صادرات انواع محصولات مانند ارده صادراتی می تواند تاثیر زیادی در وضعیت اقتصاد یک کشور داشته باشد. ارده تهیه شده از دانههای کنجد، با داشتن مزیتهای مختلف و کیفیت بالا، در بازارهای جهانی جایگاه ویژه ای دارد. این محصول به عنوان یک محصول صادراتی باارزش مورد توجه قرار گرفته و در مقیاس وسیعی به کشورهای مختلف صادر میشود.
با توجه به کیفیت دانه های کنجد که در ایران تولید می شوند، به نظر می رسد ایران یکی از کشورهای اصلی در صادرات ارده با به بازارهای جهانی است. این محصولات به دلیل کیفیت بالا، مرغوبیت، و ارزش غذایی زیاد، توجه خریداران بینالمللی را به خودش جلب کرده است. اما اینکه ارده چیست و مصرف و خرید بهترین ارده چه مزایا و معایبی دارد؟ ارزش صادراتی بودن ارده به چه عواملی مربوط می شود؟ از جمله مواردی است که ما سعی کرده ایم در این مقاله از پرهلو آنها را مورد بررسی قرار دهیم.
برای صادرات ارده به بازارهای جهانی، محصول باید ویژگیهای خاصی را داشته باشد تا بتواند توجه و اعتماد خریداران خارجی را جلب کند. بدون شک با تولید انواع ارده با کیفیت های متفاوت، امکان صادر کردن انواع ارده ها به خارج از کشور وجود ندارد. برخی از مهمترین ویژگی های ارده صادراتی، عبارتند از:
اولین و مهمترین نکته در انتخاب ارده برای صادرات، کیفیت محصول است. مطمئن شوید که محصول با استانداردهای بینالمللی سازگار و از دانه کنجد با کیفیت تولید شده باشد. ارده برای صادرات باید دارای کیفیت بالا و استانداردهای بهداشتی مناسب باشد. کنترل کیفیت در تمام مراحل فرآوری و بستهبندی ارده برای صادرات بسیار مهم است. ارده باید از دانههای کنجد با کیفیت بالا تهیه شده باشد. دانهها باید سالم، تمیز و بدون آلودگیهای محیطی باشند.
توانایی تأمین ارده دانه کنجد به موقع نیز یکی دیگر از ویژگی های اصلی ارده صادراتی است. صادرکننده باید توانایی تولید و تأمین محصول را در زمانهای مقرر داشته باشد تا بتواند به نیازهای خریداران بینالمللی پاسخ دهد. ارده برای صادارت، باید تاریخ ماندگاری مناسبی داشته باشد تا در طول مسیر صادرات و رسیدن به دست مصرف کننده نهایی، بتواند کیفیت خودش را حفظ کند و خراب نشود.
ارده برای صادرات باید به گونه ای بسته بندی شود تا محصول در طول حمل و نقل بینالمللی، خراب نشود. بسته بندی باید به گونه ای باشد که محصول را در برابر رطوبت، آسیبهای فیزیکی و آلودگیهای خارجی محافظت کند. حتی ارده دانه کنجد باید با استانداردهای مربوطه مطابقت داشته باشد. این شامل استانداردهای بهداشتی، کیفیت و سایر استانداردهای صنعتی است که ممکن است رعایت آنها در کشورهای مقصد الزامی باشند.
فرایند تهیه انواع ارده و محصولات مشابه برای صادرات باید به طور کامل و بر طبق استانداردهای خاص صورت بگیرد. چرا که ارده برای صادارت باید کاملا خالص و بدون مواد نگهدارنده و اضافی باشد.
بررسی منبع دانه کنجد برای انتخاب ارده صادراتی از اهمیت بسیاری برخوردار است. اطمینان حاصل کنید که تامینکننده از دانههای کنجد سالم از یک مبدأ مشخص و با کیفیت استفاده میکند.
ارده صادراتی، ضمن دارا بودن تمام ویژگی هایی که بررسی کردیم باید در وزن ها و بسته بندی های مختلفی و مطابق با استانداردهای جهانی تهیه شود تا صادرات آنها به دورترین نقاط جهان از نظر اقتصادی، مقرون به صرفه باشد.
