مهمترین خواص سویق استخوان ساز که هرگز نمی دانید!

1403 تیر 24, یکشنبه
مهمترین خواص سویق استخوان ساز که هرگز نمی دانید!

خواص سویق استخوان ساز برکسی پوشیده نیست. مصرف منظم این سویق در برنامه غذایی روزانه نه تنها از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری می کند بلکه باعث افزایش استحکام استخوان های بدن نیز می شود. کسانی که دچار شکستگی استخوان هستند با استفاده از خواص سویق استخوان ساز و حتی خرید معجون استخوان ساز می توانند دوره درمان سریع تری را سپری کنند. مصرف این پودر مقوی موجب تحریک سلول های بافت استخوانی و جایگزینی آنها با سلول های آسیب دیده می شود. به این ترتیب یکی از مهمترین خواص سویق استخوان ساز این است که فرایند بازسازی استخوان ها را تا حد بسیاری بهبود می بخشد. اما اگر به دنبال بهترین و مهمترین خواص سویق استخوان ساز هستید، بهتر است این مقاله از پرهلو را تا انتها بخوانید و اطلاعات بیشتری را در این زمینه کسب کنید.

سویق استخوان ساز چیست؟

سویق استخوان ساز یک نوع ماده غذایی است که به آن پودر انرژی زا نیز گفته می شود. این پودر از آسیاب شدن و ترکیب غلات و حبوبات مختلف مانند عدس، نخود، گندم، برنج و جو به دست می آید. انواع مختلفی از سویق وجود دارد که به جهت اهداف مختلف سلامتی استفاده می شوند. سویق در گذشته فقط به شکل سنتی و در خانه ها تولید می شد. اما امروزه با توجه به افزایش شناخت مردم از خواص این ماده غذایی، برخی از شرکت ها نیز آن را تولید و روانه بازار می کنند.

سویق که نوعی آرد تفت داده شده است، در بدن همانند یک مکمل عمل می کند. به این تریتب مصرف این ماده مغذی موجب بی نیازی شما از مصرف هرگونه مکمل های دارویی می شود. نوع موادی که در تولید سویق به کار می رود به خواص درمانی سویق بستگی دارد. به عنوان مثال سویق چاقی، سویق افزایش میل جنسی و سویق استخوان ساز از پرمصرف ترین انواع سویق محسوب می شوند.

ترکیبات مورد استفاده در سویق استخوان ساز چیست؟

 خرید بهترین معجون استخوان ساز از پرهلو یعنی توجه به سلامت بدن شما - پرهلو

سویق استخوان ساز از ترکیب چندین سویق مختلف به دست می آید. این مساله موجب افزایش خواص سویق استخوان ساز در افزایش سطح سلامت بدن می شود. به طور دقیق تر سویق استخوان ساز از ترکیب سویق جو، سویق گندم، سویق سنجد و سویق باقالی تهیه می شود.

امروزه خواص سویق سنجد به دلیل تاثیر آن بر بهبود بافت استخوانی بر کسی پوشیده نیست. از سویی دیگر سویق باقالی نیز دارای مقادیر فراوان مواد معدنی نظیر پتاسیم و منگنز است. پتاسیم با خنثی کردن انواع اسیدهای موجود در بدن به حفظ ذخایر کلسیم در بدن کمک می کند. سویق جو نیز از منابع سرشار کلسیم محسوب می شود.

به طوری که مقدار کلسیم موجود در 30 گرم جو، 11 برابر کلسیم موجود در 30 گرم شیر است. این میزان کلسیم می تواند بخش عظیمی از نیاز روزمره بدن به کلسیم را برطرف کند. در پایان سویق گندم نیز دارای مقادیر فراوان پتاسیم، کلسیم منگنز است و از این طریق می تواند به بهبود بافت استخوانی بدن کمک کند. جدول زیر ترکیبات موجود در سویق استخوان ساز را به طور مختصر به شما شرح می دهد:

