ارزش غذایی کره بادام زمینی + جدول و میزان کالری آن

1402 آذر 11, شنبه
ارزش غذایی کره بادام زمینی + جدول و میزان کالری آن

ارزش غذایی کره بادام زمینی به ترکیبات و مواد اولیه آن بستگی دارد، اما ارزش غذایی آن کم نیست و از این رو به عنوان یکی از میان وعده های غذایی، طرفداران خاص خودش را دارد. کره بادام زمینی سرشار از چربی و کالری است. فقط 2 قاشق غذاخوری یک چهارم چربی مورد نیاز روزانه شما را تامین می کند که بخشی از آن اشباع شده است.

علاوه بر این، بادام زمینی یکی از هشت آلرژن غذایی رایج در ایالات متحده است که 1.4٪ از جمعیت (یا تقریباً 4.6 میلیون نفر) را تحت تأثیر قرار می دهد. با این حال، ارزش غذایی کره بادام زمینی بیشتر از مضرات آن است، به ویژه برای افرادی که پروتئین کافی در رژیم غذایی خود دریافت نمی کنند. اما به اکثر افراد توصیه می شود که قبل از مصرف آن، حتما به ارزش تغذیه ای و خواص کره بادام زمینی توجه کنند. چون مصرف و خرید کره بادام زمینی در برخی از مبتلایان به بیماری های زمینه ای ممکن است با عوارضی همراه باشد. برای همین ما سعی کرده ایم در این مقاله از پرهلو، ارزش غذایی آن را مورد بررسی قرار دهیم.

 خرید بهترین کره بادام زمینی شکلاتی از پرهلو یعنی سرمایه گذاری در سلامتی بدن- پرهلو

جدول ارزش غذایی کره بادام زمینی

ارزش تغذیه ای کره بادام زمینی شامل 190 کالری در هر وعده 2 قاشق غذاخوری، با 16 گرم چربی، 8 گرم کربوهیدرات، 2 گرم فیبر و 7 گرم پروتئین است. کره بادام زمینی سرشار از چربی های سالم، فولات، پتاسیم، ویتامین E و ویتامین های B است. اطلاعات تغذیه زیر توسط USDA برای 2 قاشق غذاخوری (32 گرم) کره بادام زمینی صاف همراه با نمک اضافه شده ارائه شده است.

  • کالری: 190
  • چربی: 16 گرم
  • سدیم: 136 میلی گرم
  • کربوهیدرات: 8 گرم
  • فیبر: 2 گرم
  • شکر: 3 گرم
  • پروتئین: 7 گرم

میزان کربوهیدرات ها در ارزش غذایی کره بادام زمینی

کره بادام زمینی حاوی مقدار کمی از کربوهیدرات است. به نحوی که کربوهیدرات موجود در یک وعده بادام زمینی تنها 13 تا 16 درصد از وزن کل آنها را تشکیل می دهد که به معنای شاخص گلیسمی (GI) تنها 14 است. از این رو، مصرف آن تاثیر زیادی در میزان قند خون ندارد. از طرفی هم، بیشتر کربوهیدرات های موجود در بادام زمینی پیچیده هستند که به تدریج در بدن تجزیه می شود. اما مصرف کربوهیدارت های ساده باعث افزایش قند خون می شوند که خوشبختانه، کره بادام زمینی حاوی مقدار کمی از آنها است.

چربی ها و ارزش تغذیه ای کره بادام زمینی

چربی ها و ارزش تغذیه ای کره بادام زمینی-پرهلو

کره بادام زمینی حاوی 16 گرم چربی در هر وعده غذایی است. اما اکثر چربی های آن از نوع تک غیراشباع و چند غیراشباع سالم هستند. چربی‌های تک غیراشباع موجود در بادام زمینی عمدتاً از اسید اولئیک هستند. این نوع از چربی ها بر سطح کلسترول خون تاثیر مثبتی دارند.

