یادگیری طرز تهیه حلوا ارده خانگی به شما کمک می کند تا بتوانید حلوا ارده مورد نیاز خود را به راحتی در خانه تهیه و استفاده کنید. این در حالی است که طرز تهیه حلوا ارده در خانه بسیار راحت است. حتی حلوا ارده خانگی نسبت به انواع صنعتی آن خواص و مزایای زیادی برای بدن دارد.
حلوا ارده یکی از مغذی ترین مواد غذایی است که اغلب در وعده صبحانه استفاده می شود. حلوا ارده با وجود داشتن روغن کنجد که جزء چربی های غیر اشباع است، بافتی خشک و شکننده دارد. در واقع شکر و سایر افزودنی هایی که در تهیه حلوا ارده به کار می روند، موجب خشکی بافت این محصول می شوند.
ترکیبات موجود در حلوا ارده خانگی علاوه بر تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن، انرژی لازم برای فعالیت های روزانه افراد را به راحتی فراهم می کند. شما می توانید در طرز تهیه حلوا ارده خانگی خود از ترکیباتی استفاده کنید که فاقد کلسترول باشد یکی از مهمرین آنها خرید ارده مناسب و ارگانیک است. پس اگر به دنبال یادگیری طرز تهیه حلوا ارده در خانه هستید، این مقاله از پرهلو را تا انتها بخوانید.
دانه های آسیاب شده کنجد ماده اصلی و اولیه حلوا ارده را تشکیل می دهد. حلوا ارده را می توانید در میان وعده ها نیز مصرف کنید. حلوا ارده سطح انرژی شما را بالا می برد و به خصوص برای کودکان و ورزشکاران بهترین منبع تامین انرژی محسوب می شود. به طور کلی، ارزش غذایی حلوا ارده به صورت زیر است:
مواد غذایی | مقدار |
---|---|
کربوهیدرات | 57 گرم |
کلسیم | 25 میلی گرم |
چربی های غیر اشباع | 40/8 گرم |
سدیم | 118 میلی گرم |
پروتئین | 11 گرم |
فیبر | 6 گرم |
حلوا ارده دارای طعم بسیار شیرینی است. به همین علت بسیاری از افراد آن را به عنوان بهترین گزینه برای وعده صبحانه خود می دانند. حلوا ارده خانگی را می توانید همراه با کره و خامه سرو کنید. حلوا ارده طرز تهیه آسان و مواد اولیه ساده ای دارد، بنابراین می توانید هر بار آن را به مقدار مصرف هفتگی یا ماهیانه خود تهیه کنید. طرز تهیه حلوا ارده خانگی بسته به ترکیبات اولیه و ذائقه افراد روش های متفاوتی دارد که در ادامه آنها را به شما آموزش می دهیم:
یکی از روش های موثر برای تهیه ارده در منزل، درست کردن آن با شیر خشک قنادی است. برای تهیه حلوا ارده خانگی با این روش به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
برای تهیه حلوا ارده در خانه، ابتدا شیرخشک قنادی را در داخل یک کاسه بزرگ و تمیز بریزید. شیر خشک قنادی انواع مختلفی دارد و بهتر است که برای تهیه حلوا ارده از نوع بی نمک آن استفاده کنید. سپس شکر را داخل کاسه بریزید.
در صورت نداشتن شکر می توانید به دلخواه از پودر قند الک شده هم استفاده کنید. مخلوط شیر خشک و شکر را به دقت بهم بزنید. حالا ارده را اضافه کنید. مواد را با قاشق کاملا هم بزنید. در این زمان مواد داخل کاسه شبیه خرده های نان می شوند. مواد را حداقل به مدت 5 دقیقه با کمک دست ورز بدهید تا حالت یکدست پیدا کنند.
در این زمان اگر خمیر شما حالت بسیار سفت و غیر منسجمی دارد می توانید کمی ارده به آن اضافه کنید. بهتر است ارده را با یک قاشق و بسیار تدریجی به مواد اضافه کنید. زیرا ارده زیاد باعث شل شدن حلوا ارده خانگی شما می شود. پس از اینکه خمیر شما کاملا یکدست و منسجم شد آن را برای قابل گیری در داخل ظرف مد نظر قرار بدهید.
برای تزئین حلوا ارده در منزل می توانید از خلال های پسته یا سایر مغزهای دلخواه استفاده کنید. این خلال های پسته علاوه بر زیبایی ظاهر باعث طعم بهتر حلوا ارده می شوند.
