کره بادام زمینی بدون گلوتن و ارزش غذایی آن

1402 مهر 26, چهارشنبه
کره بادام زمینی بدون گلوتن و ارزش غذایی آن

مصرف کره بادام زمینی بدون گلوتن در افرادی که به آن حساسیت دارند و یا از بیماری عدم تحمل گلوتن رنج می برند، می تواند اثرات مثبتی داشته باشد. گلوتن پروتئینی است که در گندم، جو، چاودار و سایر غلات یافت می شود. حتی گلوتن در بسیاری از غذاها و نوشیدنی های رایج از جمله پاستا، غلات و آبجو وجود دارد. گلوتن همچنین می تواند در مواردی مانند ویتامین ها، لوازم آرایشی و حتی برخی داروها هم مورد استفاده قرار بگیرد.

برای همین، مبتلایان به حساسیت گلوتن باید در مصرف این ترکیبات غذایی کمی احتیاط کنند. حساسیت به گلوتن اختلالی است که در آن بدن نمی تواند گلوتن را تحمل کند. اگر چه این بیماری زیادی جدی و خطرناک نیست، ولی می تواند منجر به بروز برخی علائم شود و حتی فعالیت های روزمره بیمار را مختل کند.

اگر چه علت بروز این بیماری هنوز مشخص نیست، اما تحقیقات نشان می دهد که گندم ممکن است بر پوشش دستگاه گوارش برخی افراد تأثیر بگذارد. این پوشش معمولاً از نشت باکتری ها از روده شما جلوگیری می کند. اما در افراد مبتلا به عدم تحمل گلوتن، ضعف عملکرد پوشش دستگاه گوارش ممکن است باعث التهاب و ورود باکتری ها در خون و یا کبد بیماران شود.

اگر چه به اکثر بیماران مبتلا به حساسیت گلوتن توصیه می شود که از مصرف گندم، جو و ترکیبات مشتق آن خودداری کنند اما به نظر می رسد مصرف و خرید کره بادام زمینی بدون گلوتن در این افراد می تواند جایگزین مناسبی برای این بیماران باشد.

 

خواص مصرف کره بادام زمینی فاقد گلوتن | پرهلو

ارزش غذایی کره بادام زمینی بدون گلوتن

مصرف کره بادام زمینی با ارزش غذایی از ترکیباتی که دارد می تواند مواد غذایی مورد نیاز بدن اکثر مبتلایان به عدم تحمل گلوتن را تامین کند. به شرطی که در هنگام خرید کره بادام زمینی به دنبال انواع فاقد گلوتن آن باشید. به طور معمول، مقادیر ارزش غذایی کره بادام زمینی بدون گلوتن در هر 100 گرم آن، عبارتند از:

عنصر غذاییمقدار
انرژی558 کیلو کالری
پروتئین25 گرم
چربی50 گرم
چربی اشباع شده6 گرم
چربی نیمه اشباع شده11 گرم
کربوهیدارت16 گرم
شکر3 گرم
فیبر7 گرم
سدیم270 میلی گرم

همانطور که می بینید مصرف کره بادام زمینی بدون گلوتن هم می تواند ترکیبات مورد نیاز بدن را تامین کند و از نظر ارزش غذایی چیزی از کره بادام زمینی دارای گلوتن کم ندارد.

مزایای کره بادام زمینی فاقد گلوتن

گلوتن در برخی از ترکیبات در مبتلایان به عدم تحمل گلوتن می تواند باعث تشدید شدن علائم آنها و بروز عوارض جدی شود. اما مصرف کره بادام زمینی بدون گلوتن برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، می تواند از نظر سلامتی و جلوگیری از بروز عوارض احتمالی مزایای مهمی داشته باشد که مهمترین آنها عبارتند از:

 

مزایای کره بادام زمینی فاقد گلوتن | پرهلو

 

پیشگیری از بروز عوارض احتمالی حساسیت

مصرف گلوتن در مبتلایان به بیماری عدم تحمل گلوتن می تواند با بروز برخی علائم مانند نفخ، ترشح بیش از حد اسید معده، بروز مشکلات گوارشی، خستگی، افت انرژی یا خستگی بیش از حد و التهاب‌های مزمن همراه باشد. اما مصرف کره بادام زمینی فاقد گلوتن در این بیماران می تواند بهترین گزینه برای لذت بردن از این محصول خوشمزه و پر مغذی باشد. ضمن اینکه کره بادام زمینی بدون گلوتن، عوارض احتمالی حساسیت در بیماران را نخواهد داشت.

تنوع در رژیم غذایی

مبتلایان به عدم تحمل گلوتن و یا حساسیت به آن ممکن است محدودیت های غذایی خاصی داشته باشند. چون به این افراد توصیه می شود از مصرف ترکیباتی که گلوتن دارد، خودداری کنند. این در حالی است که مصرف کره بادام زمینی فاقد گلوتن یک گزینه مناسب و موثری در این بیماران است که می توانند آن را جایگزین سایر ترکیبات غذایی خود کنند.

