حساسیت به کره بادام زمینی چگونه درمان می شود؟

1402 آبان 30, سه‌شنبه
حساسیت به کره بادام زمینی چگونه درمان می شود؟

آلرژی به بادام زمینی و یا حساسیت به کره بادام زمینی، یکی از شایع ترین آلرژی های غذایی است که از هر 50 کودک در ایالات متحده، 1 کودک به آن مبتلا می شود. خطر بروز شوک آنافیلاکسی در این نوع از آلرژی وجود دارد که یک وضعیت جدی و خطرناک است. هیچ درمانی برای حساسیت به بادام زمینی و کره بادام زمینی وجود ندارد، اما برخی راهکار ها ممکن است از بروز آن تا حدودی جلوگیری کنند.

البته گزینه درمانی جدیدی به نام ایمونوتراپی دهانی (OIT) و OIT اولیه وجود دارد. اگرچه این روش، آلرژی به بادام زمینی را درمان نمی کند، اما باعث می شود که بدن افراد هنگام قرار گرفتن در معرض تصادفی با بادام زمینی، بدون هیچ واکنشی، آن را تحمل کنند.

اگر کودک شما به بادام زمینی حساسیت دارد، بهتر است که به کودکتان بادام زمینی و کره بادام زمینی ندهید، مگر اینکه با متخصص آلرژی مشورت کرده باشید.

اما علل و علائم بروز حساسیت به کره بادام زمینی چیست؟ چگونه تشخیص داده می شود؟ آیا مصرف کره بادام زمینی برای کودکان از بروز حساسیت آن در بزرگسالی، پیشگیری می کند؟ بیایید همه اطلاعات در مورد آلرژی به کره بادام زمینی و قیمت کره بادام زمینی را در این مقاله از پرهلو بررسی کنیم.

آلرژی به بادام زمینی چقدر شایع است؟

 خرید بهترین کره بادام زمینی خامه ای از پرهلو یعنی توجه به سلامت بدن شما - پرهلو

آلرژی به بادام زمینی شایع است. از هر 50 کودک در ایالات متحده 1 نفر به بادام زمینی حساسیت دارند. برای برخی از افراد مبتلا به آلرژی به بادام زمینی، حتی مقادیر بسیار کمی از بادام زمینی یا کره بادام زمینی ممکن است باعث بروز واکنش جدی و خطرناک آنافیلاکسی شود. این در حالی است که بررسی ها نشان می دهد حساسیت به بادام زمینی در کودکان افزایش یافته است. حتی اگر شما یا فرزندتان فقط یک واکنش آلرژیک خفیف به بادام زمینی داشته اید، مهم است که با پزشک خود مشورت کنید. چون خطر بروز واکنش جدی تری در بزرگسالی وجود دارد.

علائم حساسیت به کره بادام زمینی

واکنش آلرژیک به بادام زمینی معمولاً در عرض چند دقیقه پس از قرار گرفتن در معرض آن رخ می دهد. علائم و نشانه های حساسیت به بادام زمینی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • واکنش های پوستی، مانند کهیر، قرمزی یا تورم
  • خارش یا سوزن سوزن شدن در یا اطراف دهان و گلو
  • مشکلات گوارشی، مانند اسهال، گرفتگی معده، حالت تهوع یا استفراغ
  • سفت شدن گلو
  • تنگی نفس یا خس خس سینه
  • آبریزش بینی

از طرفی هم، آلرژی به بادام زمینی یا حساسیت به آن، شایع ترین علت آنافیلاکسی ناشی از غذا است. این وضعیت، یک وضعیت جدی پزشکی که نیاز به درمان با خود تزریق کننده اپی نفرین (آدرنالین) و مراجعه به پزشک دارد.

علائم و نشانه های آنافیلاکسی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • انقباض راه های هوایی
  • تورم گلو که باعث تنگی نفس شدید می شود
  • افت شدید فشار خون (شوک)
  • نبض سریع
  • سرگیجه، سبکی سر یا از دست دادن هوشیاری

در صورت بروز هر یک از این علائم بعد از مصرف بادام زمینی و یا کره بادام زمینی، بهتر است سریعا برای درمان و پیشگیری از بروز شوک به مراکز درمانی مراجعه کنید.