در حالی که چربی‌های چند غیراشباع عمدتاً از اسید لینولئیک هستند که باعث تقویت عضلات می شوند. کره بادام زمینی همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی اسیدهای چرب امگا 3 است که ضد التهاب بوده و خطر ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی عروقی را تا حدود زیادی کاهش می دهند.

اما در هنگام خرید کره بادام زمینی باید به نوع برند آن توجه کنید. چر که برخی از مارک های تجاری حاوی روغن های هیدروژنه هستند که کره بادام زمینی را تثبیت می کند و از جدا شدن و بالا آمدن روغن های طبیعی به سمت بالا جلوگیری می کند. روغن هیدروژنه بر سطح چربی خون تأثیر می‌گذارد و باعث افزایش کلسترول «بد» LDL و کاهش کلسترول «خوب» HDL می‌شود.

پروتئین در جدول ارزش غذایی کره بادام زمینی

تقریباً 35 درصد از وزن کل کره بادام زمینی از پروتئین است. برای همین، کره بادام زمینی به عنوان یکی از منابع خوب برای پروتئین گیاهی محسوب می شود. بادام زمینی منبع خوبی از پروتئین است. محتوای پروتئین از 22 تا 30 درصد کل کالری آن متغیر است و بادام زمینی را به منبع عالی پروتئین گیاهی تبدیل می کند. اما فراوان‌ترین پروتئین‌های موجود در بادام‌زمینی، آراشین و کناراشین، می‌توانند به شدت برای برخی افراد آلرژی‌زا باشند و باعث بروز علائم حساسیت در افراد شوند.

باتوجه به بررسی جدول ارزش غذایی کره بادام زمینی، به نظر می رسد منبع فوق العاده خوبی از پروتئین است. به خاطر داشته باشید که برخی از افراد به پروتئین بادام زمینی حساسیت دارند. مصرف آن دررژیم غذایی، در هر وعده 7 گرم پروتئین فراهم می کند.

ویتامین ها و مواد معدنی در ارزش تغذیه ای کره بادام زمینی

ویتامین ها و مواد معدنی  در ارزش تغذیه ای کره بادام زمینی-پرهلو

کره بادام زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی است که مصرف آن می تواند مقدار زیادی از ویتامین های مورد نیاز بدن شما را تامین کند. کره بادام زمینی ویتامین های مهم B کمپلکس و همچنین مواد معدنی ضروری و آنتی اکسیدان ها را برای بدن شما تامین می کند.

بادام زمینی منبع عالی ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است، از جمله:

  • بیوتین. بادام زمینی یکی از غنی ترین منابع غذایی بیوتین است که مصرف آن در دوران بارداری توصیه می شود.
  • فلز مس. مس یک ماده معدنی است که اکثر رژیم های غذایی فاقد آن هستند. از طرفی هم کمبود آن ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت قلب داشته باشد.
  • نیاسین. همچنین به عنوان ویتامین B3 شناخته می شود، نیاسین عملکردهای مهم مختلفی در بدن شما دارد. مصرف آن با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است.
  • فولات. فولات که به عنوان ویتامین B9 یا اسید فولیک نیز شناخته می شود، عملکردهای اساسی بسیاری دارد و به ویژه در دوران بارداری مهم است.
  • ویتامین E. یک آنتی اکسیدان قوی است. این ویتامین اغلب به مقدار زیاد در غذاهای چرب یافت می شود.
  • تیامین. تیامین به عنوان ویتامین B1 نیز شناخته می شود. مصرف آن به سلول های بدن شما کمک می کند تا کربوهیدرات ها به انرژی تبدیل شوند و برای عملکرد قلب، ماهیچه ها و سیستم عصبی شما ضروری است.
  • فسفر. بادام زمینی منبع خوبی از فسفر است، ماده معدنی که نقش اساسی در رشد و نگهداری بافت های بدن ایفا می کند.
  • منیزیم. یک ماده معدنی ضروری در رژیم غذایی با عملکردهای مختلف مهم است که مصرف کافی آن از بیماری قلبی محافظت می کند.

برخلاف آجیل های درختی، بادام زمینی و کره بادام زمینی ویتامین A یا C را تامین نمی کنند.

