عسل برای فشار خون بالا بسیار مفید است و تاثیرات مثبت این ماده غذایی در کاهش فشار خون بالا انکار ناشدنی است. خرید عسل نه تنها به عنوان یک شیرین کننده طبیعی انرژی بدن را تامین می کند، بلکه به عنوان دارویی برای کنترل یا پیشگیری از بیماری های مختلف در اقصی نقاط مختلف جهان مورد استفاده قرار می گیرد.
عسل اساساً قند خالص است، اما قندهای موجود در آن از نوع قندهای طبیعی محسوب می شود. مصرف این قندهای طبیعی برای کنترل سطح قند خون بسیار بهتر از قندهای تصفیه شده مانند قند و شکر است. اگرچه عسل مانند سایر انواع قند سطح قند خون شما را افزایش می دهد، اما با این حال آنتی اکسیدان های موجود در آن می تواند به محافظت از رگ های خونی در برابر افزایش خون کمک کند. با این حال، علی رغم آنکه عسل برای فشار خون بالا بسیار موثر است، اما باید آن را در حد اعتدال مصرف کنید.
فشار خون بالا به معنای افزایش فشاری است که در اثر برخورد خون به دیواره سرخرگ ها وارد می شود. فشار وارد شده به دیوارهی سرخرگها در هنگام انقباض قلب را فشار سیستولیک می نامیم. در مقابل فشار خون دیاستولیک به فشاری گفته می شود که در هنگام آزاد شدن عضلات قلب به دیواره سرخرگ ها وارد می شود. ابتلا به فشار خون بالا زمینه برای بیماریهای قلبی فراهم می کند و احتمال مرگ و میر در اثر سکته قلبی را افزایش می دهد.
ابتلا به فشار خون از بیماری های نسبتا شایع در میان سالمندان است اما با این حال در بیشتر گروه های سنی و حتی جوانان نیز دیده می شود. فشار خون بالا صورت عدم درمان، فرد را در برابر حمله قلبی آسیب پذیر می کند. در این بین استفاده از عسل برای فشار خون بالا راهکار بسیار ساده ای است که در کنترل و مدیریت علائم این بیماری به طو چشمگیری موثر واقع می شود. برخی از مهمترین فوائد عسل برای فشار خون بالا عبارت است از:
عسل حاوی پتاسیم است. به طور متوسط، هر ۱۰۰ گرم عسل در حدود ۲۰ الی ۳۰ میلیگرم پتاسیم دارد. این مقدار ممکن است بسته به نوع عسل و منبع آن کمی متفاوت باشد. پتاسیم یکی از مواد معدنی ضروری است که نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارد. این ماده معدنی مهم به تعادل مایعات در بدن کمک میکند و از طریق تأثیر بر تعادل آب و سدیم، باعث کنترل موثر فشار خون بدن می شود.
عسل از طریق روش های مختلف میتواند به کاهش کلسترول خون کمک کند. عسل حاوی آنتیاکسیدانها، به ویژه فلاونوئیدها و پلیفنولها است که میتوانند به بهبود نسبت کلسترول خوب به کلسترول بدکمک کنند. این ترکیبات با کاهش التهاب و پیشگیری از اکسیداسیون، خطر تشکیل پلاکهای چربی در دیواره عروق را کاهش میدهند.
عسل حاوی ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی فعال نظیر پلی فنول ها است که به تقویت دیواره رگهای خونی کمک میکنند. این ترکیبات موجب تقویت ساختار دیواره رگها و افزایش استحکام آنها می شوند، که در نتیجه خطر آسیب و ابتلا به بیماریهای قلبی تا حد چشمگیری کاهش می یابد.
عسل دارای خواص ضدالتهابی است که به کاهش التهاب در رگهای خونی کمک میکند و در نتیجه جریان خون را بهبود میبخشد. همچنین، عسل میتواند به انبساط عروق خونی کمک کند که این امر در نهایت به افزایش جریان خون و اکسیژنرسانی مناسب به بافتها منجر میشود. به علاوه، عسل با کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و حفظ سلامت قلب، به بهبود گردش خون کمک میکند.
