آیا ارده نفخ دارد؟ مصرف ارده نفخ را بدتر می کند؟ اینها برخی از مهمترین موضوعات در مورد مصرف ارده کنجد هستند که می تواند مهم باشد. چرا که مصرف ارده در افراد با سابقه ابتلا به بیماری های گوارشی ممکن است منجر به بروز و بدتر شدن علائمی مانند نفخ شکم شود.
ارده از دانههای کنجد به دست میآید. این خوراکی حاوی مقادیر قابل توجه فیبر، پروتئین، چربی، ویتامینها و انواع مواد معدنی است. بنابراین مصرف و خرید ارده کنجد میتواند برای سلامتی شما مفید باشد. با این حال بسیاری از افراد پس از مصرف ارده، از نفخ ناشی از آن شکایت میکنند. نفخ شکم، یکی از عوارض استفاده نادرست از ارده است.
این در حالی است که با مصرف صحیح و متعادل ارده، می توان از بروز نفخ ناشی از آن پیشگیری کرد. برای همین ما سعی کرده ایم در این مقاله از پرهلو، ارتباط بین مصرف ارده و بروز نفخ شکم را بررسی کنیم و به این نتیجه برسیم که آیا ارده نفخ دارد؟
تا به امروز تحقیقات علمی کافی برای اثبات ارتباط مستقیم مصرف ارده و بروز نفخ انجام نشده است. با این حال مقالات متعددی حداقل این نکته را تایید کردهاند که مصرف بیش از حد فیبر در رژیم غذایی میتواند باعث بروز نفخ در افراد شود. ارده نیز یک خوراکی پر فیبر است و مصرف مقادیر بیش از حد آن نفخ ایجاد میکند.
با این حال تجربیات افراد مختلف معتقدند مصرف ارده میتواند باعث بروز نفخ شود. البته علت بروز نفخ در اثر مصرف ارده صرفا مربوط به افزایش گازهای رودهای ناشی از فیبرهای موجود در این خوراکی نیست و موارد دیگری نیز در بروز این وضعیت موثر هستند.
حساسیت غذایی و ترکیبات موجود در ارده میتوانند باعث بروز نفخ شوند. علاوه براین موارد، جمعیت باکتریایی دستگاه گوارش نیز نقش مهمی در بروز نفخ دارد. اما اگر به دنبال این هستید که چرا ارده نفخ دارد، بهتر است سایر عوامل را بشناسید.
علل اینکه ارده نفخ دارد | عوامل خطر برای بروز ارده و نفخ شکم |
---|---|
لاکتوز در ترکیب ارده | افراد با سابقه حساسیت به لاکتوز |
فروکتان در ترکیب ارده | افراد با سابقه حساسیت به فروکتان |
افزایش گازهای رودهای | سابقه ابتلا به مشکلات گوارشی |
میزان باکتریایی دستگاه گوارش | تغییر و افزایش میزان باکتریایی دستگاه گوارشی |
میزان مصرف ارده | مصرف نادرست و زیاد از حد ارده |
فیبر موجود در ارده | مصرف زیاد از حد فیبر در رژیم غذایی |
بروز نفخ پس از خوردن ارده وابسته به مواردی مانند ترکیبات شیمیایی و غذایی موجود در ارده، تعداد و انواع جمعیت باکتریایی دستگاه گوارش، وضعیت عمومی سلامتی شما و واکنش احتمالی بدن به این خوراکی است. به طور کلی علل بروز نفخ شکم پس از مصرف ارده، عبارتاند از:
ممکن است در تهیه برخی از انواع ارده از شیر نیز استفاده شود. مصرف شیر در بسیاری از افراد باعث ایجاد مشکلات گوارشی میشود. اگر در اثر مصرف ارده به نفخ دچار شدید، نگران نباشید. به کمک راهنماییهای تغذیهای و پزشکی میتوانید مشکل خود را برطرف کنید. نفخ ناشی از غذاهای سالم در حالت عادی خطر جدی به همراه ندارد و میتوانید به راحتی از شر این شرایط خلاص شوید.
یکی از مهمترین موضوعات در بروز نفخ شکم ناشی از مصرف ارده، به ترکیبات تشکیل دهنده آن مربوط می شود. از جمله ترکیبات مغذی موجود در ارده که باعث بروز نفخ میشوند، عبارتاند از:
این ترکیبات با تحریک روده و جمعیت باکتریایی آن باعث افزایش تولید گازهای گوارشی میشوند. تجمع این گازها نیز در نهایت باعث بروز نفخ شکم میشود. اگر شما به محتویات ارده حساسیت بیشتری دارید، با مصرف مقادیر کمتر ارده نیز ممکن است به نفخ مبتلا شوید.
علاوه براین اگر ارده مصرفی شما حاوی انواع قندهای مصنوعی مانند سوربیتول و مانیتول باشد، احتمال تولید بیشتر گازهای روده ای و بروز نفخ نیز افزایش پیدا میکند. با کاهش مقدار ارده مصرف در هر وعده غذایی میتوانید عوارض ناشی از آن، از جمله افزایش گازهای رودهای و نفخ را کاهش دهید.
