9 خواص ارده با عسل و ترکیب بی نظیر آن !
- ارزش غذایی ارده با عسل چیست؟
- ارده با عسل را چگونه مصرف کنیم؟
- ارده با عسل را چقدر مصرف کنیم؟
- ارده با عسل از نظر طب سنتی جزء کدام دسته از مواد غذایی است؟
- آیا مصرف ارده با عسل برای درمان سوختگی موثر است؟
- آیا خانم های باردار می توانند ارده با عسل مصرف کنند؟
- فوائد مصرف ارده با عسل چیست؟
- سخن آخر در ارده و عسل
- سوالات متداول برای ارده با عسل
ارده با عسل ترکیب غذایی سنتی و بسیار مغذی است که از ترکیب مساوی ارده با عسل به دست می آید. این ترکیب مغذی از گذشته های دور زینت بخش تمام سفره های ایرانی به خصوص در آغاز روز است. عسل و ارده کالری بسیار بالایی دارد و مصرف آن به خصوص در وعده صبحانه انرژی لازم برای تمام فعالیت های روزمره را به راحتی تامین می کند.
نحوه تهیه این ترکیب پیش از هر چیز به ذائقه شما بستگی دارد. زیرا ارده دارای طعم گس و رو به تلخی است در حالیکه عسل طعمی بسیار شیرین دارد. بنابراین اگر طعم گس ارده را می پسندید می توانید عسل کمتری به آن اضافه کنید. با زیاد کردن مقدار عسل طعم ترکیب نیز شیرین تر می شود.
مصرف ارده با عسل به خصوص برای کودکان که در سن رشد قرار دارند بسیار مفید است. می توانید این ترکیب را در وعده های اصلی و یا در میان وعده ها و همراه با میوه جات به کودک خود بدهید.
نکته مهم دیگر وجود آنتی اکسیدان های فراوان در این ترکیب سنتی است که آن را از سایر مواد غذایی متمایز می کند. آنتی اکسیدان هایی مانند اسید اسکوربیک، کاتالاز، آلکالوئیدها و فلاونوئیدها در افزایش سطح سلامت و پیشگیری از بیماری ها نقش بسیار موثری دارند.
بنابراین توصیه می شود برای استفاده از مواد غذایی مفید و ارزش بالای آنها، این ترکیب مفید را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید. اما اگر به دنبال نحوه مصرف و خرید ارده و عسل هستید، این مقاله از پرهلو را تا انتها بخوانید و اطلاعات بیشتری را در این زمینه کسب کنید.
ارزش غذایی ارده با عسل چیست؟
ارده با عسل هر کدام جداگانه از منابع غذایی بسیار ارزشمند محسوب می شوند. عسل حاوی ترکیبات ضد التهاب و ضد میکروب بسیار قوی است. ارده که از آسیاب شدن دانه های روغنی کنجد به دست می آید مقدار فراوانی از اسیدهای چرب غیر اشباع دارد. این ترکیب غذایی بسیار سودمند می تواند بخش عظیمی از نیاز بدن به مواد مغذی از جمله ویتامین ها و مواد معدنی را تامین کند. برخی از مهمترین مواد مغذی موجود در صد گرم از ترکیب مساوی ارده با عسل را در جدول زیر مشاهده می کنید:
مواد معدنی | مقدار در 100 گرم |
---|---|
فسفر | 360 میلی گرم |
منگنز | 3/1 میلی گرم |
منیزیوم | 120 میلی گرم |
کلسیم | 200 میلی گرم |
آهن | 2/4 میلی گرم |
پروتئین | 10 گرم |
فیبر | 4 گرم |
مصرف یک قاشق غذاخوری از ترکیب مساوی آنها می تواند 75 کیلوکالری انرژی تولید کند. بنابراین افرادی که فعالیت روزانه آنها زیاد است از جمله ورزشکاران و یا کودکان که در سن رشد قرار دارند می توانند از این ترکیب مغذی در برنامه غذایی خود استفاده کنند.