ترکیبات سویق استخوان سازاملاح و مواد معدنی
سویق سنجدکلسیم، پتاسیم، منیزیوم، آهن، مس، روی
سویق باقالیویتامین E، ویتامین B، پتاسیم، ویتامین K
سویق گندمانواع ویتامین های گروه B، اسید فولیک، ویتامین E
سویق جوکلسیم، پتاسیم، منیزیوم، اهن، روی، مس

5 مورد از مهمترین خواص سویق استخوان ساز چیست؟

مهمترین خواص سویق استخوان ساز-پرهلو

بدن ما نه تنها برای حفظ استخوان های قوی به کلسیم نیاز دارد بلک قلب، ماهیچه ها و اعصاب نیز برای عملکرد صحیح خود نیازمند کلسیم هستند. این در حالی است که سویق استخوان ساز به دلیل داشتن مقادیر بالای کلسیم می تواند بخش زیادی از کلسیم مورد نیاز بدن را تامین کند. مصرف سویق استخوان ساز و حتی انواع معحون استخوان ساز سالم و طبیعی، فوائد سلامتی بسیاری برای بدن دارد که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:

1. پیشگیری از پوکی استخوان

متاسفانه امروزه ابتلا به استئوپروز یا پوکی استخوان در میان افراد شیوع زیادی دارد. عدم دریافت کلسیم کافی یکی از مهمترین دلایل ابتلا به این بیماری محسوب می شود. مطالعات نشان می دهد که زنان بیش از مردان در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

در حالیکه استفاده از خواص سویق استخوان ساز برای بهبود سلامت استخوان ها می تواند به راحتی از ابتلا به این بیماری پیشگیری کند. خواص سویق استخوان ساز در افزایش تراکم بافت استخوانی موجب پیشگیری از شکستگی های لگن و ستون فقرات به خصوص در سنین سالمندی می شود.

2. تقویت مفاصل

ابتلا به هر گونه مشکل در مفاصل بدن علاوه بر ایجاد دردهای شدید موجب محدود شدن دامنه حرکتی افراد نیز می شود. مشکلات مفاصل اغلب با التهاب در بافت های اطراف همراه است. در این میان تغذیه در کاهش درد و التهاب مفاصل تاثیر بسزایی دارد.

به عنوان مثال کاهش درد آرتریت روماتوئید یکی از شناخته شده ترین خواص سویق استخوان ساز است. مصرف سویق استخوان ساز به دلیل وجود پتاسیم، کلسیم و مقادیر فراوان ویتامین E التهاب مفاصل را کاهش می دهد و موجب تسکین درد مفاصل می شود.

3. حفظ سلامت غضروف ها

به بخش قابل ارتجاعی که در انتهای استخوان ها و در محل مفاصل قرار دارد غضروف گفته می شود. بسیاری از بیماری های مفاصل به دلیل فرسایش و تخریب غضروف رخ می دهند. یکی از مهمترین خواص سویق استخوان ساز کاهش علائم آرتروز با افزایش سلامت غضروف ها است.

مصرف سویق استخوان ساز یا هیچ مکل غذایی دیگری نمی تواند بیماری آرتروز را درمان کند. اما با این حال خواص فراوان سویق استخوان ساز موجب افزایش سلامت غضروف ها، کاهش التهاب، تسکین درد و در نهایت پیشگیری از آسیب بیشتر به مفاصل می شود.

4. تقویت عضلات

حمایت عضلانی یکی از بهترین روش های پیشگیری از سفتی مفاصل است. تقویت عضلات در بهبود عملکرد مفاصل تاثیر بسیار زیادی دارد. یکی از مهمترین خواص سویق استخوان ساز میزان بالای کلسیم موجود در آن است. کلسیم موجب تنظیم انقباض عضلانی در ماهیچه های بدن می شود.

کمبود کلسیم اغلب با مشکلاتی نظیر اسپاسم های عضلانی همراه است. همچنین مصرف سویق استخوان ساز با تقویت عضلات باعث حمایت از مفاصل بدن می شود.

