوچک روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتباً هم بزنید.
بهطور کلی، ذوب و انجماد کره بادام زمینی در کوتاه مدت تأثیر زیادی بر کیفیت آن نخواهد داشت. با این حال، ذوب و انجماد مکرر میتواند منجربه تجزیه روغن و کاهش کیفیت کره بادام زمینی شود.
قیمت کره بادام زمینی تازه در ایران در حال حاضر در محدوده 100 تا 200 هزار تومان برای یک کیلوگرم است. قیمت دقیق آن بسته به برند، کیفیت و وزن محصول متفاوت است. به طور حتم کره بادام زمینی بی کیفیت، نسبت به کره بادام زمینی مرغوب و باکیفیت قیمت بیشتری دارد. پس اگر به دنبال خرید کره بادام زمینی ارگانیک و تازه هستید، بهتر است به دنبال انواع باکیفیت آن باشید.
همچنین می توانید کره بادام زمینی تازه را از فروشگاه های غذایی معتبر مانند پرهلو خریداری کنید، اما در هنگام خرید کره بادام زمینی تازه به نکات زیر توجه کنید:
کره بادام زمینی تازه یک منبع عالی از پروتئین، چربیهای سالم و فیبر است. این ماده غذایی میتواند به عنوان یک میان وعده سالم و مغذی مصرف شود. همچنین میتوانید از آن در تهیه انواع غذاها و دسرها استفاده کنید. بنابراین حتما این ماده غذایی مقوی را به میان وعدههای خود اضافه کنید و از خواص فوقالعاده آن بهره ببرید.

برای حفظ و نگهداری کره بادام زمینی در طولانی مدت، لازم است موارد گفته شده در مطلب را به درستی رعایت کنید. همچنین بهترین محل برای نگهداری کره بادام زمینی، یخچال است. اما با این حال، باید قبل از مصرف مقدار مصرف مورد نیاز خود را به دمای اتاق برسانید.
امروزه خرید از فروشگاههای آنلاین بسیار رایج است و فروشگاههای آنلاین، انواع مختلفی از کره بادام زمینی را با قیمتهای مختلف ارائه میدهند. شما نیز میتوانید کره بادام زمینی مورد نیاز خود را از فروشگاه های غذایی معتبر مانند پرهلو، سفارش دهید و تهیه کنید تا در کوتاهترین زمان برای شما ارسال شود.
خوردن کره بادام زمینی خراب شده میتواند منجربه بروز مشکلات گوارشی مانند اسهال، حالت تهوع و استفراغ و در موارد نادر باعث مسمومیت غذایی شود.
خیر، کره بادام زمینی خراب شده را نباید مصرف کنید. بنابراین اگر متوجه هر یک از علائم خرابی کره بادام زمینی شدید، باید آن را دور بریزید.
بله، امکان خراب شدن کره بادام زمینی بدون نمک هم وجود دارد. نمک بهعنوان یک نگهدارنده طبیعی عمل میکند، اما در هر شرایطی نمی تواند از خراب شدن محصول جلوگیری کند. بنابراین کره بادام زمینی بدون نمک نیز حاوی روغن است که میتواند در معرض اکسیداسیون قرار گیرد و باعث فاسد شدن محصول شود.