بادام زمینی یا کره بادام زمینی، بهترین گزینه برای انتخاب کدامند؟

- کره بادام زمینی یا بادام زمینی؟ کدام یک را انتخاب کنیم؟
- مقایسه مواد تشکیل دهنده
- مقایسه کالری
- مقایسه کربوهیدرات
- مقایسه چربی
- مقایسه پروتئین
- مقایسه سدیم یا نمک
- مقایسه ویتامین ها و مواد معدنی
- مقایسه طعم و بافت
- بادام زمینی یا کره بادام زمینی! برای بدنسازی؟
- بادام زمینی یا کره بادام زمینی! برای افراد دیابتی؟
- سخن آخر در بادام زمینی یا کره بادام زمینی
- سوالات متداول برای بادام زمینی یا کره بادام زمینی
انتخاب بین بادام زمینی یا کره بادام زمینی، یکی از چالش های اصلی است که برخی افراد با آن روبرو هستند. اینکه کره بادام زمینی یا خود بادام زمینی را بخوریم در افراد با رژیم های غذایی خاص و یا مبتلایان به بیماری های زمینه ای مثل دیابت و بیماری قلبی، بسیار مهم است. به طور مثال، افرادی که به دنبال مصرف و خرید کره بادام زمینی برای لاغری هستند، بهتر است در میزان کره بادام زمینی یا بادام زمینی در رژیم غذایی احتیاط کنند.
به طور کلی، کره بادام زمینی و بادام زمینی هر دو ترکیبات کلیدی یکسانی دارند، اما به نظر می رسد از نظر تغذیه ای تا حدودی با هم تفاوت داشته باشند. تفاوت اصلی بین بادام زمینی و کره بادام زمینی این است که کالری بادام زمینی در هر وزن، کمی کمتر از کره بادام زمینی است و کربوهیدرات، قند و چربی کمتری دارد. در مقابل، کره بادام زمینی حاوی سطوح بالاتری از ریز مغذی ها است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه بادام زمینی یا کره بادام زمینی را مصرف کنیم؟ ادامه این مطلب از پرهلو را بخوانید.
کره بادام زمینی یا بادام زمینی؟ کدام یک را انتخاب کنیم؟
برای بررسی و تصمیم گیری در مورد اینکه از بین کره بادام زمینی یا خود بادام زمینی کدامیک را در رژیم غذایی خود مصرف کنید، بهتر است اطلاعات کامل تری در مورد فرق بین این دو داشته باشید. چرا که بادام زمینی یا کره بادام زمینی، هر دوی آنها ارزش تغذیه ای متفاوتی با هم دارند که از این لحاظ ممکن است نحوه مصرف و کاربرد مختلفی هم با یکدیگر داشته باشند. برخی از مهمترین تفاوت کره بادام زمینی یا خود بادام زمینی، عبارتند از:
- مقایسه مواد تشکیل دهنده
- مقایسه کالری
- مقایسه کربوهیدرات
- مقایسه چربی
- مقایسه پروتئین
- مقایسه سدیم یا نمک
- مقایسه ویتامین ها و مواد معدنی
- مقایسه طعم و بافت
در ادامه از این مقاله به بررسی مهمترین تفاوت بین کره بادام زمینی با بادام زمینی می پردازیم تا با اطلاعات کاملتر و دقیق تری بتوانید در خرید آنها تصمیم گیری کنید.
مقایسه مواد تشکیل دهنده
ابتدا، بیایید تفاوت بین مواد تشکیل دهنده خود بادام زمینی و کره بادام زمینی را بررسی کنیم. کاملا واضح است که ماده اصلی بادام زمینی، خود آجیل است، اما انواع مختلفی از کره بادام زمینی از برشته خشک، نمکی و برشته عسلی در بازار فروخته می شوند. از طرفی هم، انواع کره بادام زمینی ممکن است با توجه به برند و طعم تا حدودی باهم متفاوت باشند.
