ارده برای غلظت خون را با چی بخوریم و نخوریم؟

1402 اسفند 2, چهارشنبه
ارده برای غلظت خون را با چی بخوریم و نخوریم؟

تاثیر ارده برای غلظت خون، در سال های اخیر زیاد مورد بررسی قرار گرفته است. بررسی های زیادی نشان می‌دهند ارده، یک ماده گیاهی موجود در برخی از محصولات غذایی، می‌تواند برای کنترل کلسترول و حتی غلظت خون موثر باشد.

ارده یک ماده غذایی معروف است که از دانه‌های کنجد استخراج می‌شود. این ماده یک روغن گیاهی با خواص مفید برای سلامتی است و در آشپزی به عنوان یک مکمل طعم‌دهنده و منبع چربی مورد استفاده قرار می‌گیرد. تاهینی به دلیل حاوی مواد مفیدی از جمله اسیدهای چرب اشباع‌نشده و آنتی‌اکسیدان‌ها، برای سلامتی انسان مفید است

به نظر می رسد مصرف و خرید ارده، به عنوان یک ماده کاهنده کلسترول عمل کند. حتی تاهینی به عنوان یک منبع چربی مفید شناخته شده است و مصرف آن می‌تواند به بهبود سلامتی قلب و عروق کمک کند. برای بهینه‌سازی اثرات تاهینی بر کلسترول خون، مصرف منظم و درست این ماده، همراه با یک رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی مناسب توصیه می‌شود. اما اگر به دنبال دستورالعمل های صحیح مصرف ارده برای کاهش غلظت خون هستید، بهتر است این مقاله از پرهلو را تا انتها بخوانید و اطلاعات بیشتری را در این زمینه کسب کنید.

 خرید بهترین ارده سنگی از پرهلو یعنی توجه به سلامت بدن شما - پرهلو

علائم و عوارض غلیظ بودن خون

خون غلیظ، به خودی خود یک بیماری محسوب نمی شود، اما افزایش غلظت خون ممکن است خطر ابتلا به لخته شدن خون را افزایش دهد. این وضعیت بیشر به دلیل تعداد زیاد سلول های خونی در گردش یا عدم تعادل در سیستم لخته شدن خون بروز پیدا می کند. خون غلیظ به خودی خود معمولاً علائمی ایجاد نمی کند، با این حال، لخته های خون اغلب با بروز علائم خاصی همره هستند که در نهایت می توانند جریان خون در اندام های مهم بدن مانند مغز، قلب و ریه ها را مسدود کند. برخی از مهمترین علائم غلظت خون بالا در بدن، عبارتند از:

  • درد قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • سردرد
  • گفتار نامفهوم یا مشکل در صحبت کردن
  • سرگیجه
  • مشکل در درک گفتار
  • درد یا قرمزی در ساق پا
  • علائم حمله قلبی، مانند سوزن سوزن شدن بازو یا درد در پشت یا فک

در صورت بروز هر یک از این علائم بهتر است برای درمان وضعیت خود هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

رژیم غذایی برای غلظت خون

رژیم غذایی برای غلظت خون_پرهلو

راهکارهای زیادی برای رقیق تر شدن خون وجود دارند که یکی از آنها مصرف برخی از مواد غذایی است. به طور مثال، برخی از مواد موجود در غذا و مکمل ها مانند زنجبیل، زردچوبه و دارچین ممکن است به جلوگیری از تشکیل لخته های خون کمک کنند. سایر ترکیبات غذایی که می توانند در کاهش غلظت خون موثر باشند، عبارتند از:

زردچوبه

کورکومین یک ماده فعال در زردچوبه است و به نظر می رسد دارای خواص ضد التهابی و رقیق کننده خون یا ضد انعقاد باشد. یک بررسی سال 2019 نشان می دهد که مصرف زردچوبه تا حدود زیادیی می تواند از لخته شدن خون جلوگیری کند. با این حال، بهتر است مراقب تداخل دارویی زردچوبه و داروهای رقیق کننده خون باشید.

زنجبیل

زنجبیل یکی دیگر از ادویه های ضد التهابی است که مصرف آن می تواند از لخته شدن خون جلوگیری کند. تاثیر مصرف زنجبیل در کاهش ترومبوکسان، هورمونی که باعث تجمع یا چسبیدن پلاکت‌ها می‌شود، بروز پیدا می کند. همچنین زنجبیل حاوی مقدار زیادی سالیسیلات است، همان موادی که به آسپرین خاصیت رقیق کنندگی خون می دهد.

