خواص ارده چیست؟ 10 خاصیت مهم ارده در رژیم غذایی

1402 دی 18, دوشنبه
خواص ارده چیست؟ 10 خاصیت مهم ارده در رژیم غذایی

یکی از مهمترین نکات در خرید ارده این است که مزایا و خواص ارده چیست؟ آیا مزایای مصرف ارده بیشتر از عوارض آن است؟ یا خواص ترکیبات اولیه در انواع مختلفی از ارده یکسان است؟ به طور کلی، ارده نوعی خوراکی خمیر مانند است که از دانه‌های کنجد تهیه می‌شود. اثرات ضد سرطانی، دارا بودن ترکیبات ضد التهابی و خواص ضد باکتریایی و بسیاری دیگر از مزایایی که ارده برای سلامتی انسان به همراه دارد، این خوراکی را به گزینه‌ای محبوب تبدیل کرده است.

بررسی ها نشان می دهد که دانه‌های کنجد و در نتیجه ارده تهیه شده از آنها اثرات شبیه به روغن زیتون، گردو و دانه‌های کتان در توانایی تقویت سیستم ایمنی و محافظت از قلب و عروق دارند. درست مانند سایر دانه ها و آجیل ها، دانه های کنجد موجود در سس به کاهش کلسترول، تامین فیبر غذایی برای هضم، بهبود فشار خون، تعادل هورمون ها و موارد دیگر کمک می کند.

اما همه خواص ارده به همین چند موارد ختم نمی شود. در صورت مصرف صحیح و حتی کنترل میزان آن در رژیم غذیی، مزایای مصرف آن برای سلامتی بیشتر از این موارد است. برای همین ما سعی کرده ایم در این مقاله از پرهلو، تمام خواص ارده و اطلاعات مربوط به قیمت ارده کنجد را مورد بررسی قرار دهیم.

 خرید بهترین ارده سنگی از پرهلو یعنی توجه به سلامت بدن شما - پرهلو

ارزش غذایی و خواص ارده

یکی از اولین فاکتورها در خواص ارده چیست به ارزش تغذیه ای آن مربوط می شود. ارده طعم ملایم و آجیلی دارد. علاوه بر مصارف آشپزی و خوراکی، ارده با تامین مواد مغذای مورد نیاز بدن، اثرات قابل توجهی برای سلامتی انسان دارد. در واقع استفاده از میزان متعادل ارده در رژیم غذایی می‌تواند برای سلامتی شما بسیار مفید باشد.

ارده کنجد سرشار از چربی‌های سالم، انواع ویتامین‌ و مواد معدنی است. به طوری که 1 قاشق غذاخوری (15 گرم) ارده، بیش از 10 درصد از ارزش روزانه (DV) برخی از مواد مغذی را برای بدن انسان تامین می‌کند. مواد مغذی موجود در یک قاشق غذاخوری (15 گرم) ارده، عبارت‌اند از:

نوع ماده مغذیمقدار ماده مغذی
کالری۹۰ کالری
پروتئین۳ گرم
چربی۸ گرم
کربوهیدرات۳ گرم
فیبر۱ گرم
تیامین۱۳ درصد از DV
ویتامین B6۱۱ درصد از DV
فسفر۱۱ درصد از DV
منگنز۱۱ درصد از DV

ارده حاوی مقادیر قابل توجهی از ۲ ماده مغذی فسفر و منگنز است. هر دو این مواد معدنی نقش مهمی در سلامت بافت استخوان دارند. علاوه براین موارد، ارده سرشار از تیامین (ویتامین B1) و ویتامین B6 است که برای تولید انرژی مورد نیاز بدن بسیار ضروری هستند. همچنین حدود 50 درصد از چربی موجود در ارده شامل اسیدهای چرب غیراشباع است. این دسته از اسیدهای چرب خواص ضد التهابی دارند و منجر به کاهش خطر بیماری‌های مزمن می‌شوند.

با توجه به میزان ویتامین‌ها و مواد معدنی که در ارده وجود دارد، با تکمیل رژیم غذایی به کمک گنجاندن وعده‌های حاوی ارده، می‌توان از عوارض ناشی از کمبود این مواد مغذی پیشگیری کرد. با این حال ارده جایگزین دارو درمانی نیست و این اثرات مفید آن در کنار مصرف یک رژیم غذایی کامل می توانید به دست آورید.

