ارده شیره چه بلایی سر قند خون می آورد؟
- اثر ارده شیره برای قند خون چگونه است؟
- مصرف ارده شیره و بهبود حساسیت به انسولین
- خاصیت آنتی اکسیدانی ارده شیره و قند خون
- ارده شیره، جایگزین قند مصنوعی
- اثرات منیزیم در ارده و شیره برای قند خون
- تاثیر ارده شیره برای قند خون بر دیابت نوع ۲
- مزایا و معایب مصرف ارده شیره برای دیابت
- سخن آخر در ارده شیره و قند خون
- سوالات متداول برای ارده شیره برای قند خون
ارتباط بین ارده شیره برای قند خون تا حدودی پیچیده است. چرا که اکثر افراد معتقدند مصرف ارده شیره به علت دارا بودن طعم شیرین می تواند باعث افزایش میزان قند خون شود. واقعیت این است که ارده شیره از ترکیب ارده و شیرههای گیاهی (انگور، توت، خرما و ...) به دست میآید. میزان محتوای قند طبیعی ارده و شیره بالا است و مصرف بیش از حد آن میتواند باعث افزایش قند خون شود. میزان افزایش قند خون در ارده شیره به درصد شیره موجود در ترکیب این خوراکی و نوع آن بستگی دارد. پس هنگام خرید مغزیجات مانند خرید ارده با شیره به ترکیبات تشکیل دهنده و میزان قند آن دقت کنید.
با این حال به علت دارا بودن مواد مغذی مفید و محتوای قند طبیعی، مصرف مقادیر مناسب ارده و شیره در یک برنامه و رژیم غذایی سالم می تواند در کنترل میزان قند خون شما موثر باشد. اما با این حال، باید هنگام مصرف ارده شیره، به میزان و نحوه مصرف خود توجه کنید. اگر به دنبال اطلاعات مفید درباره تاثیر مصرف ارده و شیره برای قند خون هستید، این مقاله از پرهلو را از دست ندهید.
اثر ارده شیره برای قند خون چگونه است؟
برخی از افراد به دنبال این هستند که آیا مصرف ارده شیره باعث افزایش قند خون می شود یا کاهش آن؟ بدون شک، استفاده از ارده شیره به تنهایی نمیتواند به کنترل قند خون کمک کند. با این حال با توجه به اینکه ارده شیره یک خوراکی گیاهی و حاوی قندهای طبیعی است، اگر در قالب یک رژیم غذایی مناسب و درمانی استفاده شود، ممکن است در کنترل قند خون موثر باشد. با این حال مصرف بیش از حد شیره میتواند باعث بالا رفتن قند خون شود.
از طرفی هم، ارده شیره حاوی مقدا زیادی فیبر است. مصرف فیبر به کاهش جذب قند کمک میکند. بنابراین استفاده از خوراکیهای حاوی فیبر، به شرطی که محتوای قند متعادلی داشته باشند، میتواند تا حدودی به کنترل قند خون کمک کند.
فیبر نوعی کربوهیدرات غیر قابل هضم است. مصرف فیبر به همراه غذاهای مختلف میتواند باعث کاهش سرعت هضم قندها شود. با کاهش سرعت هضم، جذب قندها نیز کاهش پیدا میکند. علاوه براین مصرف فیبر از افزایش فوری قند خون پس از خوردن ارده شیره جلوگیری می کند.
در واقع مصرف فیبر باعث میشود که افزایش غلظت قند خون پس از مصرف غذا به تاخیر بیفتد. علاوه بر این روش فیزیولوژیکی، مصرف فیبر به کاهش اشتها و افزایش احساس سیری نیز کمک میکند. به این ترتیب میزان غذای مصرفی شما کاهش مییابد.
بنابراین تاثیر ارده شیره برای قند خون به محتوای فیبر آن هم مربوط می شود. به نحوی که در مصرف ارده و شیره، فیبر موجود در آن به کنترل میزان قند خون شما کمک میکند. با این حال اگر به مشکلات مرتبط با سطح گلوکز خون مبتلا هستید، باید در نحوه مصرف و حتی خرید ارده و شیره دقت کنید. زیرا مصرف مقادیر بیش از حد این خوراکی یا استفاده از برندی که میزان شیره آن بالا است، میتواند باعث افزایش قند خون شما شود.
مصرف ارده شیره و بهبود حساسیت به انسولین
یکی از موضوعات اصلی در مصرف ارده شیره برای قند خون، تاثیر ارده شیره بر حساسیت انسولین است. به نحوی که فیبر موجود در شیره ارده به طور مستقیم باعث ایجاد یا افزایش حساسیت به انسولین نمیشود. اما میتواند حساسیت سلولها به هورمون انسولین را بهبود ببخشد. انسولین یکی از مهم ترین هورمونهای بدن است و عملکرد مناسب آن به کنترل قند خون کمک میکند. ارده شیره میتواند به عملکرد انسولین کمک کند و از این طریق باعث تنظیم سطح قند خون (غلظت گلوکز خون) شما شود.
