چرا ارده نفخ دارد؟ چگونه نفخ آن را کاهش دهیم؟

1403 فروردین 19, یکشنبه
چرا ارده نفخ دارد؟ چگونه نفخ آن را کاهش دهیم؟

آیا ارده نفخ دارد؟ مصرف ارده نفخ را بدتر می کند؟ اینها برخی از مهمترین موضوعات در مورد مصرف ارده کنجد هستند که می تواند مهم باشد. چرا که مصرف ارده در افراد با سابقه ابتلا به بیماری های گوارشی ممکن است منجر به بروز و بدتر شدن علائمی مانند نفخ شکم شود.

ارده از دانه‌های کنجد به دست می‌آید. این خوراکی حاوی مقادیر قابل توجه فیبر، پروتئین، چربی، ویتامین‌ها و انواع مواد معدنی است. بنابراین مصرف و خرید ارده کنجد می‌تواند برای سلامتی شما مفید باشد. با این حال بسیاری از افراد پس از مصرف ارده، از نفخ ناشی از آن شکایت می‌کنند. نفخ شکم، یکی از عوارض استفاده نادرست از ارده است.

این در حالی است که با مصرف صحیح و متعادل ارده، می توان از بروز نفخ ناشی از آن پیشگیری کرد. برای همین ما سعی کرده ایم در این مقاله از پرهلو، ارتباط بین مصرف ارده و بروز نفخ شکم را بررسی کنیم و به این نتیجه برسیم که آیا ارده نفخ دارد؟

ارتباط بین ارده و نفخ شکم چیست؟

تا به امروز تحقیقات علمی کافی برای اثبات ارتباط مستقیم مصرف ارده و بروز نفخ انجام نشده است. با این حال مقالات متعددی حداقل این نکته را تایید کرده‌اند که مصرف بیش از حد فیبر در رژیم غذایی می‌تواند باعث بروز نفخ در افراد شود. ارده نیز یک خوراکی پر فیبر است و مصرف مقادیر بیش از حد آن نفخ ایجاد می‌کند.

با این حال تجربیات افراد مختلف معتقدند مصرف ارده می‌تواند باعث بروز نفخ شود. البته علت بروز نفخ در اثر مصرف ارده صرفا مربوط به افزایش گازهای روده‌ای ناشی از فیبرهای موجود در این خوراکی نیست و موارد دیگری نیز در بروز این وضعیت موثر هستند.

چرا ارده نفخ دارد؟

حساسیت غذایی و ترکیبات موجود در ارده می‌توانند باعث بروز نفخ شوند. علاوه براین موارد، جمعیت باکتریایی دستگاه گوارش نیز نقش مهمی در بروز نفخ دارد. اما اگر به دنبال این هستید که چرا ارده نفخ دارد، بهتر است سایر عوامل را بشناسید.

علل اینکه ارده نفخ داردعوامل خطر برای بروز ارده و نفخ شکم
لاکتوز در ترکیب اردهافراد با سابقه حساسیت به لاکتوز
فروکتان در ترکیب اردهافراد با سابقه حساسیت به فروکتان
افزایش گازهای روده‌ایسابقه ابتلا به مشکلات گوارشی
میزان باکتریایی دستگاه گوارشتغییر و افزایش میزان باکتریایی دستگاه گوارشی
میزان مصرف اردهمصرف نادرست و زیاد از حد ارده
فیبر موجود در اردهمصرف زیاد از حد فیبر در رژیم غذایی

رایج ترین علل بروز نفخ در ارده

بروز نفخ پس از خوردن ارده وابسته به مواردی مانند ترکیبات شیمیایی و غذایی موجود در ارده، تعداد و انواع جمعیت باکتریایی دستگاه گوارش، وضعیت عمومی سلامتی شما و واکنش احتمالی بدن به این خوراکی است. به طور کلی علل بروز نفخ شکم پس از مصرف ارده، عبارت‌اند از:

  • وجود لاکتوز در ترکیب ارده: لاکتوز همان قند شیر است. این احتمال وجود دارد که در ترکیب ارده نیز لاکتوز یافت شود. برخی از افراد به لاکتوز حساسیت دارند و پس از مصرف آن، به مشکلات گوارشی مختلف مانند نفخ مبتلا می‌شوند.
  • وجود فروکتان در ترکیب ارده: فروکتان یکی از انواع قندهای موجود در میوه و سبزیجات است. اگر فرد به این قند نیز حساسیت داشته باشد، پس از مصرف ارده ممکن است به نفخ مبتلا شود.
  • افزایش گازهای روده‌ای: مصرف ارده می‌تواند باعث افزایش گازهای گوارشی شود.
  • ایجاد تغییر در میزان باکتریایی دستگاه گوارش: باکتری‌های دستگاه گوارش نقش اساسی در تولید گازهای گوارشی دارند. مصرف ارده ممکن است باعث تغییر در تعداد و انواع جمعیت باکتریایی دستگاه گوارش شود، این احتمال وجود دارد که به نفخ مبتلا شوید.
  • میزان مصرف ارده: مصرف بیش از حد ارده در یک بازه زمانی کوتاه باعث تشدید تمام اثرات آن بر دستگاه گوارش می‌شود. بنابراین یکی از موثرترین روش‌های کاهش عوارض احتمالی ارده، استفاده از حجم‌های متعادل این خوراکی در وعده‌های مختلف رژیم غذایی است.
  • فیبر موجود در ارده: ارده از کنجد به دست می‌آید. بنابراین حاوی مقادیر قابل توجه فیبر است. مصرف بیش از حد فیبر می‌تواند باعث افزایش گازهای گوارشی و بروز نفخ شکم شود.

ممکن است در تهیه برخی از انواع ارده از شیر نیز استفاده شود. مصرف شیر در بسیاری از افراد باعث ایجاد مشکلات گوارشی می‌شود. اگر در اثر مصرف ارده به نفخ دچار شدید، نگران نباشید. به کمک راهنما‌یی‌های تغذیه‌ای و پزشکی می‌توانید مشکل خود را برطرف کنید. نفخ ناشی از غذاهای سالم در حالت عادی خطر جدی به همراه ندارد و می‌توانید به راحتی از شر این شرایط خلاص شوید.

ارتباط بین ارده و نفخ شکم چیست؟ | پرهلو

کدام ترکیبات ارده نفخ دارد؟

یکی از مهمترین موضوعات در بروز نفخ شکم ناشی از مصرف ارده، به ترکیبات تشکیل دهنده آن مربوط می شود. از جمله ترکیبات مغذی موجود در ارده که باعث بروز نفخ می‌شوند، عبارت‌اند از:

  • فیبرهای خوراکی
  • قندهای ساکاریدی
  • ترکیبات پلی الکل

این ترکیبات با تحریک روده و جمعیت باکتریایی آن باعث افزایش تولید گازهای گوارشی می‌شوند. تجمع این گازها نیز در نهایت باعث بروز نفخ شکم می‌شود. اگر شما به محتویات ارده حساسیت بیشتری دارید، با مصرف مقادیر کمتر ارده نیز ممکن است به نفخ مبتلا شوید.

علاوه براین اگر‌ ارده مصرفی شما حاوی انواع قندهای مصنوعی مانند سوربیتول و مانیتول باشد، احتمال تولید بیشتر گازهای روده ای و بروز نفخ نیز افزایش پیدا می‌کند. با کاهش مقدار ارده مصرف در هر وعده غذایی می‌توانید عوارض ناشی از آن، از جمله افزایش گازهای روده‌ای و نفخ را کاهش دهید.

کدام ترکیبات در ارده منجر به بروز نفخ می شود؟ | پرهلو

نحوه مصرف ارده برای کاهش نفخ شکم

اگر چه برخی افراد معتقدند که ارده نفخ دارد و می تواند نفخ را بدتر کند، اما با این حال راهکارها بسیار زیادی برای کاهش میزان نفخ شکم ناشی از ارده وجود دارند. پس اگر در اثر مصرف ارده به نفخ مبتلا می‌شوید، می‌توانید با تکنیک‌‌های زیر عوارض آن را کاهش دهید:

  • افزایش میزان مصرف آب: مصرف آب می‌تواند به کاهش نفخ کمک کند. سعی کنید روزانه حداقل ۸ لیوان آب مصرف کنید.
  • عدم مصرف ارده حاوی شیرین کننده‌های مصنوعی: انواع شیرین کننده‌های مصنوعی مانند سوربیتول و مانیتول می‌توانند باعث افزایش گازهای روده‌ای شوند. بنابراین اگر به این قندها حساسیت دارید، از شیرین کننده‌های طبیعی مانند عسل استفاده کنید.
  • رژیم غذایی مناسب و منظم: با مصرف حجم کمتری از غذا در قالب وعده‌های غذایی منظم می‌توانید از بروز اختلالات گوارشی مختلف مانند نفخ پیشگیری کنید‌.
  • ورزش و فعالیت بدنی منظم: ورزش و فعالیت فیزیکی به بهبود عملکرد گوارشی و کاهش نفخ کمک می‌کند.