همچنین اگر می خواهید حلوای شما دارای بافت متراکم تری باشد، در هنگام قرار دادن در ظرف می توانید آن را با قاشق فشرده کنید. حلوا ارده شما حداکثر پس از 4 ساعت قابل مصرف است، بنابراین می توانید آن را از یخچال کنید و در اندازه های دلخواه برش بزنید.
اگر دوست دارید حلوا ارده را با یک روش متفاوت تر و جدیدتری در منزل خود تهیه کنید، بهتر است طرز تهیه حلوا ارده خانگی با آرد گندم را امتحان کرده و از مزه و طعم آن لذت ببرید. مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه حلوا ارده در منزل با آرد گندم، عبارتند از:
ابتدا آرد گندم را داخل تابه ای بریزید و آن را روی حرارت گاز قرار بدهید. شعله را تا حد امکان کم کنید و سپس آرد را تفت بدهید. مراقب باشید که رنگ آرد تغییر نکند. سپس ارده را به صورت تدریجی به آرد اضافه کنید. آرد و ارده را به مدت 5 دقیقه بر روی حرارت بهم بزنید. در این مرحله به دلخواه خود می توانید نیمی از خلال های پسته را به مواد اضافه کنید. حالا مواد را کنار بگذارید تا کمی ولرم شوند.
در ادامه برای تهیه حلوا ارده خانگی، شکر را در مقدار کمی آب حل کنید و آن را روی حرارت قرار بدهید. اگر می خواهید شربت شما طعم و رنگ بهتری پیدا کند می توانید کمی زعفران و گلاب و یا هل به آن اضافه کنید.
پس از اینکه شربت به جوش آمد، آن را کنار بگذارید تا کمی ولرم شود. سپس شربت را روی مواد داخل ظرف اول اضافه کنید و خوب بهم بزنید تا ترکیبات به طور کامل به خورد هم بروند. در این مرحله باید دقت کنید که مواد داخل هر دو ظرف شما باید دمای یکسانی داشته باشند.
در مرحله آخر باید مواد را داخل ظرف مد نظر منتقل کنید. خلال پسته ها را برای تزیین روی حلوا بریزید. روی ظرف سلفون بکشید و آن را در داخل یخچال قرار بدهید تا کاملا سفت شود. نهایتا پس از چند ساعت حلوا ارده خانگی شما آماده سرو است.
ارده و حلوا ارده با اینکه هر دو از دانه های کنجد تفت داده شده تولید می شوند، اما دو محصول کاملا متفاوت هستند. در واقع ارده همان کنجد ساییده شده است که به شکل یک مایع خمیر مانند استفاده می شود. ارده طعم گس رو به تلخی دارد و اغلب باید آن را با سایر مواد غذایی شیرین مانند شیره انگور یا شیره خرما استفاده کنید.
در حالیکه در طرز تهیه حلوا ارده خانگی از شکر استفاده می شود و به همین علت این محصول طعم بسیار شیرینی دارد و می توانید آن را به تنهایی در وعده های صبحانه مصرف کنید.
علاوه بر آن یکی دیگر از تفاوت های مهم ارده و حلوا ارده در منزل، در غلظت آنها است. حلوا ارده به دلیل مخلوط شکر و کنجد بافت نسبتا متراکمی دارد. در حالیکه ارده به شکل یک مایع روان است.
ارده در طب سنتی در دسته مواد غذایی گرم و خشک قرار می گیرد. به همین علت بسیاری از متخصصان طب سنتی حلوا ارده را یکی از بهترین مواد غذایی برای افراد سرج مزاج می دانند. مصرف حلوا ارده خانگی به خصوص در طول فصل های سرد سال به دلیل گرم نگه داشتن بدن میزان ابتلا به آنفلوانزا و سرماخوردگی را کاهش می دهد.
همچنین مصرف ارده در افرادی که به دردهای استخوانی مبتلا هستند، تاثیر بسیار زیادی در تسکین دردهای استخوانی دارد. از آنجایی که حلوا ارده تهیه شده در منزل، فاقد کلسترول است، سالمندان نیز می توانند با خاطری آسوده این محصول را در برنامه غذایی روزانه خود قرار بدهند.
حلوا ارده یک محصول سنتی است که امروزه به طور گسترده ای در وعده های غذایی صبحانه مورد استفاده قرار می گیرد. حلوا ارده از دانه های روغنی کنجد به دست می آید که یکی از منابع سرشار فیبرهای غذایی واگزالیک اسید است. به همین علت خواص حلوا ارده تهیه شده در منزل، بر سلامت افراد بسیار قابل توجه است که از میان مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تغذیه سالم اولین قدم در افزایش سیستم ایمنی و بالا بردن قدرت بدن در مقابله با عفونت ها است. ترکیبات پرخاصیت حلوا ارده برای بدن همانند یک مکمل عمل می کنند و باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری های مختلف می شوند.