محتوای فیبر موجود در ارده و شیره باعث تاخیر در هضم و جذب قندهای غذا میشود. تاخیر در جذب قند و کاهش نوسانات شدید قند خون در نهایت باعث بهبود حساسیت به انسولین میشود. این مسئله میتواند به کنترل قند خون کمک کند. استفاده از فیبر باعث میشود که قند مصرف شده به صورت پایدار و پیوسته در اختیار بدن قرار بگیرد و انسولین به خوبی عمل کند.
با این حال اگر به دیابت مبتلا هستید، برای پیشگیری از بروز عوارض ارده شیره برای قند خون، باید پیش از اضافه کردن ارده شیره به رژیم غذایی با پزشک معالجتان مشورت کنید.
خاصیت آنتی اکسیدانی ارده شیره و قند خون
محتوای آنتی اکسیدانی ارده شیره میتواند به کاهش آسیبهای سلولی کمک کند. در اثر برخی بیماریها مانند دیابت، سلولهای بتا که مسئول تولید انسولین هستند آسیب میبینند. شرایط استرس اکسیداتیو میتواند باعث تخریب این سلولها و ایجاد اختلال در سطح قند خون شود. در چنین شرایطی، آنتی اکسیدان ها میتوانند به کاهش شدت آسیب های سلولی کمک کنند. آنتی اکسیدانهای ارده و شیره با خنثی کردن مولکولهای رادیکال آزاد موجود در بدن، از این آسیبها پیشگیری میکنند.
آنتی اکسیدانهای موجود در ترکیب ارده و شیره نیز دارای چنین اثرات محافظتی هستند و میتوانند باعث حفظ سلامتی سلولهای ترشح کننده انسولین شوند. با این حال برای تاثیر ارده شیره برای قند خون، مصرف آن به تنهایی کافی نیست. به این ترتیب میتوانید پس از مشورت با پزشک از این خوراکی به عنوان یک روش مکمل و کمکی در کنار برنامه دارویی و رژیم غذای تان استفاده کنید.
ارده شیره، جایگزین قند مصنوعی
در تولید ارده شیره از شیرههای گیاهی مختلف مانند انگور، توت، خرما و ... استفاده میشود. علاوه بر طعم بسیار مطلوب و دارا بودن انواع مواد معدنی و ویتامینها، این شیرههای گیاهی حاوی محتوای قابل توجه قندهای گیاهی هستند. بنابراین ارده شیره میتواند منبع بسیار خوبی برای جایگزین کردن منابع قند سفید و سایر قندهای مصنوعی در رژیم غذایی شما باشد.
انواع قندهای مصنوعی مانند شکر و قند سفید دارای میزان زیادی قندهای ساده هستند. مصرف این قندها میتواند به سرعت باعث افزایش قند خون شما شود. از طرفی مصرف میزان بالای این قندهای مصنوعی باعث میشود که غلظت گلوکز خون شما تا سطوح خطرناکی افزایش پیدا کند. این مسئله در طول زمان میتواند باعث بروز بیماریهای مختلفی شود.
ارده شیره حاوی قندهای طبیعی و محتوای فیبر قابل توجه است. به این ترتیب استفاده از آن نسبت به قندهای مصنوعی مانند شکر و قند سفید به میزان کمتری باعث افزایش قند خون میشود. با این حال زیاده روی در مصرف ارده شیره نه تنها به کنترل قند خون شما کمک نمیکند، بلکه مانند قندهای مصنوعی به سلامتی شما آسیب میرساند.
اثرات منیزیم در ارده و شیره برای قند خون
منیزیم یکی از مواد معدنی مهمی است که در تعیین قند خون انسان نقش دارد. ارده و شیره حاوی مقادیر زیادی منیزیم است. مصرف مقادیر مناسب ارده و شیره، به شرطی که باعث افزایش بیش از حد قند خون نشود، میتواند به تنظیم غلظت گلوکز خون شما کمک کند. منیزیم موجود در ترکیب ارده و شیره با بهبود حساسیت سلولهای بدن نسبت به انسولین، به کنترل قند خون کمک خواهد کرد.
تاثیر ارده شیره برای قند خون بر دیابت نوع ۲
برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، از ارده شیره برای کنترل بیماری شان استفاده میکنند. کمبود منیزیم در بدن میتواند باعث افزایش احتمال بروز دیابت نوع ۲ شود. در هر دو بیماری دیابت نوع ۱ و تایپ نوع مشکلاتی در غلظت منیزیم موجود در بدن وجود دارد. با این حال کمبود منیزیم بیشتر در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ دیده میشود.
در صورت کاهش منیزیم، میزان قند خون به شدت افزایش پیدا می کند. این افزایش به حدی است که میتواند باعث دفع مقدار زیدی از گلوکز خون از طریق ادرار شود. در یک انسان سالم هیچ مقداری از گلوکز نباید در ادرار دیده شود. به این ترتیب کمبود منیزیم ممکن است باعث بروز مشکل در سلامتی و بروز این عارضه در افراد شود.