با رعایت این نکات می‌توانید نفخ حاصل از مصرف ارده را کاهش دهید و دیگر نگران این نباشید که ارده نفخ دارد یا نه؟

مصرف ارده با چه خوراکی‌هایی باعث نفخ بیشتر می‌شود؟

مصرف ارده با برخی از مواد غذایی خاص می‌تواند باعث افزایش بروز نفخ و گازهای گوارشی شود. به خصوص اگر به فروکتان و لاکتوز حساسیت دارید، استفاده همزمان از ارده و خوراکی‌های حاوی این قندها می‌تواند نفخ بیشتری را ایجاد کند. از جمله این غذاها و خوراکی‌ها، عبارت‌اند از:

  • لبنیات و انواع محصولات تهیه شده از آنها: مصرف ارده در کنار محصولات لبنی مختلف مانند شیر، پنیر و ماست می‌تواند نفخ حاصل از آن را افزایش دهید. این اثر ایجاد کننده نفخ در افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند، شدت پیدا می‌کند.
  • حبوبات مختلف: استفاده همزمان از ارده و حبوبات مانند عدس، لوبیا و نخود می‌تواند نفخ بیشتری ایجاد کند.
  • استفاده از سبزیجات خام: استفاده همزمان از ارده و انواع سبزیجات خام مانند کلم و شلغم ممکن است نفخ بیشتری ایجاد کند.
  • مصرف برخی از میوه‌ ها: به طور کلی استفاده از میوه‌هایی مانند سیب و هلو نیز می‌تواند باعث ایجاد نفخ شود.

اگر نفخ شدیدی را تجربه می‌کنید و نگران این هستید که ارده نفخ دارد؟ بهتر است میزان مصرف این منابع غذایی را کاهش دهید و آنها را با موارد دیگری جایگزین کنید. به طور کلی با توجه به محتوای بالای فیبر ارده، بهتر است در صورت مصرف این خوراکی استفاده از سایر منابع حاوی فیبر را کاهش دهید. اثرات مصرف بیش از حد فیبر در ایجاد نفخ اثبات شده است.

مزایای مصرف ارده بر دستگاه گوارش و کاهش نفخ

به طور کلی ارده اثرات مختلفی بر روده می‌گذارد. البته برخی از این اثرات گوارشی در نهایت می‌توانند باعث ایجاد نفخ شوند. در کنار عوارض احتمالی، خواص خوردن ارده بر فعالیت‌های گوارشی بدیهی است و در صورت استفاده مناسب می‌تواند بسیار مفید باشد. از جمله اثرات ارده بر دستگاه گوارش عبار‌ت‌اند از:

  • تقویت و تنظیم سیستم گوارشی
  • کاهش التهابات مسیر گوارشی
  • افزایش جذب مواد مغذی مختلف
  • اثرات ضد اسهال

برای بهره مندی از این فواید، سعی کنید به میزان مصرف ارده در رژیم غذایی توجه کنید. ضمن اینکه مصرف ارده طبیعی و سالم می تواند تاثیر بسیار زیادی در کاهش و تسکین علائم نفخ شکم داشته باشد. پس اگر هنوز هم برایتان مهم است که ارده نفخ دارد یا نه، بهتر است برای خرید بهترین نوع ارده کنجد سرمایه گذاری کنید.

راهکارهای کنترل نفخ ناشی از ارده کدامند؟

برای کنترل و پیشگیری از نفخ ناشی از مصرف ارده، ایجاد تغییر در سبک زندگی می‌تواند مفید باشد. از جمله روش‌های توصیه شده برای کاهش و کنترل نفخ ناشی از ارده، عبارتند از:

  • استفاده از وعده‌های غذایی کم حجم و سبک
  • کاهش میزان مصرف غذاهای چرب و انواع فست فود
  • استفاده از انواع محصولات پروبیوتیک برای تنظیم جمعیت باکتریایی روده

در واقع ایجاد تغییر در انواع و تعداد جمعیت باکتری‌های روده و تمام مسیر گوارشی یکی از علل بروز مشکلات گوارشی مختلف مانند نفخ است. به این ترتیب استفاده از پروبیوتیک‌ها می‌تواند با نفخ ناشی از ارده مقابله کند.