اگر چه برخی افراد معتقدند که ارده نفخ دارد و می تواند نفخ را بدتر کند، اما با این حال راهکارها بسیار زیادی برای کاهش میزان نفخ شکم ناشی از ارده وجود دارند. پس اگر در اثر مصرف ارده به نفخ مبتلا میشوید، میتوانید با تکنیکهای زیر عوارض آن را کاهش دهید:
با رعایت این نکات میتوانید نفخ حاصل از مصرف ارده را کاهش دهید و دیگر نگران این نباشید که ارده نفخ دارد یا نه؟
مصرف ارده با برخی از مواد غذایی خاص میتواند باعث افزایش بروز نفخ و گازهای گوارشی شود. به خصوص اگر به فروکتان و لاکتوز حساسیت دارید، استفاده همزمان از ارده و خوراکیهای حاوی این قندها میتواند نفخ بیشتری را ایجاد کند. از جمله این غذاها و خوراکیها، عبارتاند از:
اگر نفخ شدیدی را تجربه میکنید و نگران این هستید که ارده نفخ دارد؟ بهتر است میزان مصرف این منابع غذایی را کاهش دهید و آنها را با موارد دیگری جایگزین کنید. به طور کلی با توجه به محتوای بالای فیبر ارده، بهتر است در صورت مصرف این خوراکی استفاده از سایر منابع حاوی فیبر را کاهش دهید. اثرات مصرف بیش از حد فیبر در ایجاد نفخ اثبات شده است.
به طور کلی ارده اثرات مختلفی بر روده میگذارد. البته برخی از این اثرات گوارشی در نهایت میتوانند باعث ایجاد نفخ شوند. در کنار عوارض احتمالی، خواص خوردن ارده بر فعالیتهای گوارشی بدیهی است و در صورت استفاده مناسب میتواند بسیار مفید باشد. از جمله اثرات ارده بر دستگاه گوارش عبارتاند از:
برای بهره مندی از این فواید، سعی کنید به میزان مصرف ارده در رژیم غذایی توجه کنید. ضمن اینکه مصرف ارده طبیعی و سالم می تواند تاثیر بسیار زیادی در کاهش و تسکین علائم نفخ شکم داشته باشد. پس اگر هنوز هم برایتان مهم است که ارده نفخ دارد یا نه، بهتر است برای خرید بهترین نوع ارده کنجد سرمایه گذاری کنید.
برای کنترل و پیشگیری از نفخ ناشی از مصرف ارده، ایجاد تغییر در سبک زندگی میتواند مفید باشد. از جمله روشهای توصیه شده برای کاهش و کنترل نفخ ناشی از ارده، عبارتند از:
در واقع ایجاد تغییر در انواع و تعداد جمعیت باکتریهای روده و تمام مسیر گوارشی یکی از علل بروز مشکلات گوارشی مختلف مانند نفخ است. به این ترتیب استفاده از پروبیوتیکها میتواند با نفخ ناشی از ارده مقابله کند.
برخی افراد ممکن است در صورت مصرف زیاد از حد ارده، دچار نفخ شکم شوند. حتی مصرف بیش از حد ارده به علت محتوای فیبر آن باعث نفخ و سوء هاضمه میشود. از جمله عللی که باعث میشوند مصرف فیبر چنین اثرات گوارشی منفی به همراه داشته باشد، عبارتاند از:
برای کاهش مصرف بیش از حد ارده و نفخ شکم، افزایش میزان مصرف آب و نیز انتخاب منابعی از فیبر که تا حدودی اثرات ملین دارند، میتواند مفید باشد. علاوه براین اگر نفخ شدیدی را تجربه میکنید، میتوانید از خوراکیها و داروهای نفخ شکن یا مواردی که باعث افزایش فعالیت دستگاه گوارش میشوند، استفاده کنید.
مصرف ارده برای افرادی که مبتلا به نفخ هستند توصیه نمیشود. اگرچه تاهینی ممکن است به دلیل داشتن کمترین میزان پروتئین و مقدار زیادی کربوهیدرات و قند، به عنوان یک گزینه برای کنترل نفخ در نظر گرفته شود، اما دارای محتوای چربی بالا است که میتواند علائم نفخ را تشدید کند.
همچنین، ارده حاوی سطوح متوسطی از فیبر، سدیم، کلسیم، اسیدهای چرب، پتاسیم، ویتامین B-6، فسفر، منیزیم، نیاسین، فولات، سلنیوم، روی و کولین است. این مواد مغذی به طور بالقوه میتوانند علائم نفخ را در برخی از افراد تشدید کنند. به افرادی که با نفخ مبتلا هستند، توصیه میشود مصرف ارده را محدود کرده و غذاهای دیگری با مقدار کمتری چربی و سدیم انتخاب کنند.
اگر در مورد ارده نفخ دارد، هنوز هم نگران هستید، بهتر است در خرید و انتخاب نوع ارده خود دقت کنید. بدون شک مصرف ارده سالم و تهیه شده از ترکیبات طبیعی می تواند تاثیر بسیار زیادی در کاهش عوارض احتمالی آن داشته باشد. انتخاب یک ارده باکیفیت حتی مزایای بیشتری برای سلامتی شما دارد، ضمن اینکه احتمال بروز نفخ شکم را کاهش می دهد. پس برای اینکه خیال خود را بابت نفخ ناشی از مصرف ارده راحت تر کنید، بهتر است به دنبال خرید بهترین و باکیفیت ترین نوع ارده از فروشگاه های معتبری مانند پرهلو باشید تا خیالتان بابت کیفیت و قیمت مناسب ارده راحت باشد.
ارده به دلیل داشتن محتوای چربی بالا ممکن است نفخ را بدتر کند، بنابراین برای کنترل نفخ توصیه نمیشود.
بله، ترکیبات تشکیل دهنده در ارده ممکن است در برخی افراد علائم نفخ را تشدید کنند.
جایگزینهایی مانند منابع پروتئین دیگر (مثل ماهی، مرغ، حبوبات) و غذاهای کم چرب و کم سدیم میتوانند به عنوان جایگزینهای مناسب برای مصرف ارده در مبتلایان به نفخ شکم درنظر گرفته شود.