خواص کره بادام زمینی و ژله با ترفندهای تهیه آن

1402 آذر 9, پنجشنبه
خواص کره بادام زمینی و ژله با ترفندهای تهیه آن

مصرف ترکیب کره بادام زمینی و ژله یا همان مربا، به عنوان یک میان وعده مناسب می تواند مزایای زیادی برای سلامتی شما داشته باشد. چون خواص کره بادام زمینی همزمان با ارزش غذایی ژله یا مربا می تواند برخی از مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین کنند. اما با این حال کالری کره بادام زمینی تا حدودی زیادی است که در هنگام مصرف با ژله ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد. برای همین در هنگام تهیه ساندویج کره بادام زمینی و مربا و یا سایر ترکیبات آنها باید به میزان و نحوه مصرف خود توجه داشته باشید.

ضمن اینکه کره بادام زمینی از برندی به برند دیگر متفاوت است و بسیاری از انواع تجاری حاوی مقادیر زیادی شکر، نمک یا چربی های اضافه شده هستند. با این حال، انتخاب و خرید کره بادام زمینی مناسب می تواند منبع خوبی از پروتئین و همچنین چربی های سالم و دوستدار قلب در رژیم غذایی شما باشد.

با این حال هنوز کالری بالایی دارد، بنابراین برای کسانی که مراقب وزن خود هستند باید در حد اعتدال مصرف شود. ژله عمدتاً از شکر تشکیل شده است و مزایای تغذیه ای بسیار کمی دارد. پس بهتر است قبل از مصرف کره بادام زمینی و ژله از سالم و طبیعی بودن ترکیبات تشکیل دهنده آنها مطمئن شوید. برای همین ما سعی کرده ایم در این مقاله از پرهلو، اطلاعات کاملی را در این زمینه به شما ارائه دهیم.

ارزش غذایی کره بادام زمینی با ژله

ترکیب کره بادام زمینی و مربا یا ژله، منبع خوبی از پروتئین، چربی های سالم، فیبر و ویتامین های گروه B است. با این حال، این یک انتخاب پر کالری است و در صورتی که از ترکیبات مفید و سالم استفاده نکنید ممکن است ارزش غذایی کمی داشته باشند.

به طور کلی، ترکیب کره بادام زمینی با ژله حاوی قند زیادی است، اما ترکیب کره بادام زمینی و نان پروتئین، ویتامین B، آهن و روی را تامین می کند. کره بادام زمینی نیز انتخاب خوبی برای چربی های غیراشباع سالم است.

در هر وعده 2 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی می تواند مواد معدنی زیر را برای بدن شما تامین کند:

منیزیم57 میلی گرم، حدود 15 درصد RDA برای زنان، 20 درصد برای مردان
فسفر107 میلی گرم، حدود 15 درصد از RDA برای بزرگسالان
روی0.85 میلی گرم، 7.7 درصد RDA برای مردان، 10.6 درصد RDA برای زنان
نیاسین0.85 میلی گرم، 7.7 درصد RDA برای مردان، 10.6 درصد RDA برای زنان
ویتامین B-60.017 میلی گرم، تقریباً 14 درصد از RDA بزرگسالان

ساندویچ تهیه شده از 2 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی، 1 قاشق غذاخوری ژله با هر طعمی و دو تکه نان سفید دارای 376 کالری، 13 گرم پروتئین و 3.5 گرم فیبر غذایی است. 16 گرم قند دارد که با توجه به اینکه انجمن قلب آمریکا توصیه می کند مصرف قند را به 12 گرم در روز برای کودکان، 20 گرم برای زنان و 36 گرم برای مردان محدود کنید، مقدار زیادی است. قند عسل بیشتر از ژله است، اما آن را با نصف یک موز کوچک جایگزین کنید و حدود 6 گرم قند مصرفی خود را کاهش دهید. اگر از نان سبوس دار استفاده کنید، کمی پروتئین بیشتر و فیبر آن سه برابر می شود.