به عنوان مثال، بادام زمینی بو داده خشک حاوی نمک، شکر و طعم هایی مانند پودر سیر و پیاز است. در مقابل، مواد کره بادام زمینی معمولی می تواند شامل بادام زمینی بو داده، شکر، روغن نباتی، نمک و مواد نگهدارنده باشد. شما همچنین می توانید برخی از مارک هایی را تهیه کنید که نمک کمتری دارند یا هیچ قند اضافه ای ندارند.
مقایسه کالری
هنگام مقایسه محتوای کالری بین بادام زمینی معمولی و کره بادام زمینی، این دو بسیار شبیه به هم هستند، کالری بادام زمینی در هر یک اونس (28 گرم) یا 100 گرم، 8 کیلو کالری کمتر از کره بادام زمینی است. چون در تهیه کره بادام زمینی از ترکیبات افزودنی مانند شکر و یا نمک استفاده می شود که هر یک از آنها می تواند در افزایش کالری کره بادام زمینی موثر باشند.
نوع بادام زمینی | کالری در 100 گرم | کالری در هر وعده 1 اونس / 28 گرم |
---|---|---|
بادام زمینی (خام) | 567 کیلو کالری | 161 کیلو کالری |
کره بادام زمینی | 597 کیلو کالری | 169 کیلو کالری |
مقایسه کربوهیدرات
یکی دیگر از فرق های اصلی برای اینکه تصمیم بگیرید بادام زمینی یا کره بادام زمینی، کدام یک برای شما بهتر است، به بررسی مقایسه کربوهیدارت هر دو ترکیب مربوط می شود. این در حالی است که هر اونس یا 28 گرم، بادامزمینی خام بدون شکر اضافهشده، حاوی کربوهیدراتهای کمتری نسبت به کره بادامزمینی است. بادام زمینی همچنین قند کمتری دارد زیرا کره بادام زمینی معمولاً حاوی شکر اضافه شده است. بادام زمینی طبیعی 1 گرم فیبر رژیمی بیشتری نسبت به کره بادام زمینی در هر وعده دارد.
ارزش تغذیه ای | بادام زمینی (خام) - در هر وعده 1 اونس/28 گرم | کره بادام زمینی - در هر وعده 1 اونس / 28 گرم |
---|---|---|
کربوهیدرات ها | 4.6 گرم | 6.3 گرم |
قندها | 1.4 گرم | 3 گرم |
فیبر رژیمی | 2.4 گرم | 1.4 گرم |
مقایسه چربی
بادام زمینی، سرشار از چربی طبیعی است. اما در هنگام تهیه کره بادام زمینی، در بیشتر موارد چربی اضافی به شکل روغن گیاهی به کره بادام زمینی اضافه می شود. اکثر چربی های موجود در بادام زمینی یا کره بادام زمینی تک غیراشباع و چند غیراشباع هستند که چربی های سالم محسوب می شوند.
به طور کلی، کره بادام زمینی چربی بیشتری نسبت به بادام زمینی معمولی دارد، اما اگر به دنبال کاهش مصرف چربی خود هستید، بهتر است در خرید کره بادام زمینی دقت کنید. چرا که برخی از تولیدکنندگان از روغن های اضافی برای تهیه کره بادام زمینی استفاده می کنند.
بادام زمینی یا کره بادام زمینی حاوی مقداری چربی اشباع شده هستند. در هر اونس (28 گرم) کره بادام زمینی حدود یک گرم چربی بیشتر دارد. در بیشتر موارد، نه بادام زمینی و نه کره بادام زمینی حاوی چربی ترانس یا کلسترول نیستند، اما این شرایط می تواند بین برندهای مختلف متفاوت باشد، بنابراین اگر از میزان چربی های کره بادام زمینی یا بادام زمینی مطمئن نیستید، بسته بندی روی محصول را بررسی کنید.