صادرات انواع محصولات از جمله ارده تهیه شده از دانه کنجد، ملزم به رعایت برخی شرایط و حتی دریافت مدارک مستند است. برخی از مهمترین شرایط برای صادرات ارده، عبارتند از:
از آنجایی که ارده برای صادرات باید بتواند توجه و اعتماد مشتریان و بازارهای خارجی را کسب کند تا رونق بیشتری داشته باشد، در نظر گرفتن شرایط کشورهای مقصد برای خرید ارده صادراتی بسیار مهم است.
ارده کنجد، یک خمیر غلیظی است که از دانههای کنجد آسیاب شده تهیه میشود. این محصول از دانههای کنجد با روغن بسیار بالا تولید میشود، که تقریباً نیمی از وزن دانهها را تشکیل میدهد. دانههای کنجد دارای غلظت روغن بالایی هستند. برای همین ارده تهیه شده از دانه های کنجد حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده و اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 است.
در تهیه ارده، دانههای کنجد به دقت آسیاب شده تا خمیر غلیظ و نرمی بهوجود بیاید. این فرآیند باعث تولید یک ترکیب همگن و بدون دانه میشود. البته برخی از برندها ممکن است از ترکیبات اضافی مانند روغن، نمک یا شکر در تهیه ارده استفاده کنند. معمولا این نوع ارده ها برای صادرات مناسب نیستند.
با این ویژگیها، تاهینی به عنوان یک محصول خوشمزه و مغذی معرفی میشود که حاوی پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی مختلفی است. به طور کلی، ارزش غذایی ارده برای صادرات طبق جدول زیر تعیین می شود:
ارزش | ماده مغذی |
---|---|
3.05 | آب [g] |
595 | انرژی |
2489 | انرژی |
17 | پروتئین [g] |
53.76 | کل چربی (چربی) [g] |
21.19 | کربوهیدرات، با اختلاف [g] |
9.3 | فیبر، کل رژیم غذایی [g] |
0.49 | قندها، کل شامل NLEA [g] |
426 | کلسیم |
8.95 | آهن |
95 | منیزیم |
732 | فسفر، P [mg] |
414 | پتاسیم، K [mg] |
115 | سدیم |
4.62 | روی |
1.61 | مس |
1.46 | منگنز |
34.4 | سلنیوم |
1.22 | تیامین |
0.47 | ریبوفلاوین |
5.45 | نیاسین |
0.69 | اسید پانتوتنیک |
0.15 | ویتامین B-6 |
98 | فولات |
رنگ ارده مناسب و با کیفیت برای صادرات می تواند از شنی ملایم تا قهوه ای تیره متغیر است. انواع ارده با رنگ های روشن تر از دانههای کنجد بدون پوسته تهیه میشوند که خرد شده و ممکن است برشته یا خام باشند.
انواع ارده های تهیه شده از دانه های برشته کنجد، رنگ های تیره تر و طعم قوی تری دارند که برخی افراد آن را کمی تلخ می دانند. اما مصرف ارده در هر طعم و رنگی با مزایای زیادی برای سلامتی بدن همراه است که مهمترین آنها عبارتند از:
هرچند که مصرف ارده صادراتی مزایای زیادی دارد، اما برای بهبود سلامتی کلی، مصرف متعادل و همراه با یک رژیم غذایی متنوع توصیه میشود. چون مصرف بیش از حد آن ممکن است با عوارضی همراه باشد.
صادرات همه محصولات غذایی که نیاز به بسته بندی های خاصی دارند، ممکن است با چالش هایی همراه باشد که در این میان ارده صادراتی هم از این قاعده مستثنی نیست. چرا که ممکن است استانداردها و مقررات بین کشور مبدا و مقصد برای صادرات ارده تا حدودی با هم متفاوت باشند.