سهولت در هضم

هضم گلوتن در مبتلایان به برخی از بیماری های گوارشی ممکن است کمی سخت و با بروز علائم دیگری همراه باشد. اما، مصرف کره بادام زمینی فاقد گلوتن در این بیماران ممنوعیت مصرف ندارد. چرا که کره بادام زمینی قابل هضم بوده و حتی از بروز عوارض ناشی از مصرف گلوتن جلوگیری می کند.

سلامت قلب و عروق

احتمال بروز بیماری های قلبی و عروقی در مبتلایان به حساسیت به گلوتن وجود دارد. این در حالی است که مصرف این نوع از کره بادام زمینی برای بیماری قلبی می تواند خطر بروز بیماری های قلبی را کاهش دهد. چون کره بادام زمینی بدون گلوتن حاوی چربی‌های سالمی است که مصرف آنها به حفظ سلامت قلب و عروق در این بیماران کمک کند.

کاهش التهاب

کره بادام زمینی فاقد گلوتن شامل چربی‌های اشباع نشده از نوع امگا-6 و امگا-9 است. این اسیدهای چرب مفید می‌توانند به کاهش التهابات در بدن کمک کنند. به طور کلی، یک رژیم غذایی حاوی چربی‌های اشباع نشده می‌تواند عوارض منفی التهابات را کاهش دهد.

مناسب برای گیاهخواران

کره بادام زمینی، یک منبع عالی از پروتئین نباتی، فیبر، و ویتامین ها و مواد معدنی برای افراد گیاه‌خوار است. مصرف آن در رژیم غذایی گیاه خواری می‌تواند به گیاه‌خواران کمک کند تا تمامی مواد غذایی مورد نیاز بدن خود را تامین کنند.

بدون شک، مزایای مصرف کره بادام زمینی فاقد گلوتن به همین چند موارد ختم نمی شود و حتما با توجه به ترکیبات مقوی و مغذی که دارد می تواند در تامین مواد غذایی بیماران مبتلا به عدم تحمل گلوتن موثر باشد. اما با این حال بهتر است در هنگام خرید کره بادام زمینی دقت کنید و انواع تازه و سالم آن را خریداری کنید.

عوارض مصرف کره بادام زمینی بدون گلوتن

مصرف کره بادام زمینی بدون گلوتن در اکثر افراد هیچ عوارض خاصی ندارد. اما با این حال به مبتلایان آلرژی بادام زمینی توصیه می شود در مصرف کره بادام زمینی احتیاط کنند. در برخی موارد نادر ممکن است مصرف کره بادام زمینی بدون گلوتن در بیماران با حساسیت های غذایی با عوارضی همراه باشد که مهمترین آنها عبارتند از:

  • حساسیت: برخی افراد به بادام زمینی یا دیگر مواد غذایی حاوی در کره بادام زمینی بدون گلوتن حساسیت دارند. این حساسیت ممکن است با علائمی مانند خارش، قرمزی، تورم همراه باشد که در برخی موارد نیاز به درمان دارند. در صورت تجربه هرگونه حساسیت یا عوارض ناخواسته، بهتر است مصرف این محصول را متوقف کرده و به پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
  • بیماری کلیوی: مبتلایان به بیماری های کلیوی که تحت رژیم و محدودیت‌های غذایی قرار دارند، باید در مورد مصرف کره بادام زمینی بدون گلوتن با پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنند.
  • سایر عوارض احتمالی: در موارد نادر، ممکن است بعضی افراد بعد از مصرف کره بادام زمینی فاقد گلوتن علائم احتمالی مانند درد معده، سرفه، سردرد یا افت فشار خون تجربه کنند.

اگر چه عوارض مصرف کره بادام زمینی فاقد گلوتن به ندرت بروز پیدا کرده و اکثر افراد می توانند با خیال راحت این محصول را مصرف کنند، اما با این حال خرید محصول باکیفیت و سالم می تواند احتمال بروز عوارض را تا حدود زیادی کاهش دهد.