علائم حساسیت به کره بادام زمینی  - پرهلو

علت و عوامل خطر برای بروز حساسیت به کره بادام زمینی

آلرژی به بادام زمینی و یا حساسیت به کره بادام زمینی، زمانی رخ می دهد که بدن به مصرف هر یک از این ترکیبات واکنش زیادی نشان دهد. در این شرایط احتمال دارد، بدن به اشتباه بادام زمینی را به عنوان یک ماده مضر تشخیص دهد و در هنگام قرارگیری در معرض آن، به آن حمله کند و باعث بروز علائم آلرژی شود. آلرژی به بادام زمینی یکی از رایج ترین انواع آلرژی های غذایی است.

آلرژی به کره بادام زمینی زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به اشتباه پروتئین های بادام زمینی را به عنوان یک ماده مضر تشخیص دهد و به آن حمله کند. تماس مستقیم یا غیرمستقیم با بادام زمینی یا کره آن، در افراد مبتلا به حساسیت کره بادام زمینی، باعث می شود سیستم ایمنی بدن شما مواد شیمیایی ایجاد کننده علائم را در جریان خون آزاد کند.

به نظر می رسد برخی عوامل خطر بروز و ابتلا به آن را افزایش می دهند. عوامل خطر آلرژی به بادام زمینی عبارتند از:

  • درماتیت آتوپیک: برخی از افراد مبتلا به بیماری پوستی درماتیت آتوپیک (اگزما)، نیز حساسیت غذایی دارند.
  • سابقه خانوادگی به هرگونه آلرژی غذایی: اگر آلرژی های دیگر، به ویژه انواع دیگر آلرژی های غذایی، در خانواده شما شایع باشد، در معرض خطر ابتلا به آلرژی بادام زمینی قرار دارید.
  • سابقه آلرژی یا حساسیت به کره بادام زمینی: برخی از کودکان ممکن است از کودکی دچار این وضعیت شوند. در این شرایط احتمال بازگشت بیماری در بزرگسالی و عود آن وجود دارد.
  • سایر آلرژی ها: سابقه ابتلا به هر گونه آلرژی و حساسیت می تواند خطر بروز حساسیت را تا حدود زیادی افزایش دهد. به همین ترتیب، ابتلا به نوع دیگری از آلرژی، مانند تب یونجه، خطر ابتلا به آلرژی غذایی را افزایش می دهد.
  • سن: آلرژی های غذایی در کودکان، به ویژه کودکان نوپا و نوزادان شایع است. با افزایش سن، سیستم گوارش آنها بالغ می شود و بدن کمتر به مواد غذایی که باعث ایجاد آلرژی می شود واکنش نشان می دهد.

علت و عوامل خطر برای بروز حساسیت به کره بادام زمینی - پرهلو

راه های پیشگیری از حساسیت به کره بادم زمینی

تنها راه برای جلوگیری از حساسیت به کره بادام زمینی این است که از مصرف بادام زمینی و محصولات بادام زمینی به طور کامل خودداری کنید. برخی از مهمترین ترکیبات غذایی حاوی کره بادام زمینی، عبارتند از:

  • آجیل آسیاب شده یا مخلوط
  • محصولات پخته شده، مانند کلوچه و شیرینی
  • بستنی و دسرهای یخ زده
  • شکلات انرژی زا
  • غلات و گرانولا
  • نان های غلات

اما از آنجایی که خواص کره بادام زمینی و یا بادام زمینی زیاد است و به طور فزاینده ای در تهیه اکثر شیرینی ها، کیک ها و ترکیبات دیگر مورد استفاده قرار می گیرد، ممکن است جلوگیری از مصرف آن تا حدودی سخت باشد.

برای همین به افرادی که سابقه ابتلا به هر گونه آلرژی غذایی دارند توصیه می شود که همیشه یک اتوانژکتور اپی نفرین را به دنبال داشته باشند. این دستگاه یک سرنگ و سوزن مخفی است که با فشار دادن به ران، یک دوز دارو را تزریق می کند.