منیزیم موجود در محتوای ارده و شیره به شما کمک میکند تا از بروز دیابت نوع ۲ پیشگیری کنید یا علائم آن را تا حدودی تسکین می دهد. با این حال ارده و شیره یک فرآورده دارویی نیست و شما نمیتوانید از آن برای درمان و پیشگیری از بروز بیماریهای مختلف، مانند کاهش عوارض دیابت نوع ۲ یا کمبود منیزیم، استفاده کنید.
مزایا و معایب مصرف ارده شیره برای دیابت
ارده شیره به طور مطلق برای بیماران مبتلا به دیابت مفید یا مضر نیست. عواملی مانند میزان مصرف این خوراکی در تعیین اثر نهایی آن بر بیماران مبتلا به دیابت موثر است. از جمله مزایای ارده و شیره برای بیماران مبتلا به دیابت، عبارتاند از:
- تامین سریع انرژی مورد نیاز بدن: ارده و شیره حاوی انواع مواد معدنی، ویتامینها و ... است. بسیاری از این مواد مغذی در زنجیره تامین انرژی بدن موثر هستند. بنابراین مصرف مقدار مناسب و ایمن ارده شیره به فرد مبتلا به دیابت کمک میکند تا با مصرف میزان نسبتا کم قند، با دریافت سایر مواد مغذی انرژی مناسب را برای بدن تامین کند.
- محتوای غنی از منیزیم: نقش کمبود منیزیم در افزایش قند خون و دفع گلوکز از ادرار مشخص است. علاوه براین منیزیم میتواند به کنترل و پیشگیری از دیابت نوع ۲ کمک کند.
- محتوای غنی از فیبر: به طور کلی مصرف فیبر به بهبود عملکرد انسولین، احساس سیری و کاهش حجم غذای مصرفی کمک میکند.
از جمله معایب استفاده از ارده و شیره برای بیماران مبتلا به دیابت، عبارتاند از:
- افزایش قند خون: مصرف بیش از حد ارده و شیره نه تنها برای کنترل دیابت شما مناسب نیست، بلکه با افزایش قند خون میتواند به سلامتی شما آسیب برساند. افزایش بیش از حد قند خون در مبتلایان به دیابت باعث آسیب دیدن عروق خونی، اعصاب، کلیه و سایر اعضای بدن میشود. علاوه براین با افزایش بیش از حد گلوکز خون، احتمال بروز بیماریهای قلبی عروقی نیز افزایش پیدا میکند.
- کالری بالا: دریافت بیش از حد کالری باعث چاقی و افزایش بافت چربی بدن میشود. هر دو این اثرات برای سلامتی بیماران مبتلا به دیابت بسیار مضر هستند. چاقی علاوه بر افزایش احتمال ابتلا فرد به بیماری دیابت نوع ۲، باعث افزایش حساسیت به انسولین میشود.
به علت اثر دوگانه ارده و شیره برای بیماران مبتلا به دیابت، باید در مصرف آن دقت کنید. اگر بتوانید از محصولی با مقدار شیره و قند مناسب استفاده کنید و همواره میزان متعادلی ارده و شیره در هر وعده غذایی بخورید، میتوانید از مزایای آن در کنترل قند خون بهره مند شوید. در طرق مقابل، مصرف بیش از حد ارده شیره برای دیابت مضر است.
سخن آخر در ارده شیره و قند خون
اگر برای کنترل دیابت یک سبک زندگی سالم دارید، ورزش میکنید و از یک رژیم غذایی مناسب پیروی میکنید، میتوانید از چند وعده ارده و شیره نیز برای کمک به کنترل بیماری استفاده کنید. با این حال مصرف ارده شیره برای قند خون تا حدودی چالش برانگیز است. حتی مصرف آن به تنهایی برای درمان و کنترل دیابت مفید نیست و در شرایطی میتواند برای شما بسیار مضر باشد.
یکی از فاکتورهای مهم در مصرف ارده شیره برای کنترل قند خون، توجه به کیفیت و میزان مصرف ارده شیره است. برای همین توصیه می شود که اگر به دنبال یک رژیم غذایی مناسب و سالم هستید، حتما در خرید ارده شیره دقت کرده و انواع باکیفیت آن را از فروشگاه های معتبری مانند پرهلو خریداری کنید.
سوالات متداول برای ارده شیره برای قند خون
1. مصرف ارده شیره باعث افزایش قند خون میشود یا کاهش آن؟
مصرف ارده شیره به تنهایی نمیتواند به کنترل قند خون کمک کند، اما در یک رژیم غذایی مناسب و درمانی ممکن است موثر باشد. اما مصرف بیش از حد میتواند باعث افزایش قند خون شود.
2. آیا مصرف ارده و شیره میتواند به کنترل میزان قند خون کمک کند؟
بله، با مصرف ارده و شیره، فیبر موجود در آن به کنترل میزان قند خون کمک میکند. اما باید مصرف مقادیر مناسب را رعایت کرده و از مصرف بیش از حد آنها پرهیز کرد.
3. مهمترین عامل در مصرف ارده و شیره برای قند خون و کنترل آن چیست؟
برای کنترل قند خون بهتر است از ارده شیره باکیفیت و سالم استفاده کنید. حتما برچسب حاوی محتویات روی بسته ارده شیره را بررسی کنید تا حاوی قند اضافی نباشد.