ترکیب اصلی و اولیه حلوا ارده کنجد است که منبع شرسار روی، مس و فسفر محسوب می شود. مصرف این مواد مغذی در بهبود میل جنسی بسیار موثر است.
حلوا ارده دارای مقادیر قابل توجهی از روغن های چرب غیر اشباع است. مصرف این چربی ها برای عملکرد بهتر مغز و سیستم عصبی ضروری است. به همین علت مصرف حلوا ارده در پیشگیری از بیماریی هایی مانند آلزایمر و پارکینسون بسیار موثر است.
کودکان و به خصوص درزشکاران در حین فعالیت های روزانه یا ورزشی خود به مقدار زیادی انری لازم دارند. مصرف حلوا ارده می تواند کالری مورد نیاز روزانه در این افراد را به راحتی فراهم کند.
ترکیبات آنتی اکسیدان از شناخته ترین ترکیبات غذایی برای مقابله با انوع سرطان ها هستند. با مصرف فراورده هایی مانند حلوا ارده که از ماده اولیه کنجد تهیه می شوند، می توانید آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن را فراهم کنید. به عنوان مثال ترکیبات فنلی یکی از مهمترین آنتی اکسیدان های موجود در حلوا ارده خانگی هستند که مصرف روزانه آنها می تواند نرخ ابتلا به انواع سرطان ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
حلوا ارده را می توانید در وعده صبحانه همراه با مواد غذایی دیگری مانند کره یا خامه سروکنید. اگر به طعم شیرینی علاقه خاصی دارید می توانید بر روی حلوا ارده کمی عسل بریزید. مصرف حلوا ارده در آغاز روز به دلیل داشتن کالری بالا می تواند تا ساعت ها انرژی مورد نیاز شما را تامین کند.
برخی افراد مصرف حلوا ارده تهیه شده در خانه را در میان وعده ها ترجیح می دهند. شما می توانید به خصوص در هنگام عصر حلوا ارده را همراه با دورچینی از میوه های مختلف مصرف کنید. با مصرف این میان وعده مقوی انرژی از دست رفته شما مجددا تجدید می شود.
یکی از مزایای مهم طرز تهیه حلوای خانگی و مصرف ارده در وعده های اصلی غذایی این است که می تواند تا ساعت ها شما را سیر نگه دارد. این ویژگی باعث پیشگیری از ریزه خواری در طول روز می شود. بنابراین افرادی که قصد دارند به تناسب اندام برسند یا به دنبال کاهش وزن هستند می توانند برای دستیابی سریع تر به این هدف، حلوا ارده را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند.
حلوا ارده یک نوع صبحانه سنتی است که به دلیل ریزمغذی های مفید و طعم شیرین در میان افراد محبوبیت زیادی دارد. حلوا ارده را می توانید در وعده صبحانه یا در میان وعده ها مصرف کنید. این صبحانه سنتی روش تهیه ساده ای دارد و از ترکیب ارده، تخم مرغ، شکر و هل به دست می آید. بنابراین می توانید آن را در منزل خود به راحتی تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن در آغاز روز لذت ببرید.
اما یکی از مهمترین فاکتورها در طرز تهیه ارده خانگی، انتخاب و بهترین نوع ارده است. چرا که کیفیت ارده می تواند تاثیر بسیار زیادی در طعم و مزه حلوا ارده خانگی شما داشته باشد. پس برای درست کردن حلوا ارده در منزل، بهتر است بهترین و سالم ترین نوع ارده را از فروشگاه های غذایی معتبری مانند پرهلو خریداری کنید تا از کیفیت و سالم بودن آن مطمئن شوید.
بله، می توانید به جای شکر در تهیه حلوا ارده از شیره انگور استفاده کنید. با این کار رنگ حلوا ارده شما به قهوه ای تغییر می کند.
حلوا ارده حداقل به مدت چهار ماه قابلیت نگهداری دارد. برای اینکه حلوا ارده بافت و طعم خود را بهتر حفظ کند، بهتر است آن را در مکان خنک نگهداری کنید.
حلوا ارده محصولی کاملا سنتی است در حالیکه حلوا شکری به روش های صنعتی تولید می شود.