ارزش تغذیه ای | بادام زمینی (خام) - در هر وعده 1 اونس/28 گرم | کره بادام زمینی - در هر وعده 1 اونس / 28 گرم |
---|---|---|
چربی | 13.9 گرم | 14.5 گرم |
چربی ترانس | 0 گرم | 0 گرم |
چربی اشباع شده | 6.9 گرم | 7.2 گرم |
چربی چند غیر اشباع | 4.4 گرم | 3.5 گرم |
کلسترول | 0 گرم | 0 گرم |
مقایسه پروتئین
اکثر آجیل ها منبع عالی پروتئین هستند و در مورد بادام زمینی، حاوی بیش از 7 گرم در هر اونس (28 گرم) است. کره بادام زمینی به اندازه خود بادام زمینی سرشار از پروتئین نیست و حاوی 5 گرم پروتئین کمتر از یک وعده بادام زمینی با همان وزن است. اگر از طرفداران کره بادام زمینی هستید و به دنبال افزایش مصرف پروتئین خود هستید، می توانید کره بادام زمینی غنی شده با پروتئین را خریداری کنید.
ارزش تغذیه ای | بادام زمینی (خام) - در هر وعده 1 اونس/28 گرم | کره بادام زمینی - در هر وعده 1 اونس / 28 گرم |
---|---|---|
پروتئین | 7.31 گرم | 2.1 گرم |
مقایسه سدیم یا نمک
در انتخاب بین بادام زمینی یا کره بادام زمینی، توجه به مقدار نمک یا سدیم هر یک از این ترکیبات بسیار مهم است. بادام زمینی خام به طور طبیعی سدیم کمی دارد. اما و بادام زمینی بو داده شده خشک ممکن است حاوی سدیم بیشتری باشد. اکثر انواع کره بادام زمینی حاوی نمک اضافه شده است و یک وعده کره بادام زمینی حاوی 116 میلی گرم سدیم بیشتر از بادام زمینی خام است.
مقایسه ویتامین ها و مواد معدنی
بادام زمینی یا کره بادام زمینی هر دو حاوی طیف وسیعی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. با این حال، هنگام مقایسه دادههای بین این دو نوع، کره بادامزمینی دارای مقادیر بیشتری ریزمغذیها نسبت به بادامزمینی است. کره بادام زمینی به ویژه سرشار از پتاسیم، ویتامین E، نیاسین (ویتامین B3) و منیزیم است.
جدول زیر داده های مربوط به تعداد ویتامین ها و مواد معدنی موجود در 100 گرم بادام زمینی و کره بادام زمینی را نشان می دهد تا هنگام انتخاب کره بادام زمینی یا خود بادام زمینی، بهتر بتوانید تصمیم گیری کنید:
نوع ویتامین/مواد معدنی | مقدار در هر 100 گرم بادام زمینی | مقدار در هر 100 گرم کره بادام زمین |
---|---|---|
آهن | 1.3 میلی گرم | 1.73 میلی گرم |
کلسیم | 26.1 میلی گرم | 49 میلی گرم |
فسفر | 107 میلی گرم | 107 میلی گرم |
ویتامین E | 2.36 میلی گرم | 9.11 میلی گرم |
نیاسین | 3.43 میلی گرم | 13.3 میلی گرم |
فلز روی | 0.927 میلی گرم | 2.54 میلی گرم |
سلنیوم | 2.04 میکروگرم | 4.1 میکروگرم |
منگنز | 0.547 میلی گرم | اطلاعاتی وجود ندارد |
فلز مس | 0.323 میلی گرم | 0.42 میلی گرم |
پتاسیم | 200 میلی گرم | 564 میلی گرم |
منیزیم | 47.6 میلی گرم | 169 میلی گرم |
تیامین | 0.181 میلی گرم | 0.138 میلی گرم |
ریبوفلاوین | 0.038 میلی گرم | 0.191 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0.099 میلی گرم | 0.44 میلی گرم |
با بررسی کلیه ترکیبات تشکیل دهنده و مواد مغذی در کره بادام زمینی یا خود بادام زمینی، می توانید بهترین آن را برای رژیم غذایی خودتان انتخاب کنید.