درصد

ترکیبات مغذی

8.23پروتئین (گرم)
16.26کل چربی (چربی) (گرم)
6کربوهیدرات، با اختلاف (گرم)
189.12انرژی (کیلو کالری)
3.35قندها، کل (گرم)
1.79فیبر، کل رژیم غذایی (گرم)
15.04کلسیم، کلسیم (میلی گرم)
5.31آهن، آهن (میلی گرم)
113.6منیزیم، منیزیم (میلی گرم)
117.76فسفر، P (mg)
213.44پتاسیم، پتاسیم (میلی گرم)
134.4سدیم، سدیم (میلی گرم)
4.61روی، روی (میلی گرم)
0.52مس، مس (میلی گرم)
2.4سلنیوم، Se (mcg)
1250.24ویتامین A، IU (IU)
375.04رتینول (mcg)
0کاروتن، بتا (mcg)
0کاروتن، آلفا (mcg)
4.18ویتامین E (آلفا توکوفرول) (میلی گرم)
0کریپتوگزانتین، بتا (mcg)
0لیکوپن (mcg)
0لوتئین + زآگزانتین (mcg)
0ویتامین C، اسید اسکوربیک کل (میلی گرم)
0.03تیامین (میلی گرم)
0.03ریبوفلاوین (میلی گرم)
4.28نیاسین (میلی گرم)
0.71ویتامین B-6 (میلی گرم)
100.16فولات، کل (mcg)
0ویتامین B-12 (mcg)
0.22ویتامین K (فیلوکینون) (mcg)
76.48اسید فولیک (mcg)
153.6فولات، DFE (mcg_DFE)
0کلسترول (میلی گرم)
3.24اسیدهای چرب، کل اشباع شده (گرم)
7.95اسیدهای چرب، کل تک غیراشباع (گرم)
4.43اسیدهای چرب، تام چند غیراشباع (گرم)

کالری و ارزش تغذیه ای کره بادام زمینی

بسته بندی اغلب یک وعده کره بادام زمینی را 2 قاشق غذاخوری (32 گرم) ذکر می کند که تقریباً مقدار مورد نیاز برای تهیه ساندویچ کره بادام زمینی است. مانند سایر انواع کره آجیل، کره بادام زمینی نیز کالری بالایی دارد. میزان کالری کره بادام زمینی در هر 2 قاشق غذا خوری (32گرم) در هر وعده 191 است. اما خبر خوب این است که کره بادام زمینی مقدار زیادی از مواد مغذی را در مقدار کمی غذا ذخیره می کند. حتی مصرف آن باعث ایجاد احساس سیری در افراد می شود.

نحوه نگهداری از کره بادام زمینی با توجه به ارزش غذایی آن

نحوه نگهداری از کره بادام زمینی با توجه به ارزش غذایی آن-پرهلو

کره های بادام زمینی طبیعی و ارگانیک، فاقد هر گونه مواد نگهدارنده و تثبیت کننده هستند. برای همین روغن های طبیعی موجود در کره بادام زمینی طبیعی می توانند از مواد جامد جدا شوند و باید قبل از خوردن دوباره آن را هم بزنید. برای همین کره بادام زمینی طبیعی، باید در یخچال نگهداری شود زیرا روغن های تشکیل دهنده آنها می توانند در دمای اتاق فاسد و خراب شوند.

میانگین عمر مفید کره بادام زمینی طبیعی دو تا چهار ماه در دمای اتاق و سه تا شش ماه در یخچال است. کره بادام زمینی معمولی را می توان تا یک سال در انبار یا یخچال نگهداری کرد. توجه به ظاهر و بررسی بو و مزه کره بادام زمینی، بهترین راه برای تشخیص خراب شدن آن است. در صورت تغییر رنگ، خشک شده و یا هر گونه سفتی بهتر است آن را دور بریزید و مصرف نکنید اگر کره بادام زمینی عطر و بوی کره ای خود را از دست داده است یا بو می دهد، بهتر است بدون توجه به تاریخ مصرف آن را دور بریزید.

