مصرف ارده برای شیردهی بسیار توصیه میشود. چرا که ارده کنجد یک منبع غنی از کلسیم است که به زنان در دروان شیردهی و بارداری کمک میکند تا نیاز بالایی که برای رشد استخوانها و دندانهای جنین یا نوزاد وجود دارد را تامین کنند. از طرفی هم،کلسیم از عناصر مهمی است که در تشکیل استخوانها و دندانها نقش دارد، اما نقش بسیار مهمی در بارداری و شیردهی دارد. مصرف کلسیم در این دورهها برای سلامتی مادر و همچنین تشکیل سلامت استخوانهای جنین یا نوزاد ضروری است. همچنین، تامین کلسیم مورد نیاز برای بدن در دوران بارداری می تواند خطر ابتلا به پره اکلامپسیا (یک بیماری مرتبط با فشار خون بالا در زنان باردار) را کاهش دهد.
به علاوه، کلسیم موجود در ارده کنجد میتواند به بهبود عملکرد مغز و حافظه نیز کمک کند. بر اساس تحقیقات، مصرف کلسیم در دوران بارداری و شیردهی ممکن است باعث افزایش ضریب هوشی جنین و تقویت حافظه مادر شود. اما با این حال برای خرید ارده در دوران شیردهی باید به برخی از مهمترین نکات و نحوه مصرف آن توجه کنید. از این رو، ما در این مقاله از پرهلو سعی کرده ایم همه اطلاعات مربوط به ارده در شیردهی را مورد بررسی قرار دهیم.
ارده یک منبع غذایی بسیار مغذی است و میتواند به تقویت و افزایش تولید شیر مادر کمک کند. مصرف انواع ویتامین ها، فیبر، آمینواسید ها، مواد معدنی و سایر عناصر مغذی موجود در ارده برای مادران در دوره شیردهی فواید قابل توجهی به همراه دارد. از جمله مزایای ارده برای شیردهی و تقویت شیر مادر، عبارتاند از:
کره بادام زمینی و ارده کنجد منابع خوبی از چربیهای سالم مانند اسیدهای چرب امگا-۳ و ۶ هستند. مصرف این چربیها در یک رژیم غذایی سالم در دوران شیردهی میتوانند به سلامت قلب و عروق، کاهش التهابات و حفظ سلامتی پوست کمک کنند.
انواع ارده های کنجد حاوی پروتئین هستند و میتوانند به عنوان یک منبع پروتئین در رژیم غذایی زنان در دوران شیردهی مطرح شوند. پروتئین ها برای ساخت بافتهای بدن و تأمین انرژی مهم هستند. با مصرف ارده کنجد در رژیم غذایی، زنان در دوران شیردهی میتوانند به صورت طبیعی پروتئینهای مورد نیاز بدن را تأمین کنند. این مواد غذایی نه تنها به تقویت ساختارهای بدن و رشد نوزاد کمک میکنند، بلکه همچنین میتوانند انرژی مورد نیاز مادر را تأمین کنند.
مصرف ارده سالم و طبیعی در شیردهی می تواند ویتامین D و کلسیم مورد نیاز برای بدن مادران شیرده را تامین کند. این مواد غذایی میتوانند به سلامت استخوانها و دندانها، و همچنین سلامتی عمومی کمک کنند.
اگر چه ممکن است ارده حاوی مقدار کمی آهن باشد، اما مصرف ارده در شیردهی میتواند خطر بروز کم خونی مرتبط با فقر آهن را در مادران کاهش دهد. اما برای تأمین مقدار کافی آهن، بهتر است به منابع دیگری نیز مانند گوشت، ماهی، اسفناج و لوبیاها هم توجه کنید.
ارده حاوی آنتیاکسیدانهایی مانند ویتامین E و فنولیک اسید است که مصرف آن در بارداری میتواند به حفظ سلامتی سلولها و پیشگیری از آسیبهای اکسیداتیو کمک کند. این ویتامین میتواند از بدن مقابله با آسیبهای اکسیداتیو کمک کرده و سلولهای بدن را از خطرات مرتبط با آنها محافظت کند. همچنین، فنولیک اسیدها نیز از جمله آنتیاکسیدانهایی هستند که در ارده حضور دارند و میتوانند در حفظ سلامتی سلولها و پیشگیری از آسیبهای اکسیداتیو موثر باشند.
در کنار تمام خواص ارده برای دوران شیردهی که بررسی شده، اطلاعات تغذیه زیر توسط USDA برای یک قاشق غذاخوری (15 گرم) ارده محاسبه شده است.
| ماده مغذی | مقدار |
|---|---|
| کالری | 89 |
| چربی | 8 گرم |
| سدیم | 17 میلیگرم |
| کربوهیدرات | 3 گرم |
| فیبر | 1.4 گرم |
| شکر | 0 گرم |
| پروتئین | 2.6 گرم |
علاوه بر این، مصرف ارده میتواند به افزایش میزان شیر در دوران شیردهی کمک کند. این به دلیل چربیها و پروتئینهای موجود در ارده است که میتواند تولید شیر مادر را تحریک کند و کیفیت شیر را بهبود بخشیده و نیازهای مغذی نوزاد را تأمین کند. با این حال مقدار ارده مصرفی باید متعادل و به اندازه نیاز مادر باشد. برای اینکه مطمئن شوید مصرف ارده برای نوزاد مضر نیست، با بروز اولین عوارض، مصرف ارده را متوقف کنید. پس از آن با پزشک متخصص در اینباره مشورت کنید.
توجه به نحوه و میزان مصرف ارده در شیردهی می تواند تاثیر بسیار زیادی در میزان خواص و حتی عوارض احتمالی آن داشته باشد. برای افزودن ارده به رژیم غذایی دوره شیردهی، بهتر است نکات زیر را در نظربگیرید:
با رعایت این نکات، مصرف ارده در دوران شیردهی میتواند به بهبود سلامتی شما و نوزادتان کمک کند، اما همواره توصیه میشود با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین تصمیمات را برای خودتان بگیرید.