مقایسه طعم و بافت
بادام زمینی معمولی طعم منحصر به فرد خودش را دارد و اغلب طعم آن با استفاده از ترکیبات دیگری از جمله نمک، شکر و یا عسل تقویت می شود. به طور کلی بادام زمینی به صورت بو داده فروخته می شود زیرا این فرایند طعم و بافت آجیل را افزایش می دهد. بادام زمینی خام، کمی ملایم است و در مقایسه با بادام زمینی بوداده که بافتی ترد دارد، بافت آن نرم تر است. در مقابل، کره بادام زمینی دارای بافت خامه ای و طعم شیرین تری نسبت به بادام زمینی معمولی است.
بادام زمینی یا کره بادام زمینی! برای بدنسازی؟
اکثر افراد در هنگام انتخاب یک رژیم غذایی مناسب برای بدن سازی و تناسب اندام، در انتخاب بین کره بادام زمینی یا بادام زمینی تردید دارند. این در حالی است که بادام زمینی منبع خوبی از پروتئین، چربیهای سالم، فیبر و مواد معدنی مانند منیزیم، آهن و روی است. همچنین، بادام زمینی حاوی ویتامینهای مختلفی مانند ویتامین E است که به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی عمل میکند. پروتئین موجود در بادام زمینی میتواند به ترمیم و رشد عضلات کمک کرده و انرژی لازم برای تمرینات و ورزش را تامین کند.
اما در مقابل، کره بادام زمینی یک منبع غنی از چربیهای سالم، پروتئین، فیبر و ویتامینهای گروه B است. این محصول حاوی اسیدهای چرب مانند امگا-6 و امگا-9 است که به سلامتی قلب و عروق کمک میکنند. همچنین، کره بادام زمینی میتواند به عنوان یک منبع انرژی سریع قبل از تمرین ورزشی مفید باشد و به شما کمک کند تا تمرکز و قدرت در تمرینات بدنسازی را بالا ببرید.
بنابراین، هر دو بادام زمینی یا کره بادام زمینی میتوانند برای بدنسازی مناسب باشند. انتخاب بین آنها بستگی به ترجیحات شخصی، نیازهای تغذیهای و اهداف بدنسازی شما دارد. مهم است که در میزان و نحوه مصرف کره بادام زمینی برای بدنسازی، دقت کنید. معمولاً ۲۵ تا ۵۰ گرم بادام زمینی یا ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری کره بادام زمینی در روز کافی است. همچنین باید از محصولاتی که حاوی شکر، نمک، روغن یا مواد افزودنی هستند، دوری کرده و بادام زمینی و کره بادام زمینی طبیعی و بدون پوست را انتخاب کنید.
بادام زمینی یا کره بادام زمینی! برای افراد دیابتی؟
مبتلایان به دیابت می تواند هر دو گزینه بادام زمینی یا کره بادام زمینی را در رژیم غذایی خود مصرف کنند. اما باید به میزان و نحوه مصرف خود توجه داشته باشند. این در حالی است که مصرف کره بادام زمینی یا بادام زمینی در رژیم غذایی مبتلایان به دیابت با مزایای زیادی همراه است که مهمترین آنها عبارتند از:
- تامین پروتئین، فیبر، چربیهای سالم و مواد معدنی که به کنترل قند خون و پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک میکنند.
- داشتن شاخص گلیسمی پایین که از افزایش و یا کاهش قند خون به طور ناگهانی جلوگیری می کند.
- ایجاد احساس سیری و کاهش مصرف کالری و وزن
اما به مبتلایان به دیابت توصیه می شود برای اینکه بهتر و موثر تر از خواص کره بادام زمینی بهره بگیرید، دستورالعمل های زیر را رعایت کنند:
- مقدار مصرف را محدود کنید. بادام زمینی و کره بادام زمینی دارای کالری زیادی هستند و ممکن است باعث افزایش وزن شوند. معمولاً ۲۵ تا ۵۰ گرم بادام زمینی یا ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری کره بادام زمینی در روز کافی است.