5. افزایش تراکم استخوان ها

پس از گذر از میانسالی تراکم استخوان ها به تدریج رو به تحلیل می رود. این مساله اهمیت تغذیه در حفظ سلامت استخوان ها را اشکار می کند. کلسیم یکی از مهمترین مواد مغذی برای کمک به افزایش تراکم استخوانی است که به مقدار زیاد در سویق استخوان ساز وجود دارد. به همین علت استفاده از خواص سویق استخوان ساز به ویژه به سالمندان توصیه می شود. مصرف این پدر مقوی به میزان سه قاشق چایخوری در روز موجب افزایش توده استخوانی بدن می شود.

طرز تهیه سویق استخوان ساز چگونه است؟

طرز تهیه سویق استخوان ساز-پرهلو

سویق از آرد تفت داده شده به دست می آید. به طور کلی سویق دارای دو روش تولید جداگانه است. در روش اول ابتدا دانه های مد نظر مانند گندم، جو یا غلات را آسیاب می کنند و سپس آرد حاصل از آن را با حرارت ملایم تفت می دهند.

در روش دوم ابتدا دانه ها تفت داده می شوند و پس از آن نوبت به آسیاب کردن دانه ها می رسد. در واقع هر دو نوع روش تولید مشابه یکدیگر هستند و در کیفیت نهایی محصول هیچ گونه تاثیری ندارند.

تنها نکته مهم در هر دو نوع روش تولید آن است که ابتدا باید دانه ها از سبوس جدا شوند. زیرا سبوس پوسته نازکی است که در اثر تفت همزمان با دانه ها می سوزد.

در نتیجه این مساله موجب از میان رفتن ویتامین ها و املاح موجود در سبوس و در نتیجه کاهش خواص سویق استخوان ساز می شود. بنابراین در هر دو روش تولید سبوس باید حتما جداگانه تفت داده شود.

سویق استخوان ساز را چقدر و چگونه مصرف کنیم؟

برای اینکه بتوانید از خواص سویق استخوان ساز در افزایش سلامت خود بهره لازم را ببرید، پیش از هر چیز باید با نحوه و مقدار مصرف آن آشنا باشید. سویق را می توانید به میزان دو الی سه قاشق چایخوری در روز مصرف کنید.

بهترین زمان برای مصرف سویق حداقل یک ساعت قبل از خوردن وعده اصلی غذایی است. برای اینکه بتوانید حداکثر استفاده را از خواص سویق استخوان ساز ببرید توصیه می شود که آن را به عنوان میان وعده مصرف کنید. طعم سویق استخوان ساز برای بسیاری از افراد خوشایند است.

با این حال اگر احساس می کنید که طعم سویق را دوست ندارید می توانید آن را همراه با شیر، عسل یا خرما مصرف کنید. انجام این کار به خصوص در کودکان بسیار موثر است و باعث تشویق آنها به مصرف سویق می شود. در جدول زیر انواع روش استفاده از سویق را در برنامه غذایی روزانه مشاهده می کنید:

موارد استفادهتوضیحات
آشپزی و طبخ غذاتهیه انواع کتلت، غذاهای سوخاری، سوپ و فرنی
نانواییاستفاده به جای آرد گندم در پخت انواع نان
انواع سس و طعم دهنده هاافزایش غلظت سس، ایجاد حالت کشسانی سس
شیرینی پزیتهیه انواع کیک، بیسکوییت و کلوچه
نوشیدنی هاافزودن به شیر یا آب میوه های طبیعی

روش نگهداری از سویق چیست؟

تمام موادی که در تولید و تهیه سویق به کار می رود کاملا طبیعی است و هیچ گونه مواد افزودنی در تولید آن به کار نمی رود. به همین علت سویق زمان ماندگاری زیادی ندارد و بهتر است حداکثر ظرف 6 ماه پس از خرید آن را استفاده کنید. سویق را در جای خنک دور از نور مستقیم آفتاب قرار بدهید.