حتی برخی اختلاف ها در استانداردها و نیازهای بهداشتی میتواند مشکلاتی را در صادرات ارده ایجاد کند. ضمن اینکه هزینه های حمل و نقل و بسته بندی برای صادر کردن ارده تا حدودی ممکن است بالا باشد و از نظر اقتصادی برای کشور مبدا، زیاد مقرون به صرفه نباشد. حتی تغییرات در نرخ ارز میتواند بر قیمت صادرات تأثیر گذار باشد.
مشکلات مربوط به وضعیت اقتصادی کشورها میتواند تأثیر مستقیمی بر توان صادرات ارده داشته باشد. مثلاً تحریمها یا محدودیتهای بانکی میتوانند فعالیتهای صادراتی را تحت تأثیر قرار دهند. رقابت در بازارهای جهانی ممکن است بسیار دشوار باشد. برخی از کشورها ممکن است در تولید ارده رقیبان قدرتمندی باشند و این میتواند به چالشهای رقابتی در ارده صادراتی منجر شود.
اما با تمام چالش هایی که در صادرات ارده وجود دارد، به نظر می رسد کیفیت محصول می تواند برگ برنده برای تولید کننده باشد. چرا که محصولات باکیفیت و تهیه شده مطابق با استانداردهای روز دنیا، همیشه مشتریان خاص خودش را دارد.
صادرات ارده با چالش ها و مشکلات و حتی فرصت های مناسبی همراه است. چرا که ارده صادرات، بازار جهانی گسترده ای دارد که صادر کردن آن می تواند با مزایای اقتصادی زیادی همراه باشد. یکی از چالشهای اساسی این حوزه، تطابق با استانداردها و مقررات مختلف بین کشورهای مبدا و مقصد است. با توجه به اختلافات فرهنگی و بهداشتی، تأمینکنندگان باید به دنبال تهیه و تولید محصولات باکیفیت و مطابق با سلیقه و نیاز مشتریان خودشان باشند.
برای همین، مرغوبیت دانه های کنجد و کیفیت آنها به عنوان یک عامل اساسی در تولید ارده صادراتی مطرح میشود. توجه به بستهبندی مناسب و شرایط حملونقل هم در صادرات ارده اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا هر گونه نقص در این زمینه ممکن است به کاهش کیفیت و مقدار محصول صادراتی منجر شود.
برای همین اکثر تولید کنندگان ارده به دنبال تهیه باکیفیت ترین نوع ارده هستند. یکی از مهمترین فروشگاه های غذایی فعال در زمینه تهیه و توزیع ارده برای صادرات، فروشگاه غذایی پرهلو است. این فروشگاه غذایی، به دنبال کسب رضایتمندی حداکثر مشتریان خود در سراسر جهان، سعی کرده است محصولات باکیفیت خود را به صورت اینترنتی و آنلاین به مشتریان معرفی و شرایط خرید اینترنتی ارده صادراتی برای آنها را فراهم کرده است.
بله، ارده برای صادرات ممکن است از نظر ترکیبات، استانداردها و بستهبندی نسبت به ارده های محلی فرق داشته باشد. چرا که ارده به شرایط نگهداری و بسته بندی مناسب برای طولانی مدت نیاز دارد.
بسیاری از تامینکنندگان ارده صادراتی، استانداردهای صنعتی و بهداشتی را رعایت میکنند. اما با این حال می توانید گواهینامهها و تائیدیههای بهداشت محصولات مورد نظر خود را از تولید کننده درخواست و مطالعه کنید.
بله، بستهبندی و شرایط نگهداری ارده صادراتی باید با دقت انجام شود تا کیفیت محصول در طول حملونقل محافظت گردد. حتی توصیه می شود ارده برای صادرات باید در شرایط خنک و خشک نگهداری شود.
بله، بسیاری از تولیدکنندگان ارده صادراتی مانند پرهلو به تأکید بر سلامت و ارگانیک بودن محصولات خود اهمیت زیادی می دهند. در این صورت، مشتریان میتوانند گواهینامهها و تائیدیههای مربوط به ارگانیک بودن محصولات را از تولیدکنندگان درخواست کنند.