فلفل قرمز

فلفل کاین همچنین حاوی سالیسیلات است و برخی افراد می گویند مصرف آن در غذا می تواند به رقیق شدن خون کمک کند. با این حال، شواهد علمی قابل اعتماد نشان نداده است که این ماده دارای خواص رقیق کننده خون است.

ویتامین E

ویتامین E ممکن است بسته به میزان مصرف فرد، لخته شدن خون را به طرق مختلف کاهش دهد. برهمین اساس، اکثر کارشناسان توصیه می کنند از مصرف دوزهای زیاد ویتامین E در افرادی که آسپرین می خورند باید جلوگیری شود. مشخص نیست که چقدر ویتامین E خون را رقیق می کند، اگرچه این احتمال وجود دارد که افراد برای داشتن اثر رقیق کنندگی خون نیاز به مصرف بیش از 400 واحد بین المللی منبع معتبر (IU) در روز داشته باشند.

سیر

یک بررسی سال 2020 نشان داد که مصرف مکمل های سیر می تواند در کاهش فشار خون موثر باشد. سیر، اثرات ضد ترومبوتیک خفیفی در افراد مبتلا به فشار خون بالا دارد. یک بررسی در سال 2015 اشاره می کند که برخی از مکمل های غذایی، از جمله سیر، ممکن است بر عملکرد پلاکت و انعقاد تأثیر بگذارد. برای همین توصیه می شود از مصرف سیر در قبل از جراحی های بزرگ خودداری شود.

مهمترین ترکیبات ارده برای غلظت خون

ارده حاوی مواد مغذی زیادی است که می تواند باعث بهبود سلامت بدن شود، برخی از مهمترین آنها عبارتند از:

  • اسیدهای چرب اشباع نشده(Unsaturated fatty acids): ین اسیدها از جمله اسیدهای چرب امگا-۳ و امگا-۶ هستند که به عنوان چربی‌های سالم شناخته می‌شوند و در بهبود سلامت قلب و عروق موثرند. ارده کنجد حاوی مقدار زیادی از این اسیدهای چرب است که مصرف آنها می تواند با کاهش غلظت خون باعث کنترل کلسترول و بهبود وضعیت قلب شود.
  • فیتواسترول‌ها (Phytosterols): این ترکیبات گیاهی به ساختار کلسترول شبیه هستند و می‌توانند جذب کلسترول از روده‌ها را کاهش دهند. از این رو مصرف ارده با کنترل کلسترول می تواند تاثیر زیادی در کاهش غلظت خون داشته باشد.
  • فیبرها (Dietary Fiber): رده کنجد حاوی مقادیر قابل توجهی از فیبرهای غذایی است که به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و کاهش جذب چربی‌ها از روده‌ها کمک می‌کنند.
  • آنتی‌اکسیدان‌ها(Antioxidants): ارده شامل مقادیر قابل توجهی از آنتی‌اکسیدان‌های مختلف بوده که می‌توانند از آسیب‌های اکسیداتیو در بدن محافظت کنند و به سلامتی سلول‌ها کمک کند.

همانطور که می بینید این مواد موثر در ارده کنجد، نقش مهمی در بهبود سلامتی و کنترل کلسترول خون ایفا می کنند.

ترکیبات مجاز با ارده برای غلظت خون

ترکیبات مجاز با ارده برای غلظت خون_پرهلو

یکی از سوالات اصلی در زمینه خواص ارده برای غلظت خون این است که برای بهبود غلظت خون ارده کنجد را با چی باهم بخوریم؟ البته توجه به نوع و میزان مصرف ارده می تواند تاثیر بسیار زیادی در خواص آن داشته باشد. برای همین همیشه باید به نحوه مصرف ارده در رژیم غذایی خود توجه کنید.