ارده با عسل را چگونه مصرف کنیم؟
مصرف ارده با عسل یک ترکیب مغذی و خوشمزه برای تمام وعده های غذایی و به خصوص صبحانه است. نحوه مصرف ای ترکیب غذایی لذیذ پیش از هر چیز به سلیقه شما بستگی دارد. به طور کلی ارده را با عسل را می توانید به شکل های مختلف در منوی غذایی روزانه خود بگنجانید. در جدول زیر برخی از روش های استفاده از این ترکیب غذایی مفید را مشاهده می کنید:
موارد مصرف | نحوه استفاده |
---|---|
به عنوان وعده غذایی اصلی | همراه با نان تست در صبحانه، تهیه موسلی |
برای تزیین | در انواع کیک و کلوچه |
به عنوان سس | برای طعم دار کردن انواع غذا، دسر و یا سالادها |
میان وعده | همراه با تکه های میوه و یا انواع مغزیجات |
استفاده از تاهینی با عسل در برخی از غذاها، به ویژه غذاهایی که نیاز به پخت یا گرمایش طولانی دارند، منجر به تغییر در طعم و خواص می شود. بنابراین، در صورت استفاده از کنجد و عسل در غذاهایی مانند حلوا، مقدار و زمان استفاده از حرارت را تنظیم کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. همچنین، در صورت داشتن هرگونه حساسیت یا بیماری خاص، قبل از استفاده از هر نوع ماده غذایی جدید، توصیه میشود با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
ارده با عسل را چقدر مصرف کنیم؟
مقدار مصرف ارده با عسل در روز به عوامل مختلفی مانند سن، وضعیت سلامتی و نیازهای شخصی شما بستگی دارد. با این حال در اغلب موارد توصیه میشود روزانه حدود دو تا سه قاشق غذاخوری معادل 30 گرم در روز ارده با عسل مصرف کنید.
این ترکیب غذایی مفید دارای کالری بسیار بالایی است، بنابراین مصرف بیش از حد و یا بی رویه آن می تواند به مشکلاتی مانند اضافه وزن و چاقی منجر شود. از این رو افرادی که دارای متابولیسم کمتری هستند و میزان سوخت و ساز بدن آنها پایین تر است باید مقدار کمتری از این ترکیب مغذی استفاده کنند. به طور کلی تعادل در مصرف اصل مهمی است که باید آن را در مورد تمامی مواد غذایی رعایت کنید.
ارده با عسل از نظر طب سنتی جزء کدام دسته از مواد غذایی است؟
ترکیب ارده با عسل از نظر طب سنتی بی تردید جزء گرمی ها محسوب می شود. مصرف مواد غذایی که طبع گرم دارند، منجر به افزایش حرارت بدن و افزایش فعالیت متابولیک میشود. مصرف گرمیجات در طب سنتی به افزایش دمای بدن کمک می کند و در نتیجه، انرژی بدن افزایش می یابد. این نوع مواد غذایی در متابولیسم یا سوخت و ساز پایه بدن نیز تاثیر گذار هستند.
مواد غذایی گرم متابولیسم بدن را تحریک می کنند و فرآیندهای متابولیک را بهبود می بخشند. این مساله منجر به سوخت و ساز بهتر مواد غذایی، تحریک سیستم گوارش و در نتیجه افزایش جریان خون می شود. این نوع مواد غذایی معمولاً در فصلهای سرد سال مورد استفاده قرار میگیرند. زیرا به دلیل داشتن خواص ضد التهابی و ضد میکروبی مصرف آنها در تسکین علائم سرماخوردگی مانند سرفه، آنفولانزا و گلو درد مفید است.
هچینین افرادی که دارای مشکلات گوارشی هستند می توانند با خاطری آسوده از ترکیب تاهینی با عسل در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنند. زیرا این ماده غذایی مفید در بدن مانند میلن طبیعی عمل کرده و مشکلاتی مانند گازها و یبوست را کاهش می دهد.