چگونه می توانیم نفخ ناشی از ارده را کاهش دهیم | پرهلو

آیا مصرف زیاد ارده نفخ دارد؟

برخی افراد ممکن است در صورت مصرف زیاد از حد ارده، دچار نفخ شکم شوند. حتی مصرف بیش از حد ارده به علت محتوای فیبر آن باعث نفخ و سوء هاضمه می‌شود. از جمله عللی که باعث می‌شوند مصرف فیبر چنین اثرات گوارشی منفی به همراه داشته باشد، عبارت‌اند از:

  • جذب آب و ایجاد توده‌های متورم
  • اثر فیبر در تغییر تعداد و انواع جمعیت باکتریایی روده و دستگاه گوارش
  • تحریک رشد باکتری‌های غیر مفید و افزایش تولید گازهای روده‌ای

برای کاهش مصرف بیش از حد ارده و نفخ شکم، افزایش میزان مصرف آب و نیز انتخاب منابعی از فیبر که تا حدودی اثرات ملین دارند، می‌تواند مفید باشد. علاوه براین اگر نفخ شدیدی را تجربه می‌کنید، می‌توانید از خوراکی‌ها و داروهای نفخ شکن یا مواردی که باعث افزایش فعالیت دستگاه گوارش می‌شوند، استفاده کنید.

سخن آخر در ارده نفخ دارد؟

مصرف ارده برای افرادی که مبتلا به نفخ هستند توصیه نمی‌شود. اگرچه تاهینی ممکن است به دلیل داشتن کمترین میزان پروتئین و مقدار زیادی کربوهیدرات و قند، به عنوان یک گزینه برای کنترل نفخ در نظر گرفته شود، اما دارای محتوای چربی بالا است که می‌تواند علائم نفخ را تشدید کند.

همچنین، ارده حاوی سطوح متوسطی از فیبر، سدیم، کلسیم، اسیدهای چرب، پتاسیم، ویتامین B-6، فسفر، منیزیم، نیاسین، فولات، سلنیوم، روی و کولین است. این مواد مغذی به طور بالقوه می‌توانند علائم نفخ را در برخی از افراد تشدید کنند. به افرادی که با نفخ مبتلا هستند، توصیه می‌شود مصرف ارده را محدود کرده و غذاهای دیگری با مقدار کمتری چربی و سدیم انتخاب کنند.

اگر در مورد ارده نفخ دارد، هنوز هم نگران هستید، بهتر است در خرید و انتخاب نوع ارده خود دقت کنید. بدون شک مصرف ارده سالم و تهیه شده از ترکیبات طبیعی می تواند تاثیر بسیار زیادی در کاهش عوارض احتمالی آن داشته باشد. انتخاب یک ارده باکیفیت حتی مزایای بیشتری برای سلامتی شما دارد، ضمن اینکه احتمال بروز نفخ شکم را کاهش می دهد. پس برای اینکه خیال خود را بابت نفخ ناشی از مصرف ارده راحت تر کنید، بهتر است به دنبال خرید بهترین و باکیفیت ترین نوع ارده از فروشگاه های معتبری مانند پرهلو باشید تا خیالتان بابت کیفیت و قیمت مناسب ارده راحت باشد.

سوالات متداول برای ارده نفخ دارد؟

1. آیا مصرف ارده کنجد برای کنترل نفخ شکم مناسب است؟

ارده به دلیل داشتن محتوای چربی بالا ممکن است نفخ را بدتر کند، بنابراین برای کنترل نفخ توصیه نمی‌شود.

2. آیا مصرف ارده می‌تواند علائم نفخ را تشدید کند؟

بله، ترکیبات تشکیل دهنده در ارده ممکن است در برخی افراد علائم نفخ را تشدید کنند.

3. بهترین گزینه های جایگزین برای مصرف ارده در مبتلایان به نفخ شکم چیست؟

جایگزین‌هایی مانند منابع پروتئین دیگر (مثل ماهی، مرغ، حبوبات) و غذاهای کم چرب و کم سدیم می‌توانند به عنوان جایگزین‌های مناسب برای مصرف ارده در مبتلایان به نفخ شکم درنظر گرفته شود.

ثبت نظر