به طور کلی، برای بهبود غلظت خون و استفاده از ارده کنجد بهتر است آن را با موادی که دارای خواص سلامتی مشابه یا مکملی برای کنجد هستند، ترکیب کنید. در زیر چند پیشنهاد برای ترکیب ارده کنجد با مواد دیگر برای غلظت خون را بیان می کنیم:

  • میوه‌های تازه یا خشک: میوه‌هایی مانند توت فرنگی، انگور، آلبالو و زردآلو که غنی از فیبر هستند و ممکن است به کاهش کلسترول و بهبود سلامت قلبی-عروقی کمک کنند.
  • پنیر یا ماست: ترکیب ارده کنجد با پنیر یا ماست پروتئین‌های لبنی و کلسیم مورد نیاز بدن شما را تامین کرده و ممکن است در کنترل و حتی کاهش کلسترول خون موثر باشد.
  • عسل: ترکیب ارده کنجد با عسل به عنوان یک پیش‌غذا یا تنقلات سالم می‌تواند در کاهش غلظت خون موثر باشد. همچنین، عسل دارای ویژگی‌های ضد‌باکتری و ضد التهابی است که می‌تواند به سلامتی عمومی بدن کمک کند.
  • خامه یا کره کنجد: ترکیب ارده کنجد با خامه یا کره کنجد نیز یک گزینه خوشمزه و سرشار از چربی‌های سالم است که می‌تواند برای تهیه حلواها، پخت غذاهای سنتی یا تهیه تنقلات مورد استفاده قرار گیرد.
  • مواد خوراکی دیگر: واد دیگری مانند خرما، بادام، پسته، دانه‌های گندم کامل و یا کاکائو که دارای خواص سلامتی مشابه یا مکملی برای کنجد هستند، می‌توانند با ارده کنجد ترکیب شوند.

مواد دیگری مانند خرما، بادام، پسته، دانه‌های گندم کامل و یا کاکائو که دارای خواص سلامتی مشابه یا مکملی برای کنجد هستند، می‌توانند با ارده کنجد ترکیب شوند. به علاوه، می‌توانید ارده کنجد را به تهیه غذاهای مختلف مانند سس‌ها و سالادها اضافه کنید. اما با این حال باید به میزان مصرف خود توجه داشته باشید.

غیر مجازهای غذایی در ترکیب ارده برای غلظت خون

یکی از دستورات غذایی مصرف ارده برای کاهش غلظت خون، این است که ارده را نباید با برخی از ترکیبات غذایی دیگر به طور همزمان مصرف کنید. برای همین اکثر افراد به دنبال این هستند که برای غلظت خون، ارده را با چی باهم نخوریم؟ به طور کلی، برای جلوگیری از افزایش غلظت خون و حفظ سلامتی، توصیه می شود ارده را با موادی که دارای مقادیر زیادی از چربی اشباع و کلسترول هستند، ترکیب نکنید. برخی از آنها عبارتند از:

  • قندها: مصرف بیش از حد قندها مانند شکر، شیرینی، نوشیدنی‌های قندی و غذاهای پر قند می‌تواند منجر به افزایش سطح گلوکز در خون شود و به افزایش وزن و مشکلات مرتبط با آن منجر شود. پس برای کاهش غلظت خون خود باید از مصرف ارده در ترکیب با مواد قندی خودداری کنید.
  • چربی‌های اشباع شده: موادی مانند کره، خامه، گوشت قرمز چرب و محصولات لبنی با چربی اشباع بالا ممکن است سطح کلسترول بد (LDL) و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی را افزایش دهد.
  • فرآورده‌های غذایی پرچرب: موادی مانند خوراکی‌های فراورده‌های گندم، پفک و انواع تنقلات با چربی‌های اضافی و حتی نمک زیادی ممکن است موجب افزایش وزن و افزایش کلسترول خون شوند. از مصرف این مواد در ترکیب با ارده خودداری کنید.

به طور کلی، بهتر است از موادی که ممکن است منجر به افزایش وزن، افزایش کلسترول خون یا افزایش فشار خون شوند، در ترکیب با ارده کنجد خود پرهیز کنید و به جای آن‌ها از مواد سالم‌تر و غنی از مواد مغذی استفاده کنید.