هرگز کره بادام زمینی که علائم فاسد شدن دارد را مصرف نکنید. چرا که، کره بادام زمینی فاسد حاوی یکی از خطرناک ترین نوه کپک به نام آفلاتوکسین است به عنوان یک ماده سرطان زا طبقه بندی می شود. بررسی های صورت گرفته نشان می دهد که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آفلاتوکسین می تواند خطر ابتلا به سرطان کبد و سایر انواع سرطان را افزایش دهد.

مزایای مصرف کره بادام زمینی با توجه به ارزش غذایی آن

مزایا و خواص کره بادام زمینی، فقط به ارزش غذایی و تغذیه ای آن مرتبط نمی شوند. علاوه بر ارزش غذایی، کره بادام زمینی حاوی ترکیباتی است که به طور بالقوه می تواند باعث کاهش وزن و کاهش خطر بیماری قلبی شود. از این رو برخی از مهمترین مزایای مصرف کره بادام زمینی طبیعی و سالم، عبارتند از:

کاهش وزن

با بررسی جدول ارزش غذایی کره بادام زمینی به نظر می رسد به دلیل داشتن پروتئین و چربی با افزایش سیری (احساس سیری بلافاصله پس از خوردن) به کاهش وزن کمک می کند. کره بادام زمینی با مهار اشتهای شما می تواند در حفظ وزن سالم موثر باشد و خطر چاقی را کاهش دهد.

اینکه آیا کره بادام زمینی واقعا می تواند به کاهش وزن شما کمک کند یا خیر، به عوام زیادی بستگی دارد. یک مطالعه هشت ساله در دانشگاه هاروارد، سوابق پزشکی بیش از 50000 زن را مورد ارزیابی قرار داد و دریافت که مصرف آن با افزایش وزن و چاقی کمتر مطابقت دارد. 2 اما ارتباط مستقیمی بین مصرف آجیل و کاهش وزن نشان داده نشده است.

در حالی که کره بادام زمینی ممکن است به کاهش اشتهای شما کمک کند، مهم است که مراقب وعده های غذایی خود باشید. دو وعده 50 درصد چربی روزانه و 20 درصد کالری در یک رژیم غذایی 2000 کالری در روز را تشکیل می دهد.

کاهش خطر بیماری قلبی

بررسی جدول ارزش غذایی کره بادام زمینی نشان می دهد بادام زمینی یا کره آن می تواند خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. به عنوان مثال، FDA اشاره کرد که خوردن 1.5 اونس آجیل در روز ممکن است برای قلب مفید باشد، اما نه اینکه از بیماری قلبی جلوگیری کند. یک بررسی در سال 2016 از مطالعات فرانسه نشان داد که یک آنتی اکسیدان موجود در بادام زمینی به نام رسوراترول می تواند التهاب قلبی عروقی را کاهش دهد و رگ های خونی را شل کند، گردش خون را افزایش داده و فشار خون را کاهش دهد.

همچنین نشان داده شده است که رسوراترول اکسیداسیون LDL را کاهش می دهد، که به ایجاد آترواسکلروز (سخت شدن شریان ها) و بیماری عروق کرونر کمک می کند. مصرف 2 اونس آجیل (نه فقط بادام زمینی) در هفته اگر به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی کم چرب همراه با ورزش معمولی استفاده شود، ممکن است اثر محافظتی قلبی داشته باشد.

مدیریت افزایش قند خون

یک مطالعه در سال 2018 اثرات افزودن کره بادام زمینی به یک صبحانه با شاخص گلیسمی بالا را مورد بررسی قرار داد تا ببیند آیا به کاهش افزایش گلوکز خون کمک می کند یا خیر. نتایج این بررسی نشان داد که دو قاشق غذاخوری کره بادام زمینی، همراه با صبحانه، می تواند به جلوگیری از افزایش ناگهانی گلوکز خون بعد از غذا کمک کند.