طرز تهیه ترکیبات خوشمزه از کره بادام زمینی با ژله

طرز تهیه ترکیبات خوشمزه از کره بادام زمینی با ژله-پرهلو

روش های متنوعی برای استفاده از کره بادام زمینی با ژله در رژیم غذایی وجود دارند که با استفاده از آنها می توانید میان وعده های خوشمزه ای را مانند اسموتی کره بادام زمینی و ژله تهیه کنید. برخی از سایر ترکیبات خوشمزه از کره بادام زمینی با ژله و طرز تهیه آنها عبارتند از:

کلوچه کره بادام زمینی و مربا

مواد لازم برای 12 عدد کلوچه تشکیل شده از کره بادام زمینی با ژله شامل، 8 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی، ¾ فنجان شکر قهوه ای، ¼ فنجان شکر، یک تخم مرغ، 1 قاشق چایخوری عصاره خالص وانیل، 1 و ¼ فنجان آرد، 1 قاشق چای خوری جوش شیرین، نصف قاشق چای خوری نمک و 1 فنجان ژله یا مربا است. برای تهیه این کلوچه فر را با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید. کف دو سینی پخت فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. در کاسه همزن برقی، کره، کره بادام زمینی، شکر قهوه ای و شکر را با دور متوسط، به مدت 4 تا 5 دقیقه بزنید تا ترکیبی یکدست و نرم ایجاد شود. در این مرحله می توانید تخم مرغ را اضافه کرده و مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند. عصاره وانیل را اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند.

در یک کاسه متوسط، آرد را با جوش شیرین و نمک مخلوط کنید. مواد خشک را به مواد مرطوب اضافه کرده و با دور کم به مدت 2 تا 3 دقیقه مخلوط کنید تا زمانی که کاملأ ترکیب شوند. 5 قاشق غذاخوری از خمیر کلوچه ها را کف سینی پخت آماده کرده و سپس آن را با انگشتان کمی صاف کنید. این کار را با باقی خمیر کوکی نیز تکرار کنید تا 24 عدد کلوچه درست شود. پخت کلوچه ها را تا طلایی شدن آنها ادامه دهید. بعد از پخت آنها می توانید 1 قاشق غذای خوری ژله را در وسط دو کلوچه قرار داده و آنها را روی همدیگر فشار دهید. برای نگهداری بیشتر، کلوچه ها را در ظرف دربسته بگذارید. در این شرایط تا دو روز ماندگاری دارند.

مافین کره بادام زمینی و ژله

یکی دیگر از ترکیبات خوشمزه کره بادام زمینی با ژله، مافین آنها است که نیاز به موارد زیر دارد:

  • 1 ½ فنجان آرد
  • 1/2 فنجان کره بادام زمینی
  • 1/2 فنجان مربای توت فرنگی
  • 1/8 قاشق چایخوری نمک
  • 1/4 فنجان روغن نباتی
  • 80 گرم شکر گرانول
  • 1 قاشق چایخوری عصاره وانیل
  • 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
  • 1 عدد تخم مرغ بزرگ
  • 1/2 فنجان باترمیلک که ترکیب ¼ پیمانه شیر و ¾ پیمانه ماست می تواند جایگزین مناسبی برای باترمیلک باشد.

قبل از شروع، مواد را حتما از یخچال خارج کرده و اجازه دهید دمای آنها در اتاق به دمای معمولی برسد. فر را با دمای 190 درجه سانتیگراد یا 374 درجه فارنهایت گرم کنید و سینی مافین را با کاسه های کاغذی بپوشانید. در یک کاسه بزرگ آرد، بکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید. در ظرفی دیگر تخم مرغ، روغن، شکر و عصاره وانیل را با همزن برقی مخلوط کنید تا ترکیبی یکدست و نرم ایجاد شود. مرحله بعد کره بادام زمینی را به آن اضافه کرده و ۲ دقیقه دیگر هم بزنید. مواد خشک را به کاسه مواد مرطوب اضافه کنید و با کفگیر هم بزنید تا یکدست شد.