قرار دادن سویق در معرض تابش مستقیم آفتاب موجب تجزیه برخی از مواد غذایی مهم از جمله پروتئین ها، ویتامین ها و چربی ها می شود. در نتیجه ارزش غذایی سویق کاهش یافته و یا به طور کلی از میان می رود. به همین علت توصیه می شود که سویق را در جای خشک و خنک و ترجیحا در داخل یخچال نگهداری کنید.

سویق استخوان ساز از نظر طب سنتی چه طبعی دارد؟

سویق استخوان ساز از نظر طب سنتی-پرهلو

از نظر طب سنتی سویق استخوان ساز در دسته مواد غذایی با طبع گرم و خشک قرار می گیرد. مصرف مواد غذایی گرم موجب افزایش قوای بدن و کمک به استخوان سازی می شود. در حالیکه بر عکس به افرادی که دارای مشکلات عدیده استخوانی مانند پوکی استخوان هستند توصیه می شود که از مصرف مواد غذایی با طبع سرد خودداری کنند. مصرف مواد غذایی سرد با کاهش جریان خون و افت فشار خون همراه است که این مساله در فرایند استخوان سازی و یا ترمیم بافت های استخوانی تاثیر منفی دارد.

در حالیکه سویق استخوان ساز دارای طبع گرم است. باقالی، سنجد و جو هر سه دارای طبع سرد هستند در حالیکه گندم دارای طبع گرم است. ترکیب هر چهار سویق در نهایت طبعی گرم خشک دارد که این مساله موجب افزایش خواص سویق استخوان ساز در بهبود بافت های استخوانی بدن می شود.

خواص مصرف سویق استخوان ساز در بارداری

کلسیم خیلی از حیاتی ترین مواد معدنی در دوران بارداری است. زیرا جنین برای رشد استخوان های خود به مقدار زیادی کلسیم نیاز دارد. بنابراین بدن مادر باید همزمان نیاز خود و جنین به کلسیم را تامین کند.

از این رو نیاز مادران باردار به کلسیم در این دوران به 1300 میلی گرم در روز افزایش می یابد. اگر مادر در رژیم غذایی خود کلسیم کافی دریافت نکند، جنین کلسیم مورد نیاز خود را از استخوان های مادر برداشت می کند.

در نتیجه کمبود کلسیم در دوران بارداری با مشکلاتی نظیر ضعف استخوان ها و پوسیدگی دندان های مادر همراه است. در این میان یکی از مهمترین خواص سویق استخوان ساز تامین کلسیم بدن است. با مصرف 3 قاشق چاخوری سویق استخوان ساز در دوران بارداری می توانید به راحتی کلسیم مورد نیاز بدن را دریافت کنید.

برای آن دسته از مادران بارداری که به دلیل عدم تحمل گلوکز قادر به نوشیدن شیر نیستند، سویق استخوان ساز یک جایگزین عالی برای شیر و سایر محصولات لبنی محسوب می شود.

آیا مصرف سویق استخوان ساز برای کودکان مناسب است؟

با توجه به این که کودکان در سنین رشد قرار دارند، مصرف سویق استخوان ساز می تواند به رشد و توسعه بافت استخوانی در کودکان کمک کند. در واقع فرایند رشد استخوان ها در انسان از دوران جنینی شروع می شود و حدودا در سنین 17 الی 18 سالگی به پایان می رسد.

استفاده از خواص سویق استخوان ساز در برنامه غذایی کودکان باعث رشد بهتر استخوان ها و کمک به افزایش قد کودکان می شود. بنابراین والدینی که به دنبال افزایش قد کودکان خود هستند می توانند با خواص سویق استخوان ساز شانس بلند قد شدن فرزندان خود را افزایش دهند.

به والدین توصیه می شود که به جای استفاده از تنقلات فاقد ارزش غذایی از سویق استخوان ساز در برنامه غذایی کودک خود استفاده کنند. اگر کودک شما به طعم سویق علاقه ای ندارد می توانید آن را به صورت ترکیب با شیر یا عسل استفاده کنید.