قیمت و خرید کره بادام زمینی

قیمت و خرید کره بادام زمینی-پرهلو

یکی از مهمترین نکات در خرید کره بادام زمینی، توجه به قیمت آن است. انواع مختلفی از کره بادام زمینی با قیمت های مختلفی در بازار وجود دارند که محصولات تجاری آن با قیمت پایین تر ممکن است حاوی مقدار زیادی ترکیبات افزودنی و طعم دهنده و حتی چربی های ترانس باشد که مصرف آن معایب زیادی برای بدن دارد.

برای همین هنگام خرید کره بادام زمینی، حتما به برچسب آن نگاه کنید و مواد تشکیل دهنده آن را بررسی کنید. هر چه مواد افزودنی و تشکیل دهنده آن کمتر باشد، سالم تر است. در هنگام خرید کره بادام زمینی به تاریخ انقضاء آن هم توجه کنید و مواردی را خریداری کنید که تاریخ نگهداری بیشتری داشته باشند.

در صورت ابتلا به هر گونه بیماری زمینه ای، به نحوه مصرف و میزان کره بادام زمینی در رژیم غذایی خود توجه کنید. به خصوص اگر به دنبال خرید کره بادام زمینی برای لاغری و کاهش وزن هستید، حتما باید نحوه مصرف خود را در طول روز کاهش دهید.

سخن آخر برای ارزش غذایی کره بادام زمینی

کره بادام زمینی یک غذای سالم و سرشار از مواد مغذی است. نیازهای تغذیه ای روزانه را برآورده می کند و چندین فواید دیگر نیز دارد. علاوه بر این، حاوی چربی های سالم و پروتئین و فیبر زیادی است. با این حال، توصیه می شود در میزان و نحوه مصرف آن دقت کنید.

برخی از افراد با مصرف کره بادام زمینی، دچار عوارض گوارشی می شوند. پس در صورت ابتلا به حساسیت کره بادام زمینی، از مصرف آن خودداری کرده و به دنبال گزینه های جایگزین کره بادام زمینی در رژیم غذایی خودتان باشید.

با توجه به انواع کره بادام زمینی در بازار، باید به جدول ارزش غذایی کره بادام زمینی توجه کنید. اگر به سلامتی خودتان اهمیت می دهید، خرید مواردی که حاوی مواد نگهدارنده و طعم دهنده هستند، خودداری کنید. توصیه می کنیم کره بادام زمینی مورد نیاز خود را از فروشگاه های معتبر غذایی مانند پرهلو خریداری کنید تا از سالم و طبیعی بودن آن مطمئن شوید.

سوالات متداول ارزش غذایی کره بادام زمینی

1. آیا خوردن کره بادام زمینی برای شما مفید است؟

بله. مصرف این ماده مغذی با فواید متعددی مانند سلامت قلب بهتر، حفظ توده عضلانی، مدیریت وزن و خواص ضد سرطانی همراه است که در صورت مصرف صحیح و انتخاب بهترین برند آن می تواند مزایای زیادی برای بدن داشته باشد.

2. آیا مصرف کره بادام زمینی منجر به افزایش وزن می شود؟

باتوجه به ارزش غذایی کره بادام زمینی ، مصرف بیش از حد آن ممکن است منجر به افزایش وزن شود. اما مصرف آن به میزان سالم و صحیح حتی می تواند به کاهش وزن و لاغری کمک کند.

3. بهترین نوع کره بادام زمینی از نظر ارزش تغذیه ای کدامند؟

کره بادام زمینی بدون شکر، روغن یا نمک و مواد افزودنی بهترین نوع آن از نظر تغذیه ای و ارزش غذایی است که به عنوان کره بادام زمینی رژیمی درنظر گرفته می شود.

4. آیا می توانم کره بادام زمینی را در شب بخورم؟

بله! ارزش غذایی کره بادام زمینی به گونه است که خوردن آن قبل از خواب باعث رشد عضلات و بهبود کیفیت خواب می شود. با این حال، خوردن بیش از حد کره بادام زمینی قبل از رفتن به رختخواب به دلیل کاهش متابولیسم بدن در شب ممکن است باعث افزایش وزن شود.ود.

ثبت نظر