سپس خمیر را داخل قالب های کاغذی ریخته و روی هر مافین حدود 1 قاشق چایخوری ژله یا مربای توت فرنگی بریزید. مافین ها را به مدت 15-20 دقیقه در فر قرار دهید و آن را بپزید تا طلایی شود. بعد از پخت قالب را از فر خارج و بگذارید تا سرد و خنک شود.

ترفند های تهیه ساندویج کره بادام زمینی و ژله سالم

 ترفند های تهیه ساندویج کره بادام زمینی و ژله سالم-پرهلو

یکی از موضوعات مهم در تهیه کره ساندویج کره بادام زمینی و مربا، بالا بدون میزان کالری کره بادام زمینی و چربی های آن است که در برخی افراد ممکن است منجر به افزایش وزن و چاقی شود. اما با این حال، ترفندهای زیادی برای درست کردن یک ساندویج سالم از کره بادام زمینی با ژله وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند از:

نان سالم تری انتخاب کنید

با انتخاب نان سبوس دار به جای نان سفید تصفیه شده، می توانید فورا فیبر و ویتامین B را به ساندویچ خود اضافه کنید. نان های سبوس دار همچنین دارای GI پایینی هستند، به این معنی که سطح قند خون را برای مدت طولانی تری ثابت و شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه می دارند.

یک ژله کم قند را انتخاب کنید

ژله واقعاً هیچ ارزش غذایی ندارد و فقط کالری خالی دارد. با انتخاب مربا یا ژله میوه بدون شکر، می توانید کمترین میزان قند را از آنها دریافت کنید. بنابراین در انتخاب نوع مربا برای تهیه ساندویج آن با کره بادام زمینی دقت کنید. گزینه دیگر برای افزودن مواد مغذی و فیبر، جایگزینی ژله با موز یا سیب ورقه شده است، که هم طعم شیرین می دهد و هم مقداری مواد مغذی را فراهم می کند. از طرفی هم ترکیب کره بادام زمینی با موز و سیب، کاملا خوشمزه و مقوی است.

کره بادام زمینی سالم تری انتخاب کنید

در حالت ایده آل، کره بادام زمینی کاملا طبیعی را انتخاب کنید که فقط حاوی بادام زمینی باشد. بسیاری از فروشگاه های غذایی معتبر مانند پرهلو، انواع سالم و ارگانیک از کره بادام زمینی را در انواع مختلفی مانند کره بادام زمینی رژیمی و خامه ای در دسترس مشتریان قرار می دهند تا بتوانند بهترین ساندویج را با آنها درست کنند و لذت ببرند.

همچنین می توانید کره مورد علاقه خود را در خانه تهیه کنید و به طور کلی طعم بسیار بهتری نسبت به انواع تجاری دارد. حتی می توانید برندی را انتخاب کنید که حاوی هیچ گونه چربی ترانس اضافه نشده باشد و به دنبال برندی باشید که کمترین مواد افزودنی را داشته باشد.

حتی زمانی که یک ساندویچ کره بادام زمینی و ژله به روشی سالم تهیه شده باشد، ویتامین کمی دارد. برای اینکه آن را به یک وعده غذایی سالم تبدیل کنید که طیف خوبی از غذاها را از همه گروه های غذایی فراهم می کند، ساندویج خود را همراه با یک میوه تازه مصرف کنید.

مزایای مصرف کره بادام زمینی و ژله

 مزایای مصرف کره بادام زمینی و ژله-پرهلو

یکی دیگر از بحث های مهم در مورد ترکیب کره بادام زمینی با ژله، مزایای مصرف آن است. اگر چه گفته می شود که مصرف ژله یا مربا هیچ ارزش غذایی خاصی ندارد، اما کره بادام زمینی حاوی ترکیبات زیادی است که مصرف آن می تواند با مزایای زیادی برای بدن همراه باشد که مهمترین آنها عبارتند از:

تامین ویتامین ها و مواد معدنی

همانطور که مشخص است، ساندویچ کره بادام زمینی و ژله نه تنها طعم لذیذی دارد، بلکه بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی مهم بدن را تامین می کند. اما سالم ترین بخش این ساندویچ کره بادام زمینی است. کره بادام زمینی منبع خوبی از ویتامین E است که می تواند به جلوگیری از آسیب رادیکال های آزاد در بدن و کند کردن روند پیری سلول ها کمک کند .