ارده در رژیم غذایی غلظت خونمجازها و غیرمجازهای ارده برای غلظت خون
برای غلظت خون ارده را با چی بخوریم؟میوه‌های تازه یا خشک، پنیر یا ماست، عسل، خامه یا کره کنجد، مواد دیگری مانند خرما، بادام، پسته، دانه‌های گندم کامل و یا کاکائو
برای غلظت خون ارده را با چی نخوریم؟قندها، چربی‌های اشباع شده، فرآورده‌های غذایی پرچرب

تداخل دارویی ارده با داروهای رقیق کننده خون

تداخل دارویی ارده با داروهای رقیق کننده خون_پرهلو

یکی از توصیه های اصلی کارشناسان در مورد مصرف ارده برای غلظت خون، توجه به تداخل دارویی احتمالی مصرف ارده با داروهای رقیق کننده خون است. چرا که ارده به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 ممکن است خواص ضد التهابی داشته باشد. با این حال، مصرف ارده همزمان با داروهای رقیق کننده خون مانند اسپرین و وارفارین ممکن است خطر افزایش خونریزی را تا حدودی افزایش دهد.

داروهای رقیق کننده خون مانند اسپرین و وارفارین برای پیشگیری از تشکیل لخته‌های خونی و جلوگیری از حوادث قلبی و عروقی مصرف می‌شوند. این داروها عمدتاً با کاهش اثرات پلاکت‌های خونی یا افزایش زمان لخته‌زایی در سیستم خونی، باعث رقیق شدن خون می‌شوند. از سوی دیگر، ارده به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 به خواص ضد التهابی معروف است.

همزمانی مصرف ارده با داروهای رقیق کننده خون می‌تواند خطرناک باشد، زیرا این دو عامل به طور مجزا خون را رقیق می‌کنند و ممکن است باعث افزایش خطر خونریزی شوند. اسیدهای چرب موجود در ارده می‌توانند خونریزی را تسریع کنند و از طرف دیگر، داروهای رقیق کننده خون نیز این فرآیند را افزایش می‌دهند. به عبارت دیگر، همزمانی مصرف این دو ماده می‌تواند منجر به افزایش خطر خونریزی و بروز عوارض جانبی جدی شود. بهترین راه برای جلوگیری از این تداخلات این است که هرگز مصرف همزمان این دو ماده را بدون مشورت با پزشک خود انجام ندهید.

سخن آخر در ارده برای غلظت خون

مصرف برخی از مواد غذایی می تواند تاثیر بسیار زیادی در کاهش غلظت خون و جلوگیری از لخته شدن خون داشته باشد. اگر چه این موارد را نمی توان جایگزین داورهای تجویزی کرد اما تا حدودی هم می توانند موثر باشند. یکی از این مواد غذایی احتمالی، مصرف ارده برای غلظت خون است.

دانه کنجد، ماده اصلی تاهینی، سرشار از مواد مغذی مختلف مانند چربی‌های سالم، پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و آهن است. این مواد مغذی می توانند به سلامت کلی قلب کمک کنند و به طور بالقوه به مدیریت عوامل مرتبط با خون غلیظ مانند کلسترول بالا و التهاب کمک کنند.

با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که مدیریت خون غلیظ معمولاً به رعایت روش های مختلفی مانند تغییرات رژیم غذایی، ورزش و احتمالاً دارو تجویز شده توسط یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی نیاز دارد. در حالی که ارده در کاهش غلظت خون می تواند یک مکمل مغذی برای یک رژیم غذایی متعادل باشد، اما مصرف آن به تنهایی نمی تواند در رقیق کردن خون موثر باشد. ضمن اینکه انواع مختلفی از ارده در بازار وجود دارند که در هنگام خرید ارده برای کاهش غلظت خون باید به کیفیت و سالم بودن آن دقت کنید و بهترین نوع آن را از فروشگاه های غذایی معتبری مانند پرهلو خریداری کنید تا از کیفیت و قیمت مناسب آن مطمئن شوید.

سوالات متداول در ارده برای خون غلیظ

آیا ارده می‌تواند به کاهش غلظت خون کمک کند؟

بله، ارده حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 است و می تواند در کاهش کلسترول خون و کنترل غلظت خون موثر باشد.

برای بهبود غلظت خون باید چه مقدار ارده بخوریم؟

مقدار مصرف ارده برای بهبود غلظت خون باید به میزان متعادل و با توجه به نیازهای شخصی هر فرد باشد. معمولاً مصرف 1 تا 2 قاشق غذاخوری ارده در روز توصیه می شود

آیا ارده می‌تواند منجر به افزایش وزن شود؟

مصرف ارده به دلیل دارا بودن چربی‌های سالم ممکن است به افزایش وزن منجر نشود، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند افزایش وزن را تسریع کند.

ثبت نظر