حساسیت به کره بادام زمینی در بارداری

زنان با سابقه ابتلا به کره بادام زمینی، بهتر است در دوران بارداری برای مدیریت وضعیت خود به برخی نکات مراقبتی توجه کنند، از جمله:

  • در مورد سابقه آلرژی به کره بادام زمینی با پزشک خود مشورت کنند. او می‌تواند راهنمایی‌های لازم را درباره مدیریت حساسیت در این دوران را به آنها ارائه دهد. همچنین بهتر است در طول بارداری از مصرف کره بادام زمینی و محصولاتی که شامل آنها هستند، خودداری شود. این شامل کره بادام زمینی خام، روغن کره بادام زمینی و محصولات غذایی حاوی کره بادام زمینی می‌شود.
  • در هنگام خرید محصولات غذایی، برچسب‌ها و لیبل‌ها را به دقت بررسی کنند تا مطمئن شوند که محصول مورد نیاز آنها شامل کره بادام زمینی نیست و در صورت لزوم، از خرید و مصرف محصولاتی که ممکن است حاوی آن باشند، خودداری کنند.
  • در نهایت، هنگام مصرف کره بادام زمینی برای بارداری، بهتر است در خرید خود دقت کرده و بهترین و مناسب ترین نوع کره بادام زمینی را از نظر کیفیت و سالم بودن آن خریداری کنند.

بر اساس مطالعات اخیر، شواهد قوی وجود دارد که نشان می دهد قرار دادن کره بادام زمینی در رژیم غذایی نوزادان در سنین 4 تا 6 ماهگی ممکن است خطر ابتلا به آلرژی غذایی را تا 80 درصد کاهش دهد. نوزادانی که در معرض خطر ابتلا به آلرژی بادام زمینی هستند، شامل کسانی می شود که اگزمای خفیف تا شدید، آلرژی به تخم مرغ یا هر دو دارند. اما با این حال بهتر است قبل از مصرف کره بادام زمینی برای کودکان، با پزشک آنها مشورت کنید.

حساسیت به کره بادام زمینی در بارداری  - پرهلو

تست و تشخیص حساسیت به بادام زمینی

  • تست خراش پوستی: این تست، یک آزمایش کم خطر است که در آن پوست با یک آلرژن مشکوک به آرامی خراشیده می شود. در صورت بروز حساسیت، این خراش منجر به کهیر یا بثورات پوستی می شود.
  • آزمایش خون: در این روش برای تشخیص حساسیت به کره بادام زمینی، آنتی بادی های IgE در سیستم ایمنی به عنوان یک پاسخ آلرژیک به بادام زمینی اندازه گیری می شود.
  • چالش تست خوراکی: این یک فرآیند تدریجی و گام به گام است که در آن بیمار مقادیر کمی از یک آلرژن احتمالی را طی 3 تا 4 ساعت مصرف می کند. بعد از آن، وضعیت بیمار از نظر علائم احتمالی مورد بررسی قرار می گیرد. اما از آنجایی که احتمال بروز شوک آنافیلاکسی وجود دارد، این تست فقط باید تحت نظارت یک پزشک باتجربه انجام شود.

تشخیص فرد برای ابتلا به حساسیت به این معنا نیست که باید از مصرف تمام آجیل ها اجتناب کند. بلکه فرد می تواند آجیل های جایگزین دیگری را مانند گردو، بادام، فندق و کره بادام هندی را انتخاب کند.

چگونه از داروها در درمان آلرژی بادام زمینی استفاده می شود؟

درمان آلرژی به کره بادام زمینی شامل مدیریت علائم و واکنش‌های آلرژیک، و همچنین پیشگیری از مواجهه با آلرژن مورد نظر می‌شود. اما با این حال، اگر آلرژی به بادام زمینی دارید، پزشک ممکن است داروهایی برای کاهش علائم واکنش آلرژیک تجویز کند که برخی از آنها عبارتند از:

  • آنتی هیستامین ها: اینها داروهایی هستند که احتقان یا خارش را کاهش می دهند.
  • کورتیکواستروئیدها: اگر واکنش آلرژیک داشته باشید، این داروها می توانند در کاهش تورم و التهاب موثر باشند.
  • اپی نفرین: یک داروی اورژانسی نجات بخش است که بلافاصله شروع به معکوس کردن علائم آنافیلاکسی می کند.