پیشگیری از بیماری قلبی

ساندویچ های کره آجیل علاوه بر تامین بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی، از بدن شما در برابر بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی محافظت می کند. بررسی ها نشان می دهد افرادی که آجیل یا کره بادام زمینی را در رژیم غذایی خود قرار می دهند، در مقایسه با افرادی که اغلب آجیل نمی خورند، کمتر به بیماری های قلبی دچار می شوند.

سرشار از فیبر و پروتئین

خوردن ساندویچ کره بادام زمینی و ژله نیز می تواند به کاهش گرسنگی برای مدت طولانی تری کمک کند. اگر ساندویج خود را روی نان سبوس‌دار درست کنید، مقداری پروتئین و فیبر اضافی نیز از نان دریافت خواهید کرد. این دو ماده مغذی با هم به کنترل اشتها کمک می کنند.

چربی های سالم

یک ساندویچ کره بادام زمینی و ژله 18 گرم چربی دارد که می تواند بخش خوبی از کل چربی روزانه شما باشد. انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که چربی را به کمتر از 25 تا 35 درصد از کل کالری خود محدود کنید. بر اساس یک رژیم غذایی 2000 کالری در روز، چربی موجود در یک ساندویچ معادل 23 تا 32 درصد از کل کالری است. اما یک خبر خوب وجود دارد. ساندویچ هیچ کلسترولی ندارد و 80 درصد کل چربی از چربی های غیراشباع سالم تشکیل شده است که کلسترول را کاهش می دهند.

ویتامین ها

یک ساندویچ کره بادام زمینی و ژله دارای 20 درصد از نیاز روزانه توصیه شده ویتامین E، 27 درصد فولات و 42 درصد نیاسین است. ویتامین E یک آنتی اکسیدان است که از چربی های حیاتی بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند. نیاسین غذا را به انرژی تبدیل و به سلامت پوست و سیستم عصبی شما کمک می کند. فولات هم برای تولید DNA و رشد سلول های جدید ضروری است که از نقایص مادرزادی مغز و نخاع جلوگیری می کند. همچنین سطح هموسیستئین را کاهش می دهد که به قلب شما کمک می کند زیرا سطوح بالای آن با بیماری های قلبی عروقی مرتبط است.

مواد معدنی

مواد معدنی-پرهلو

با مصرف ساندویج کره بادام زمینی با ژله می توانید مقدار زیادی از مواد معدنی ضروری مانند 14 درصد کلسیم و منیزیم مصرفی روزانه بدن خود را تامین کنید. اما ساندویچ منبع بهتری از آهن و روی است. آهن اکسیژن را به سلول ها نمی رساند. روی برای ساخت پروتئین ها و سلول های جدید مورد نیاز است. همچنین به حمایت از سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند. از یک ساندویچ کره بادام زمینی و ژله، مردان 30 درصد آهن و 12 درصد روی دریافت می کنند، در حالی که زنان 13 درصد از آهن روزانه و 17 درصد روی را دریافت می کنند.

اگر می خواهید از همه مزایای ساندویج کره بادام زمینی با مربا بهره مند شوید بهتر است در انتخاب نوع کره بادام زمینی دقت کنید. چرا که برخی از آنها حاوی مقدار زیادی قند و شکر هستند که در صورت مصرف همزمان با ژله ممکن است منجر به بروز عوارض جدی شوند.

کره بادام زمینی و ژله برای لاغری و کاهش وزن

یکی از سوالاتی که در مورد مصرف کره بادام زمینی با ژله وجود دارد، این است که آیا باعث کاهش وزن و لاغری می شود؟ واقعیت این است که در صورت انتخاب نوع کره بادام زمینی سالم و طبیعی، مصرف آن همراه با ژله و مربا می تواند باعث کاهش وزن و لاغری شود.