مصرف سویق استخوان ساز بهتر است یا مکمل کلسیم؟

مصرف سویق استخوان ساز بهتر است یا مکمل کلسیم-پرهلو

استفاده از مواد غذایی مناسب مانند سویق استخوان ساز برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن بسیار بهتر از مصرف مکمل کلسیم است. این ماده غذایی مفید در بدن همانند یک مکمل غیر دارویی عمل می کند. خواص سویق استخوان ساز ناشی از میزان بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن است. مطالعات نشان می دهد که مصرف بلند مدت مکمل های دارویی مانند قرص کلسیم دارای عوارض زیادی بر سلامت بدن است.

به عنوان مثال مصرف بیش از حد مکمل کلسیم خطر بیماری های قلبی را افزایش می دهد و با ابتلا به سرطان پروستات مرتبط است. افرادی که برای مدت طولانی مکمل کلسیم مصرف می کنند بیش از سایر افراد در معرض ابتلا به سنگ کلیه قرار دارند. به همین علت توصیه می شود که تا حد امکان کلسیم مورد نیاز خود را از طریق مواد غذایی تامین کنید.

در مجموع افراد زیر که بیش از سایرین در معرض کمبود کلسیم قرار دارند می توانند به جای مصرف مکمل کلسیم از خواص سویق استخوان ساز در برنامه غذایی خود استفاده کنند:

  • افرادی که رژیم غذایی گیاهخواری را دنبال می کنند.
  • افرادی که به مشکل عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند.
  • بیمارانی که تحت درمان طولانی مدت با کورتیکواستروئیدها قرار دارند.
  • افرادی که به دلیل مصرف مقادیر زیاد پروتئین یا سدیم، دچار دفع کلسیم از بدن هستند.
  • بیماران مبتلا به بیماری التهابی روده یا سلیاک که توانایی بدن آنها را در جذب کلسیم کاهش می دهد.

با این حال اگر احساس می کنید که به مصرف مکمل کلسیم نیاز دارید، فراموش نکنید که پیش از مصرف هر نوع مکمل حتما از پزشک متخصص راهنمایی بگیرید.

سخن آخر در مزایای مصرف سویق استخوان ساز

سویق استخوان ساز نوعی پودر مقوی است که از تفت دادن و آسیاب شدن دانه های مقوی و غلات به دست می آید. سویق انواع مختلفی دارد که سویق استخوان ساز یکی از مهمترین آنها است و از ترکیب سویق سنجد، سویق باقالی، سویق گندم و سویق جو تولید می شود. پیشگیری از پوکی استخوان و افزایش سلامت غضروف ها از مهمترین خواص سویق استخوان ساز به شمار می رود.

اما یکی دیگر از راهکارهای اصلی برای تقویت استخوان، مصرف انواع معجون استخوان ساز سالم و ارگانیک است که می توانند مزایای زیادی برای بدن داشته باشد. ضمن اینکه مصرف آن، هیچ عوارض جانبی و خطرناکی ندارد. پس اگر به دنبال انتخاب بهترین مکمل برای استخوان سازی در بارداری و حتی کودکان هستید، توصیه می کنیم محصول مورد نیاز خود را از فروشگاه های معتبری مانند پرهلو خریداری کرده و از سلامت و کیفیت آن لذت ببرید.

سوالات متداول برای خواص سویق استخوان ساز

1. آیا مصرف سویق استخوان ساز محدودیت سنی دارد؟

خیر، تمام افراد از کودک گرفته تا سالمندان می توانند سویق استخوان ساز را در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنند.

2. آیا می توان از سویق استخوان ساز به جای آرد استفاده کرد؟

بله، شما می توانید سویق گندم را جایگزین آرد کرده و از آن در طبخ انواع نان و یا حلوا استفاده کنید.

3. آیا مصرف سویق استخوان ساز به تنهایی برای پیشگیری از پوکی استخوان کافی است؟

خیر. انجام ورزش های قدرتی در کنار تغذیه باعث استحکام بیشتر استخوان ها و تراکم بهتر توده استخوانی بدن می شود.

ثبت نظر