در برخی شرایط، برای کنترل علائم و واکنش‌های آلرژیک، پزشک شما ممکن است داروهای ضدآلرژیک را تجویز کند. این داروها می‌توانند شامل آنتی‌هیستامین‌ها، آمپول‌های آدرنالین (epinephrine) و داروهای ضدالتهابی باشند. همچنین، در صورت وقوع واکنش آلرژیک شدید، استفاده از آمپول آدرنالین می‌تواند منجر به کنترل سریع واکنش شود. برای استفاده صحیح از داروها و داشتن آمپول آدرنالین، بهتر است دستورات و راهنمایی‌های پزشک خود را دنبال کنید.

از طرفی هم، سازمان غذا و داروی ایالات متحده اخیرا اولین داروی ایمونوتراپی خوراکی، پودر آلرژن بادام زمینی (Arachis hypogaea) را برای درمان کودکان 4 تا 17 ساله مبتلا به آلرژی به بادام زمینی تایید کرده است. این دارو برای افراد مبتلا به آسم کنترل نشده یا شرایط خاص، از جمله ازوفاژیت ائوزینوفیلیک، توصیه نمی شود.

سخن آخر برای حساسیت به کره بادام زمینی

حساسیت به کره بادام زمینی و یا آلرژی به خود بادام زمینی می تواند باعث بروز برخی علائم احتمالی شود. ضمن اینکه مصرف بیش از حد کره بادام زمینی ممکن است باعث عوارضی مانند چاقی و افزایش وزن شود. برای همین توجه به میزان و نحوه مصرف کره بادام زمینی برای پیشگیری از هر یک از این موارد بسیار مهم است.

اگر چه عوامل زیادی می توانند خطر بروز و ابتلا به آلرژی کره بادام زمینی را در افراد افزایش دهند، اما راه های زیادی برای کاهش خطر بروز آن وجود دارند. در این زمینه باید توجه داشته باشید که برخی از کره بادام زمینی های بی کیفیت ممکن است حاوی ترکیباتی باشند که خطر بروز حساسیت را افزایش می دهند. برای همین خرید کره بادام زمینی مرغوب و باکیفیت می تواند تاثیر بسیار زیادی در پیشگیری از بروز عوارض کره بادام زمینی و حساسیت آن داشته باشد.

یکی از فاکتورهای مهم در پیشگیری از حساسیت به کره بادام زمینی، انتخاب انواع کره بادام زمینی باکیفیت است. چرا که برخی از کره های بادام زمینی با برندهای تقلبی ممکن است حاوی ترکیبات و افزودنی های غیرمجاز باشند که احتمال بروز حساسیت را تا حدود زیادی افزایش می دهند. برای همین توصیه می شود، قبل از خرید کره بادام زمینی، از طریق تماس با فروشگاه های غذایی معتبر مانند پرهلو، از کیفیت و سالم بودن محصول مورد نظر خود مطمئن شوید.

سوالات متداول در حساسیت به کره بادام زمینی

1. حساسیت به کره بادام زمینی از چه سنی رخ می دهد؟

آلرژی به کره بادام زمینی می‌تواند در هر سنی شروع شود، اما نوزادان و کودکان به علت داشتن سیستم ایمنی ضعیف تر، بیشتر در معرض خطر هستند.

2. آیا حساسیت به کره بادام زمینی در طول عمر پایدار است؟

حساسیت ممکن است در طول عمر پایدار باشد. برخی از افراد ممکن است در طول زمان بهبود یابند و حساسیت آنها کاهش یابد، اما در موارد دیگر، حساسیت به کره بادام زمینی ممکن است برای سالها یا تمام عمر باقی بماند.

3. آیا وجود حساسیت به کره بادام زمینی به معنای حساسیت به سایر محصولات آجیلی است؟

نه، حساسیت به کره بادام زمینی به معنای حساسیت به سایر محصولات آجیلی نیست. افراد ممکن است تنها حساسیت به کره بادام زمینی داشته و به سایر آجیل‌ها حساسیت نداشته باشند، یا برعکس.

ثبت نظر