در نهایت به این نکته توجه کنید که شرایط بدنی هر فرد متفاوت است و این امکان وجود دارد که هر شخص به صورت متفاوتی به مواد غذایی گرم و سرد واکنش نشان دهد.
آیا مصرف ارده با عسل برای درمان سوختگی موثر است؟
عسل از دیرباز به عنوان یک ماده بسیار موثر در ترمیم سوختگی ها مورد استفاده قرار می گیرد. ارده نیز یک منبع بسیار مغذی از انواع اسیدهای آمینه است. به همین علت مصرف همزمان ارده با عسل به عنوان یک ماده طبیعی و ضد عفونی کننده، میتواند به ترمیم سوختگیها کمک کند. پوستی که دچار سوختگی میشود، اغلب با التهاب و عفونت همراه است.
عسل به عنوان یک ضد عفونی طبیعی عوارض عفونت را کاهش داده و درمان التهابات را تسهیل می کند. همچنین عسل در تسهیل فرآیند ترمیم نیز نقش بسیار موثری دارد. عسل شامل قندها و مواد معدنی است که به بازسازی بافتهای آسیب دیده کمک میکنند.
قندهای موجود در عسل از طریق تغذیه بافتهای سالم، فرآیند ترمیم را سرعت می بخشند و باعث بهبود سریع تر و کاهش زمان بهبود میشوند. عسل طبیعتاً خاصیت نرمکنندگی و مرطوبکنندگی دارد. این ویژگی به حفظ رطوبت پوست در نواحی سوخته و آسیب دیده کمک می کند و باعث پیشگیری از خشکی و ترکهای بیشتر می شود.
از سویی دیگر همانگونه که می دانیم سوختگی های شدید باعث از میان رفتن بافت اسکلتی و عضلانی بدن می شود. ارده دارای مقدار زیادی اسیدهای آمینه ضروری از جمله آرژنین است که در ترمیم بافت های وسخته و آسیب دیده نقش بسیار مهمی دارد. به همین علت مصرف همزمان ارده با عسل اثرات تسکیندهنده دارد و درد و سوزش ناشی از سوختگی را کاهش می دهد.
این خاصیت فرایند بهبود را تسهیل می کند. همچنین مصرف عسل با ارده به دلیل ارزش غذایی بالا و خواص ضد عفونی کننده عسل باعث کنترل رشد باکتریها می شود و از این طریق خطر عفونت را کاهش می دهد.
آیا خانم های باردار می توانند ارده با عسل مصرف کنند؟
ارده با عسل به طور کلی به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی منظم و متنوع در دوران بارداری مفید هستند. ارده دارای مقدار زیادی مواد مغذی مانند کلسیم، آهن، منیزیم و فیبر است که برای سلامتی مادر و جنین بسیار موثر است. عسل نیز خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی فراوانی دارد و میتواند به افزایش ایمنی و سلامت عمومی مادر و جنین کمک کند.
اما با این حال همانگونه که می دانید ارده از کنجد تولید می شود و برخی افراد به دانه های کنجد حساسیت دارند. بنابراین در صورت داشتن آلرژی باید از مصرف ارده با عسل در دوران باردری خود پرهیز کنید. زیرا ابتلا به این آلرژی بسیار خطرناک است و می تواند موجب واکنش های آلرژیک شدید در بدن شود.
همچنین در صورت مصرف ارده با عسل باید حتما عسل را از منابع مطمئن خریداری کنید. مصرف عسل خام و غیرپاستوریزه در دوران بارداری توصیه نمیشود. برخی از انواع عسل خام حاوی باکتری بوتولینوم هستند که برای جنین بسیار خطرناک است.
در هر صورت، توصیه می شود پیش از مصرف هر نوع ماده غذایی در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید، تا پزشک توجه به وضعیت شما، سن و تاریخچه پزشکی بهترین راهنمایی را به شما ارائه بدهد.