 

عوارض مصرف کره بادام زمینی بدون گلوتن | پرهلو

 

غذاهای سالم برای افراد حساس به گلوتن

شناخت عوامل محرک و آلرژی زا در بیماران مبتلا به آلرژی های غذایی می تواند یک راهکار موثر در جلوگیری از بروز عوارض و بدتر شدن علائم باشد. برای همین در اکثر موارد به مبتلایان به این بیماری ها مانند حساسیت گلوتن توصیه می شود تا حد ممکن رژیم غذایی خود را محدود کنند. این در حالی است که انواع گزینه های جایگزین برای ترکیبات حساسیت زا در این بیماران وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند از:

  • میوه‌ها و سبزیجات تازه: انواع میوه‌ها و سبزیجات تازه، مانند سیب، خیار، هویج، خرما و آووکادو بدون گلوتن هستند و می‌توانند به عنوان یکی از گزینه‌های سالم و خوشمزه برای افراد حساس به گلوتن مصرف شوند.
  • ماهی و گوشت: ماهی‌ها و گوشت‌های تازه و طبیعی مانند مرغ، گوشت قرمز، گوشت بوقلمون، ماهی‌هایی مثل سالمون و تون می‌توانند بخشی از رژیم غذایی سالم برای افراد حساس به گلوتن باشند.
  • سبوس‌ها و غلات بدون گلوتن: سبوس‌ها و غلاتی مانند برنج قهوه‌ای، آرد برنج، آرد قندم، غلات بدون گلوتن مانند ذرت، آرد بلغور برنج و آرد کنجاله سبوس‌دار انتخاب‌های مناسبی برای افرادی هستند که به گلوتن حساسیت دارند.
  • لبنیات: محصولات لبنی بدون گلوتن مانند شیر، پنیرها، ماست و بستنی‌های بدون گلوتن می‌توانند در رژیم غذایی افراد حساس به گلوتن جایگزین مناسبی باشند.
  • کره بادم زمینی فاقد گلوتن: مصرف کره بادام زمینی فاقد گلوتن در مبتلایان به حساسیت گلوتن، هیچ عوارض گوارشی ندارد. به شرطی که در هنگام انتخاب آن به دنبال گزینه سالم، طبیعی و فاقد ترکیبات افزودنی باشید.

انواع ترکیبات غذایی سالم و تازه وجود دارند که مبتلایان به حساسیت غذایی می توانند آنها را جایگیزین ترکیبات دارای گلوتن کنند.

 

غذاهای سالم برای افراد حساس به گلوتن | پرهلو

 

قیمت و خرید کره بادام زمینی بدون گلوتن

قیمت کره بادام زمینی بدون گلوتن بسته به برخی از عوامل ممکن است در فروشگاه های مختلف، متفاوت باشد. اما مهمترین فاکتور در قیمت کره بادام زمینی فاقد گلوتن، ترکیبات مورد استفاده برای تهیه آن است. بدون شک، کره بادام زمینی ساخته شده از ترکیبات مناسب و سالم، قیمت بالاتری نسبت به کره بادام زمینی بی کیفیت دارد.

اما خرید کره بادام زمینی بدون گلوتن از فروشگاه های معتبری همچون پرهلو می تواند خیال شما را بابت سالم و ارگانیک بودن آن راحت کند. چرا که کیفیت کره بادام زمینی می تواند تضمین کننده سلامت شما باشد. پس در هنگام خرید کره بادام زمینی به ترکیبات موثر و کیفیت محصول توجه کنید نه قیمت و بسته بندی آن.

سخن آخر برای کره بادام زمینی بدون گلوتن

کره بادام زمینی بدون گلوتن، یکی از محصولات لذیذ و خوشمزه ای است که مصرف آن می تواند جایگزین مناسبی برای ترکیبات دارای گلوتن باشد. مبتلایان به حساسیت و یا حتی عدم تحمل گلوتن می توانند بدون هیچگونه نگرانی از این محصول استفاده کنند. اما مصرف انواع بی کیفیت و با مواد افزودنی مانند شکر و نمک بیش از حد ممکن است برای سلامتی همه افراد مضر باشد که مبتلایان به آلرژی گلوتن هم از این قاعده مستثنی نیستند. این در حالی است که خرید ترکیبات سالم از فروشگاه های غذایی معتبر مانند پرهلو می تواند خیال بیماران را بابت کیفیت محصول راحت کند.

سوالات متداول برای کره بادام زمینی فاقد گلوتن

1. آیا کره بادام زمینی برای افرادی که حساسیت یا ناتوانی در مصرف گلوتن دارند مناسب است؟

بله، کره بادام زمینی برای افرادی که نمی توانند محصولات حاوی گلوتن را مصرف کنند، مناسب است.

2. آیا مصرف کره بادام زمینی برای افراد دیابتی مناسب است؟

کره بادام زمینی دارای چربی‌های سالم بوده و مصرف آن می‌تواند به میزان قند خون کمک کند. با این حال، مصرف آن در مبتلایان به دیابت باید با مشورت پزشک و توجه به میزان مصرف کربوهیدرات صورت بگیرد.

3. آیا کره بادام زمینی فاقد گلوتن مناسب برای ورزشکاران است؟

بله، کره بادام زمینی بدو ن گلوتن می‌تواند به ورزشکاران به عنوان یک منبع خوب پروتئین و انرژی موثر باشد. اما ورزشکاران باید در میزان مصرف کره بادام زمینی احتیاط کنند.

ثبت نظر