خواص و مزایای آنتی اکسیدانی در ارده

در ادامه پاسخ به این سوال که خواص ارده چیست، می‌توان گفت که این خوراکی سرشار از آنتی اکسیدان است. ارده حاوی آنتی اکسیدان‌هایی به نام لیگنان است که به جلوگیری از ایجاد آسیب رادیکال‌های آزاد در بدن کمک می‌کند. به این ترتیب ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با استرس اکسیداتیو را کاهش دهد.

رادیکال‌های آزاد جزء ترکیبات ناپایدار هستند. اگر میزان رادیکال‌های آزاد در بدن به سطح بالایی برسد، به بافت‌های مختلف آسیب می‌رساند. آسیب رادیکال‌های آزاد در بروز بیماری‌هایی مانند دیابت نوع 2، بیماری قلبی و برخی سرطان‌ها نقش دارد. لیگنان آنتی اکسیدان اصلی ارده است.

لیگنان پتانسیل آنتی‌اکسیدانی قابل توجهی را در برخی از مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده است. به عنوان مثال، طبق نتایج حاصل از یک پژوهش، لیگنان ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد و از کبد فرد در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت کند. با این حال، برای اثبات و آگاهی کامل از این اثرات، به انجام تحقیقات انسانی بیشتری نیاز است.

خواص ارده برای تنظیم فشار خون و کلسترول

شاید برای شما هم سوال باشد که در تنظیم فشار خون و کلسترول، خواص ارده چیست؟ بررسی ها نشان داده که سزامولین و سیسمین موجود در دانه های کنجد دارای خواص ضد ترومبوتیک هستند. در این شرایط کنجد ممکن است به پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط با اثرات مخرب و لژیون‌های درون رگ‌ها، مانند سندرم حاد کرونری و مرگ قلبی عروقی کمک کند.

علاوه بر این، فیتواسترول‌ها نوعی ماده مغذی موجود در دانه‌های کنجد هستند که بر سطوح هورمونی، سلامت عروق و سطح کلسترول تأثیر می‌گذارند. اکثر استرول های گیاهی موجود در ارده تهیه شده از دانه کنجد بتا سیتوسترول نامیده می شوند. دانه‌های کنجد بالاترین فیتواسترول‌های کاهش‌دهنده کلسترول را در میان 27 مغزها، دانه‌ها، حبوبات و غلات مختلف دارند. فیتواسترول ها می توانند به تنظیم کلسترول در بدن کمک کنند زیرا ساختاری مشابه با کلسترول دارند.

خواص ارده برای تنظیم فشار خون و کلسترول -پرهلو

ارده و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ها

یکی دیگر از فاکتورهای مهم در خواص ارده چیست به مزایای آن در پیشگیری از بیماری ها مربوط می شود.

مصرف دانه‌های کنجد ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها مانند دیابت نوع 2 و بیماری‌های قلبی را کاهش دهد. علاوه براین مصرف کنجد ممکن است برخی از عوامل ابتلا به بیماری قلبی، از جمله میزان کلسترول و تری گلیسیرید را در بدن کاهش دهد.

نتایج حاصل از یک مطالعه که بر روی 50 نفر مبتلا به آرتروز زانو انجام شد، نشان داد که افرادی که روزانه 3 قاشق غذاخوری (40 گرم) دانه کنجد مصرف می‌کردند، در مقایسه با گروه دارونما، سطح کلسترول بسیار پایینی داشتند.

نتایج حاصل از یک مطالعه 6 هفته‌ای دیگر روی 41 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد افرادی که بخشی از صبحانه خود را با 2 قاشق غذاخوری (28 گرم) ارده تکمیل کردند، در مقایسه با گروه کنترل، به میزان قابل توجهی سطح تری گلیسیرید پایین تری داشتند. همچنین مصرف رژیم‌های غذایی سرشار از چربی‌های غیراشباع با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 ارتباط دارد.

خواص ضد باکتریایی ارده

ارده و دانه‌های کنجد ممکن است به علت محتوای آنتی اکسیدانی قابل توجهی که دارند، خواص ضد باکتریایی از خود نشان دهند. در برخی از کشورهای اروپای مرکزی و خاورمیانه، مصرف روغن کنجد به عنوان یک روش درمان خانگی برای رفع عوارض زخم پای دیابت استفاده می‌شود.