ارده فواید زیادی برای نوزاد شیرخوار دارد. البته باید در میزان مصرفی ارده برای شیردهی به نوزاد شیرخوار دقت کنید. برخی از مهمترین مزایای مصرف ارده کنجد در شیردهی برای نوزاد، عبارتند از:
اگر پس از دادن شیر به نوزاد متوجه بروز عوارض شدید، مصرف آن را فورا متوقف کنید. اما برای پیشگیری از بروز عوارض و حتی حساسیت های احتمالی، بهتر است برای خرید ارده باکیفیت و ارگانیک سرمایه گذاری کنید. بدون شک، حفظ سلامت کودک شما ارزش خرید یک محصول باکیفیت و سالم را دارد.

مصرف ارده به عنوان یک منبع چربی و پروتئین میتواند به افزایش محتوای مواد مغذی شیر مادر کمک کند. این ارتباط میان مصرف ارده و افزایش مواد مغذی شیر مادر میتواند تأثیر مثبتی بر رشد و تغذیه نوزاد داشته باشد. اما، افزودن ارده به شیر مادر ممکن است بو و طعم آن را تغییر دهد که میتواند باعث شود برخی از نوزادان تمایلی به مصرف شیر مادر نداشته باشند.
بوی و طعم مواد غذایی میتواند تأثیر مستقیمی بر ترغیب نوزاد به مصرف آن داشته باشد. با این حال، برخی از نوزادان به طعم و بوی شیر مادر با ارده عادت می کنند و آن را دوست دارند. این مسئله نه تنها به نظر طعم و بوی شیر، بلکه به عادات تغذیهای نوزاد نیز بستگی دارد. در نهایت، تأثیرات ارده بر بو و طعم شیر مادر میتواند بین نوزادان متفاوت باشد و برخی ممکن است نسبت به آن واکنش مثبت و برخی دیگر منفی نشان دهند.
زنان در دوران شیردهی میتوانند ارده را به رژیم غذایی خود اضافه کنند به برخی از باید ها و نبایدهای مصرف ارده در شیردهی توجه کنند. چرا که خوردن ارده کنجد در دوران شیردهی با برخی از ترکیبات غذایی می تواند خواص آن را افزایش دهد، از طرفی هم مصرف آن با برخی از مواد غذایی ممکن است منجر به بروز عوارض جانبی شوند.

مواد مغذی موجود در ترکیب ارده برای تقویت و افزایش شیر مادر مفید است. بنابراین مصرف ارده مزایایی بسیار زیادی دارد. اما این نکته را به یاد داشته باشید که ارده باید به میزان مناسب استفاده شود. زیرا زیاده روی در مصرف ارده نه تنها مفید نیست، بلکه مضراتی را برای مادر و نوزاد به همراه دارد.
اما با این حال باید در خرید انواع ارده به کیفیت آن توجه کنید. برای خرید ارده باکیفیت، ابتدا به ترکیبات آن توجه کنید. ارده باید از ترکیبات طبیعی و فاقد افزودنیهای مضر باشد. همچنین، روش تولید آن نیز مهم است. هنگام خرید، به تاریخ انقضا و نگهداری دقت کنید تا مطمئن شوید که ارده از تازگی و کیفیت مناسبی برخوردار است. بستهبندی مناسب و بهداشتی نیز از اصول مهم در خرید ارده است. اگر به دنبال خرید بهترین نوع ارده هستید و به سلامت نوزاد شیرخوار خود اهمیت می دهید، توصیه می شود محصول مورد نیاز خود را از فروشگاه های غذایی معتبری مانند پرهلو خریداری کنید تا از کیفیت و طبیعی بودن آن مطمئن شوید.
در کنار مزایای ارده برای مادر و نوزاد، مصرف ارده در دوران شیردهی ممکن است مضراتی را نیز برای نوزادان به همراه داشته باشد. ارده حاوی اسیدهای چرب اشباع است. مصرف اسیدهای چرب اشباع ممکن است برای سیستم گوارشی نوزاد مضر باشد. علاوه براین افزایش مصرف چربی های اشباع باعث افزایش کلسترول در بدن میشود. کلسترول باعث افزایش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در آینده میشود. همچنین مصرف بیش از حد چربی از طریق مصرف ارده میتواند باعث بروز چاقی و سایر عوارض ناشی از آن در مادر و نوزاد شود.
میزان مناسب ارده برای مادر شیرده به علایق، نیازها و وضعیت سلامتی مادر و نوزاد بستگی دارد. با توجه به اینکه مواد موجود در ترکیب ارده، وارد شیر مادر میشوند، مهم ترین نکتهای که در طول مصرف ارده باید به آن توجه کنید، وضعیت سلامتی نوزاد پس از مصرف شیر است. معمولا مصرف یک یا دو قاشق غذاخوری ارده در روز برای مادران شیرده ایمن در نظر گرفته میشود. با این حال شرایط فردی افراد با یکدیگر متفاوت است و نمیتوان مقدار ثابت و مشخصی را برای همه افراد تعیین کرد.
به طور کلی، بهترین نوع ارده برای شیردهی باکیفیت، طبیعی و کاملا ارگانیک و فاقد مواد افزودنی مضر و نگهدارنده های معطر باشد.