فوائد مصرف ارده با عسل چیست؟
ترکیب ارده با عسل حاوی کربوهیدراتهای سالم است که به بدن انرژی فراوانی میدهد. این ترکیب مقوی منبع انرژی طبیعی و پایدار برای فعالیتهای روزمره و ورزشی بسیاری از افراد در همه طیف های سنی است. برخی از مهمترین خواص ارده با عسل برای افزایش سطح سلامت بدن عبارت است از:
افزایش قدرت حافظه
اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 موجود در ارده در تقویت قدرت حافظه بسیار تاثیرگذار است. عسل نیز مواد معدنی و ویتامینهای مهمی دارد که برای عملکرد بهینه مغز ضروری هستند. برخی از مواد معدنی مهم در عسل شامل روی، منیزیم و مس است که نقش کلیدی در عملکرد مغز و حافظه دارند. همچنین، ویتامینهای گروه B که در عسل یافت میشوند، به بهبود حافظه و عملکرد شناختی سلول های مغزی کمک می کنند.
پیشگیری از سرطان
عسل و ارده هر دو حاوی آنتیاکسیدانهای قوی است که میتوانند در مقابله با استرس اکسیداتیو و خطرات احتمالی مرتبط با آن کمک کنند. استرس اکسیداتیو باعث آسیب به سلولهای بدن می شود و بدن را در برابر ابتلا به بیماری های عفونی، میکروبی و انواع سرطان ها آسیب پذیر می کند. ترکیب ارده با عسل به دلیل آنتی اکسیدان های فراوان خطر ابتلا به انواع سرطان ها را کاهش می دهد.
تقویت سیستم ایمنی
سیستم ایمنی بدن برای ادامه حیات و حفظ بقاء ضروری است و در پیشگیری از ابتلا به عفونت ها نقش بسیار مهمی دارد. استفاده از یک رژیم غذایی متعادل که دارای انواه مواد مغذی و انتی اکسیدان های مفید است باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. ترکیب ارده با عسل از مواد مغذی است که به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های فراوان از جمله اسید اسکوربیک، کاتالاز و فلاونوئیدها می تواند به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک کند.
پیشگیری از پوکی استخوان
کلسیم مهمترین منبع تغذیه استخوان ها است. کمبود کلسیم در رژیم غذایی روزانه موجب ابتلا به پوکی استخوان و کاهش تراکم باف استخوانی بدن می شود. ترکیب مساوی ارده با عسل دارای مقدار فراوانی کلسیم است که مصرف آن به حفظ سلامت استخوان ها کمک می کند. با مصرف دو قاشق غذاخوری ارده با عسل در روز می توانید بخش زیادی از نیاز بدن به کلسیم را تامین کنید.
تقویت قدرت باروری
مصرف ارده با عسل چه در خانم ها و چه در آقایان باعث افزایش قدرت باروری می شود. به عنوان مثال ارده دارای مقادیر سرشار روی است که مصرف آن به حفظ سلامت تخمک ها کمک می کند. از سویی دیگر ویتامین E و اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 موجود در ارده باعث افزایش میزان تحرک اسپرم ها می شود.
همچنین نیز عسل نیز به دلیل ترکیبات فراوان آنتی اکسیدان در افزایش قدرت باروری بسیار موثر است. در مجموع افرادی که دارای مشکلات باروری هستند با مصرف روزانه 3 قاشق غذاخوری ترکیب ارده با عسل می توانند قدرت باروری خود را تا حد زیادی بهبود ببخشند.
پیشگیری از بیماری های قلبی
ابتلا به سکته های قلبی اولین عامل مرگ و میر در جهان شناخته می شود. در طول حمله قلبی بخش های مهمی از عضله قلب برای همیشه از میان می روند. این در حالی است که همه افراد با خواص ارده با عسل در کنترل فشار خون آشنایی دارند. ارده فاقد کلسترول است و مصرف آن به تمام سالمندان که دارای مشکلات قلبی و عروقی هستند توصیه می شود. همچنین مصرف عسل از ابتلا به سکته های قلبی پیشگیری می کند.