در یک مطالعه که بر روی پتانسیل ضد باکتریایی عصاره دانه کنجد انجام شد، محققان دریافتند که عصاره کنجد در برابر 77 درصد نمونه‌های باکتریایی مقاوم به داروی آزمایش شده مؤثر است. علاوه بر این، نتایج حاصل از یک مطالعه بر روی موش‌ها نشان داد که استفاده از روغن کنجد به بهبود زخم‌ کمک می‌کند. محققان این اثرات درمانی کنجد را را به چربی‌ها و آنتی اکسیدان‌های موجود در روغن کنجد نسبت دادند.

خواص ارده در کاهش التهاب

یکی دیگر از سوالات مهم در مزایای مصرف ارده این است که در کاهش التهابات در بدن و جلوگیری از بروز آن، خواص ارده چیست؟ روغن ارده حاوی برخی از ترکیبات ضد التهاب مهم است. اگر چه بروز التهاب کوتاه مدت نوعی پاسخ سالم و طبیعی به آسیب‌های وارد شده به بدن است، با این حال التهاب مزمن در بدن می تواند منجر به بروز عوارض زیادی شود.

محققان با توجه به نتایج حاصل از مطالعات حیوانی متوجه شده‌اند که آنتی اکسیدان‌های موجود در ترکیب دانه های کنجد ممکن است التهاب و درد ناشی از آسیب، بیماری ریوی و آرتریت روماتوئید را کاهش دهد.

به این نکته توجه داشته باشید که تمام این مطالعات به کمک عصاره غلیظ کنجد انجام شده‌اند و از ارده برای انجام این تحقیقات استفاده نشده است. بنابراین مقادیر موجود در این خوراکی کمتر از مقادیری است که در عصاره غلیظ کنجد یافت می‌شود. علاوه براین برای اثبات کامل این اثرات به انجام مطالعات انسانی بیشتری نیاز است.

خواص ارده در کاهش التهاب-پرهلو

ارده و تقویت سیستم عصبی مرکزی

ارده حاوی ترکیباتی است که مصرف آنها ممکن است سلامت مغز را بهبود بخشد و خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی مانند زوال عقل را کاهش دهد. به عنوان مثال در یک مطالعه نشان داده شده است که ترکیبات دانه کنجد از مغز و سلول‌های عصبی انسان در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.

آنتی اکسیدان‌های موجود در ترکیب ارده و کنجد می‌توانند از سد خونی مغزی عبور کنند. این امکان به این معنی است که این آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند از جریان خون به طور مستقیم وارد مغز شوند و اثرات خود را در سیستم عصبی مرکزی ایجاد کنند.

نتایج حاصل از یک مطالعه حیوانی نشان داد که مصرف آنتی‌اکسیدان‌های موجود در کنجد ممکن است به پیشگیری از تشکیل پلاک‌های آمیلوئید بتا در مغز، که علت اصلی بیماری آلزایمر است، کمک کند.

علاوه بر این، نتایج حاصل از یک مطالعه که بر روی موش انجام شد، نشان داد که مصرف آنتی اکسیدان‌های موجود در ترکیب دانه کنجد باعث کاهش اثرات مضر سمیت آلومینیوم در مغز می‌شود. با این حال، نتایج حاصل از این تحقیقات مقدماتی و محدود در مورد آنتی اکسیدان‌های کنجد کافی نیست و پیش از تصمیم گیری قطعی درباره اثرات درمانی کنجد، باید تحقیقات و مطالعات انسانی بیشتری انجام شود.

این نکته به این معنی است که صرفا با مصرف ارده نمی‌توان این اثرات درمانی را مشاهده کرد و بهتر است از ارده به عنوان یک مکمل برای رژیم غذایی استفاده کنید.

منبع عالی ویتامین ها و مواد معدنی ضروری

در میان انواع مقوی جات، ارده یک راه عالی برای به تامین ویتامین های گروه B مانند تیامین ، همراه با مواد معدنی از جمله منیزیم، مس، فسفر، منگنز، آهن و روی در بدن است. افزودن آن به رژیم غذایی می تواند راه خوبی برای دریافت مس روزانه و جلوگیری از کمبود آن باشد. ضمن اینکه آهن موجود در تاهینی به جلوگیری از کم خونی کمک می کند. ویتامین های B موجود در تاهینی برای عملکردهای متابولیک، مقابله با استرس و بسیاری از فرآیندهای شناختی مهم هستند. یکی دیگر از ویژگی های مهم دانه کنجد محتوای لیگنان گیاهی آنها است. لیگنان ها دارای اثرات ضد سرطانی و توانایی های تقویت قلب هستند.