ارزش غذایی کره بادام زمینی به این ساندویچ اجازه می دهد تا بخشی از یک رژیم غذایی متعادل باشد و ممکن است به کاهش وزن کمک کند. تحقیقات دانشگاه پوردو نشان داد که افراد با استفاده از آجیل، رژیم‌های کاهش وزن خود را بهتر مدیریت می‌کنند. اما مهم انتخاب نوع سالم کره بادام زمینی و نحوه استفاده از آن در رژیم غذایی لاغری است. اگر به دنبال مصرف کره بادام زمینی برای لاغری هستید، باید از مصرف بیش از حد آن جلوگیری کنید.

سخن آخر برای کره بادام زمینی و ژله

ترکیب کره بادام زمینی با ژله در رژیم غذایی مزایا و کاربرد های زیادی دارد. برخی افراد از آن به عنوان یک میان وعده مغذی برای رژیم غذایی خود استفاده می کنند. اما با این حال به نظر می رسد که ژله یا مربا، ارزش غذایی زیادی نداشته باشد. این در حالی است که ارزش غذایی کره بادام زمینی بسیار زیاد است و مصرف آن در انواع رژیم های غذایی توصیه می شود.

از طرفی هم، راهکارهای زیادی برای تهیه ترکیبات مختلف کره بادام زمینی با ژله یا مربا وجود دارند که می توانید با استفاده از چندین ترفند، انواع مختلفی از آنها را در خانه تهیه کنید. اما مهمترین نکته برای تهیه کره بادام زمینی و ژله، انتخاب بهترین نوع از کره بادام زمینی است. در هنگام تهیه ترکیبات کره بادام زمینی بهتر است به دنبال انواع سالم و طبیعی آن باشید. چرا که خرید کره بادام زمینی بی کیفیت و با قیمت پایین می تواند عوارض زیادی برای بدن شما داشته باشد. ضمن اینکه طعم و مزه خوبی ندارد. برای همین، اگر به سلامتی خودتان اهمیت می دهید، اگر به دنبال یک کره بادام زمینی طبیعی و ارگانیک هستید، اگر می خواهید طعم یک کره بادام زمینی واقعی را بچشید، بهتر است برای کسب اطلاع بیشتر در مورد نحوه خرید و ارسال آن با فروشگاه غذایی پرهلو تماس بگیرید.

سوالات متداول در کره بادام زمینی با ژله

1. میزان مصرف کره بادام زمینی با ژله چقدر است؟

مانند بسیاری از ترکیبات دیگر کره بادام زمینی، بهتر است در مصرف این ژله هم، میزان مصرف خود را کننترل کنید. برای تهیه ساندویچ، یک قاشق غذاخوری کره بادام زمینی، نصف تا یک قاشق غذاخوری ژله و نان سبوس دار کافی است.

2. آیا بیماران دیابتی می توانند ترکیبات تهیه شده از کره بادام زمینی با ژله بخورند؟

کره بادام زمینی ممکن است حاوی چربی و کربوهیدرات باشد، که برای افراد دیابتی نکته مهمی است. به عنوان مثال، کره بادام زمینی معمولاً حاوی چربی‌های سالم است که می‌تواند به کنترل قند خون کمک کند، اما مصرف آن باید به اندازه باشد و با دیگر مواد غذایی ترکیب شود. از طرفی هم، ژله نیز ممکن است شامل قند باشد. برخی از ژله‌ها حاوی قند اضافه هستند که مصرف آن در افراد دیابتی ممکن است مشکل ساز شود. برای همین مبتلایان به دیابت بهتر است برای رعایت رژیم غذایی خود در مورد مصرف ساندویج و ترکیبات کره بادام زمینی و ژله با پزشک خود مشورت کنند.

3. عوارض مصرف کره بادام زمینی و ژله در کودکان چیست؟

کره بادام زمینی و ژله به عنوان یک ترکیب سالم در نظرگرفته می شود و برای بسیاری از افراد، از جمله کودکان، به میزان معقول و به عنوان یک بخش از رژیم غذایی مناسب هستند. اما برخی از کودکان ممکن است به کره بادام زمینی حساسیت داشته باشند. یا مصرف ژله زیاد در آنها می تواند منجر به افزایش وزن و چاقی شود.

ثبت نظر