- محصولات طبیعی و بدون پوست را انتخاب کنید. بادام زمینی و کره بادام زمینی حاوی شکر، نمک، روغن یا مواد افزودنی ممکن است مضر باشند. بادام زمینی بدون پوست و کره بادام زمینی طبیعی دارای مواد مغذی بیشتری هستند.
- با مواد غذایی دیگر ترکیب کنید. بادام زمینی و کره بادام زمینی را میتوانید با میوهها، سبزیجات، ماست یا نان کامل ترکیب کنید تا میان وعدههای خوشمزه و مغذی را درست کنید.
کره بادام زمینی همچنین به کنترل قند خون در افرادی که دیابت ندارند کمک می کند. در واقع، خوردن کره بادام زمینی حتی ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.
سخن آخر در بادام زمینی یا کره بادام زمینی
بادام زمینی یا کره بادام زمینی؟ تصمیم گیری و انتخاب در مورد مصرف هر یک از این دو به عوامل زیادی بستگی دارد. اگر میخواهید برای محدود کردن کالری (مانند کاهش وزن) کنترل وعده غذایی را تمرین کنید، ممکن است خوردن بادام زمینی گزینه بهتری برای شما باشد. چون اندازه گیری بادام زمینی نسبت به کره بادام زمینی کمی آسان تر است. اما از نظر مواد مغذی، کره بادام زمینی و بادام زمینی شبیه به هم هستند، بنابراین هیچ مزیت چشمگیری بین کره بادام زمینی یا خود بادام زمینی وجود ندارد. بنابراین می توان گفت که خواص مصرف کره بادام زمینی از نظر سلامتی تقریباً مشابه خوردن بادام زمینی است.
اگر رژیم غذایی کم کربوهیدرات دارید، بهتر است بادام زمینی کامل را انتخاب کنید زیرا کمی کربوهیدرات کمتری دارند. اما اگر مراقب مصرف چربی های اشباع شده خود هستید، توصیه می شود بادام زمینی را به کره بادام زمینی نیز ترجیح دهید، زیرا حاوی چربی اشباع کمتری در هر وعده است. اما مهمترین نکته در خرید کره بادام زمینی، خرید انواع باکیفیت و سالم آن است که خیالتان از ترکیبات و مواد تشکیل دهنده آن راحت باشد. برای همین توصیه می شود که انواع کره بادام زمینی مورد نیاز خود را از فروشگاه های غذایی معتبر مانند پرهلو خریداری کنید.
سوالات متداول برای بادام زمینی یا کره بادام زمینی
1. آیا کره بادام زمینی به اندازه خوردن آجیل آن مفید است؟
خوردن کره های آجیل طبیعی، از جمله کره بادام زمینی، فواید تغذیه ای و سلامتی مشابهی با خوردن آجیل دارد. خوردن انواع مغزها، دانه ها و کره های آجیل، چربی های غیراشباع سالم برای قلب را در رژیم غذایی شما فراهم می کند که می تواند برای سلامت قلب تان مفید باشد.
2. آیا کره بادام زمینی همان بادام زمینی است؟
کره بادام زمینی به عبارتی بادام زمینی آسیاب یا خرد شده است، بنابراین تفاوت اصلی بین این دو ترکیب، در بافت آن است.
3. بادام زمینی یا کره بادام زمینی، کدامیک قند بیشتری دارند؟
کره بادام زمینی به طور کلی قند بیشتری نسبت به بادام زمینی دارد زیرا اکثر برندها شکر را به مواد اضافه می کنند. گزینه های بدون شکر کره بادام زمینی را از فروشگاه های معتبر مانند پرهلو خریداری کنید.
4. آیا بادام زمینی فیبر بیشتری نسبت به کره بادام زمینی دارد؟
فیبر بادام زمینی معمولی کمی بیشتر از کره بادام زمینی است، اما این آجیل کلا پر فیبر نیست. اگر به دنبال افزایش مصرف فیبر خود با مصرف آجیل هستید، پسته و بادام کامل گزینه بهتری برای شما هستند.