اثرات ضد سرطانی ارده

در حال حاضر تحقیقات درباره اثرات ضد سرطانی کنجد در انسان در حال انجام است. نتایج حاصل از برخی از مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که محتوای آنتی اکسیدانی دانه کنجد باعث مرگ سلول‌های سرطانی روده بزرگ، ریه، کبد و سینه می‌شود. در سال‌های آینده و با تکمیل تحقیقات، می‌توان به طور قطعی درباره اثرات ضد سرطانی کنجد نظر داد.

اثرات ضد سرطانی ارده-پرهلو

خواص ارده در عملکرد صحیح کبد و کلیه

یکی از سوالات اصلی در مصرف و خرید ارده این است که ارتباط بین عمکلرد صحیح کبد و کلیه با خواص ارده چیست؟ به طور کلی، ارده حاوی ترکیباتی است که مصرف آنها ممکن است به محافظت از کبد و کلیه در برابر آسیب‌های احتمالی کمک کند. کبد و کلیه مسئول حذف سموم و مواد زائد از بدن انسان هستند.

نتایج حاصل از یک مطالعه که بر روی 46 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد، نشان داد عملکرد کلیه و کبد افرادی که به مدت 90 روز روغن کنجد مصرف کرده بودند، در مقایسه با گروه کنترل بهبود پیدا کرد.

علاوه بر این، محققان در یک مطالعه آزمایشگاهی به این نتیجه رسیدند که عصاره دانه کنجد از سلول‌های کبد موش در برابر اثرات فلز سمی وانادیوم محافظت می‌کند. همچنین، نتایج به دست آمده از یک مطالعه که بر روی جوندگان انجام شد، نشان داد که مصرف دانه کنجد عملکرد کبد را بهبود می‌بخشد. در واقع دانه کنجد باعث افزایش چربی سوزی و کاهش تولید چربی در کبد می‌شود. در نتیجه با مصرف این ماده خوراکی خطر ابتلا به بیماری کبد چرب کاهش می‌یابد.

پس در پاسخ به این سوال که خواص ارده برای کبد و کلیه چیست، می‌توان گفت که کنجد حاوی ترکیباتی است که ممکن است از کبد و کلیه افراد در برابر آسیب‌های مختلف محافظت کند. با این حال این اثرات مفید کنجد هنوز به اثبات نرسیده است.

سرشار از چربی های سالم و اسیدهای آمینه

یکی از مهمترین فاکتور ها در خواص ارده مربوط به این می شود که آیا ارده، چاق کننده است؟ در مقایسه با سایر آجیل ها و دانه ها، دانه های کنجد دارای یکی از بالاترین میزان روغن از نظر وزن هستند. برای همین ارده در مقایسه با سایر کره های آجیل (مانند کره بادام زمینی یا بادام) بافتی صاف دارد. دانه‌های کنجد حاوی 55 درصد روغن و 20 درصد پروتئین هستند و چربی‌های سالم و اسیدهای آمینه ضروری خاص (بلوک‌های سازنده پروتئین) را برای بدن تامین می کنند.

بیشتر چربی دانه‌های کنجد از چربی‌های چند غیراشباع و مقدار کمی از آن‌ها تک غیراشباع و اشباع‌شده است. تقریباً 50 تا 60 درصد چربی موجود در ارده از دو ترکیب سزامین و سزامولین تهیه شده است.

تاهینی همچنین حاوی ترکیبات فنلی، اسید لینولئیک ، اسید اولئیک، گاما توکوفرول و اسیدهای آمینه از جمله لیزین، تریپتوفان و متیونین است. دانه‌های کنجد تقریباً 20 درصد از نظر وزن پروتئین دارند، که باعث می‌شود نسبت به سایر دانه‌ها یا آجیل‌ها غذای پروتئینی بالاتری داشته باشند.

سرشار از چربی های سالم و اسیدهای آمینه-پرهلو

خرید اینترنتی ارده از فروشگاه معتبر غذایی پرهلو

شما می‌توانید یک وعده غذایی حاوی ارده را به راحتی به رژیم غذایی خود اضافه کنید. برندهای مختلف ارده در فروشگاه‌های اینترنتی و بازارهای محلی در دسترس است. استفاده از ارده در رژیم غذایی، یک راه آسان برای افزودن آنتی اکسیدان‌های قوی و چربی‌های سالم به وعده‌های غذایی است.