درمان کم خونی
کم خونی و کاهش گلبول های قرمز بدن یکی از مشکلات بسیار شایع به خصوص در میان خانم ها است. کم خونی مشکلات عدیده ای از جمله ضعف، خستگی و در موارد شدید غش و سرگیجه را به همراه دارد.
ترکیب ارده با عسل به دلیل داشتن مقادیر زیاد آهن همانند یک مکمل در بدن عمل می کند. بنابراین افرادی که دارای کم خونی هستند باید برای درمان این مشکل، حداقل به مدت سه ماه به طور منظم روزانه 3 قاشق غذاخوری ارده با عسل مصرف کنند.
پیشگیری از ریزش موها
تقویت ریشههای مو یکی از خواص مهم مصرف ترکیب ارده با عسل است. ارده حاوی پروتئینها، ویتامینها و مواد معدنی است که همانند یک مرطوب کننده طبیعی ریشههای مو را تغذیه و آبرسانی میکنند. این تقویت سرعت رشد موها را بهبود می بخشد و موجب پیشگیری از ریزش موها می شود. همچنین پروتیئن های فراوان و انواع اسیدهای آمینه موجود در این ترکیب غذایی جلا و درخشندگی زیادی را به موهای شما می بخشد.
بهبود عملکرد سیستم گوارش
ابتلا به یبوست یکی از بیماری های شایع در میان افراد است. یبوست مشکلات زیادی را برای سلامت افراد ایجاد می کند. علاوه بر آن ابتلا به نفخ و گازهای شکمی نیز از دیگر مشکلات شایع مربوط به سیستم گوارش است.
مصرف ارده با عسل به دلیل داشتن فیبرهای غذایی فراوان می تواند تا حد زیادی از ابتلا به مشکلات گوارشی پیشگیری کند. فیبرهای غذایی غیر محلول هستند بنابراین وقتی وارد معده می شوند آب زیادی را به خود جذب می کنند و این مساله باعث دفع سریع تر و راحت تر مواد زائد از روده ها می شود.
سخن آخر در ارده و عسل
ترکیب مغذی ارده با عسل یک ماده غذایی سنتی و لذیذ است که از دیرباز در سفره های ایرانی جایگاه ویژه دارد. مصرف عسل با ارده به خصوص در وعده صبحانه انرژی مورد نیاز برای فعالیت های روزانه را به راحتی تامین می کند. همچنین این ترکیب دارای ارزش غذایی بالایی است و مصرف آن در افزایش سلامت بدن نقش چشمگیری دارد.
اما مهمترین نکته در هنگام مصرف ارده با عسل، توجه به کیفیت هر یک از آنها است. چرا که مصرف ترکیبات سالم و ارگانیک می تواند مزایای زیادی برای بدن داشته باشد. از طرفی هم، مصرف محصولات تقلبی و بی کیفیت ممکن است منجر به بروز عوارض زیادی در سلامتی افراد شود. برای همین در هنگام خرید هر یک از این محصولات باید به دنبال سلامت و کیفیت آنها باشید. ضمن اینکه توصیه می شود محصول مورد نیاز خود را از فروشگاه های معتبری مانند پرهلو خریداری کنید تا از طبیعی بودن محصول اطمینان خاطر داشته باشید.
سوالات متداول برای ارده با عسل
1. ارده با عسل را چگونه نگهداری کنیم؟
ارده با عسل را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید. آفتاب و گرای زیاد باعث فساد زودرس این ترکیب غذایی می شود.
2. آیا مصرف ارده با عسل در سلامت پوست موثر است؟
بله، این ترکیب غذایی به دلیل خواص آنتی اکسیدانی در حفظ طراوت و جوانسازی سلول های پوست نقش مهمی دارد.
3. آیا مصرف ارده با عسل در تسکین درد موثر است؟
بله مصرف این ترکیب غذایی مفید که از نظر طب سنتی جزء گرمیجات محسوب می شود، به خصوص در کاهش دردهای رماتیسمی و مفاصل تاثیر بسیار زیادی دارد.