علاوه براین مصرف ارده به میزان قابل توجهی ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند. به طور کلی ارده دارای ترکیباتی با خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است و مزایای آن برای سلامتی انسان ممکن است شامل کاهش خطر بروز بیماری قلبی و محافظت از سلامت مغز انسان باشد.

تنها با یک وعده ارده نمی‌توان به خواص و مزایای مصرف ارده دست پیدا کنید. باید به میزان مناسب و برای یک بازه زمانی مطلوب این خوراکی مفید را مصرف کنید تا فواید آن را نیز به دست آورید. علاوه براین برخی از خواص ارده تنها در تحقیقاتی مشاهده شد که در آن از عصاره غلیظ کنجد استفاده شده است.

برهمین اساس، یکی از مهمترین فاکتورها در خرید ارده، توجه به کیفیت و ترکیبات تشکیل دهنده آن است. در هنگام انتخاب محصول مورد نظر خود باید به ترکیبات اولیه و دارا بودن استانداردهای غدایی اصلی آنها توجه کنید. حتی توصیه می شود برای اطمینان بیشتر از کیفیت ارده، محصول مورد نظر خود را از فروشگاه های غذایی معتبر مانند پرهلو خریداری کنید تا خیالتان بابت سالم و ارگانیک بودن آن راحت باشد.

سخن آخر در خواص ارده چیست؟

ارده یکی از محصولات غذایی پر فروشی است که در قفسه اغلب فروشگاه‌های مواد غذایی یافت می‌شود. با این حال نباید به ارده فقط به عنوان یک میان وعده نگاه کنید. در بررسی های صورت گرفته برای خواص ارده چیست؟ محققان براساس نتایج برخی از تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که ترکیبات موجود در عصاره ارده می‌توانند اثرات درمانی مختلفی داشته باشند.

با این حال این فواید فقط به صورت مکمل و در کنار یک سبک زندگی سالم قابل دسترس است. اما اگر به دنبال این هستید که محتوای آنتی اکسیدانی و اسیدهای چرب غیر اشباع را در رژیم غذایی خود افزایش دهید، می‌توانید از ارده استفاده کنید. چربی‌های غیر اشباع، مانند چربی‌های اشباع نیستند و عوارض آنها را ندارند. در واقع اسیدهای چرب غیر اشباع جزو چربی‌های مفید هستند.

همچنین برای کاهش سطح رادیکال‌های آزاد موجود در بدن، که مسئول بروز طیف وسیعی از بیماری‌ها هستند، می‌توانید از ارده استفاده کنید. زیرا محتوای آنتی اکسیدانی آن قابل توجه است. البته غلظت آن در حد غلظت عصاره کنجد نیست و نباید تنها از ارده برای افزایش محتوای آنتی اکسیدانی بدن خود استفاده کنید. ضمن اینکه توصیه می شود در خرید بهترین و سالم ترین نوع ارده در رژیم غذایی خود، محصول مورد نیازتان را از فروشگاه های معتبری مانند پرهلو خریداری کنید تا به بیشترین میزان خواص و مزایای آن دست پیدا کنید.

سوالات متداول برای خواص ارده چیست؟

1. خواص ارده در کاهش وزن چگونه است؟

مصرف ارده و کاهش وزن به میزان آن بستگی درد. به طور کلی چربی های سالم مانند ارده برای کنترل اشتها و احساس سیری بین وعده های غذایی ضروری هستند.

2. آیا تاهینی سالم تر از کره بادام زمینی است؟

وقتی صحبت از کره های مختلف آجیل و دانه می شود، کره بادام زمینی ممکن است طرفدران بیشتری داشته باشد. اما مصرف آن در برخی افراد احتمال دارد با بروز حساسیت همراه باشد. از طرفی هم برخی از کره بادام زمینی تقلبی در بازار وجود دارند که ممکن است حاوی مواد نگهدارنده و غیر مجاز باشند.

3. آیا مصرف زیاد ارده با توجه به خواص آن، ضرر دارد؟

اکثر آجیل ها و دانه ها، از جمله دانه های کنجد، سرشار از اسیدهای چرب امگا 6 هستند که به عنوان ضدالتهاب شناخته می شوند. اما با این حال توصیه می شود برای پیشگیری از بروز عوارض احتمالی از مصرف بیش از حد آن خودداری کنید.

ثبت نظر