مصرف روزانه و منظم عسل به سلامت قلب و عروق کمک میکند. عسل با کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL)، موجب بهبود سلامت عروق و کاهش خطر تصلب شرایین می شود. همچنین، خواص آنتیاکسیدانی عسل فوائد سلامتی نظیر کاهش التهاب و آسیب اکسیداتیو در رگهای خونی را به دنبال دارد.
پیش از خرید عسل باید بدانید که به دو طور کلی دو نوع عسل در بازار وجود دارد که عسلهای طبیعی و عسل تغذیهای نام دارند. عسل طبیعی به عسلی گفته می شود که زنبور از شهد گلها و گیاهان برای تولید آن استفاده می کند. اما عسل تغذیهای عسلی است که زنبور به جای شهد گل های مختلف از مواد قندی برای تغذیه و تولید عسل استفاده می کند. بنابراین ناگفته پیدا است که عسل طبیعی خواص بسیار بیشتری دارد و از نظر ارزش غذایی قابل مقایسه با عسل تغذیهای نیست. به همین جهت عسل طبیعی اغلب قیمت بالاتری دارد.
از سویی دیگر برخی از تولیدکنندگان نیز هستند که به منظور رسیدن به سود بیشتر عسل را با شربت ساده رقیق می کنند. اگرچه تقلب عسل در اکثر کشورها غیرقانونی است، اما همچنان به عنوان یک مشکل گسترده رواج زیادی دارد. تشخیص عسل تقلبی از عسل واقعی برای یک فرد عادی تقریبا غیر ممکن است. در واقع فقط زنبورداران و کسانی که به طور حرفه ای در صنعت تولید عسل مشغول هستند، می توانند عسل خالص را از عسل غیر خالص یا تقلبی تشخیص بدهند. به همین علت برای استفاده از مزایای عسل برای فشار خون بالا توصیه می شود که تا حد امکان عسل را از تولید کنندگان محلی و یا فروشندگان قابل اعتماد خریداری کنید
بدون شک عسل ماده غذایی بسیار شیرین و لذیذ است. این طعم شیرین از وجود قندهای طبیعی مانند فروکتوز و گلوکز ناشی می شود که به عسل طعمی دلپذیر و خوشمزه میبخشد. این شیرینی نه تنها لذتبخش است، بلکه به عنوان یک منبع انرژی طبیعی نیز عمل میکند. عسل میتواند به تنهایی یا به عنوان یک افزودنی به غذاها و نوشیدنیها مورد استفاده قرار گیرد و طعمی غنی و عمیق به غذاهای شما ببخشد. این تنوع طعم تجربههای جدیدی را در آشپزی و شیرینیپزی برای شما فراهم می آورد. با توجه به طعم و خواص عسل، میتوانید آن را به روشهای مختلف استفاده کنید و از فواید عسل برای فشار خون بالا بهرهمند شوید. جدول زیر برخی از این روش های استفاده از عسل در برنامه غذایی روزانه را به شما نشان می دهد:
روش استفاده | مثال |
---|---|
در طبخ غذا | در پخت انواع حلوا، فرنی |
در انواع دسرها | مانند دسر عسل و ماست و یا پودینگ عسل |
در انواع اسموتی | مانند شیر موز و عسل یا ترکیب شیر عسل و آبلیمو |
در پخت شیرینی | انواع کیک، کلوچه و کوکی |
در وعده های اصلی | همراه با جودوسر و سایر غلات صبحانه، همراه با نان تست |
به عنوان طعم دهنده | در بهتر کردن طعم انواع دمنوش های گیاهی |
به عنوان شیرین کننده | جای شکر برای شیرین کردن انواع چای و قهوه |
خیر، اگر به فشار خون بالا مبتلا هستید، پزشک حتما داروهایی را برای کنترل فشار خون برای شما تجویز می کند. کاپتوپریل، انالاپریل و لیزینوپریل از مهمترین داروهایی هستند که برای کاهش فشار خون در افراد مبتلا به این بیماری تجویز می شوند. مصرف این داروها در کنترل بیماری نقش حیاتی دارد و هرگز نباید آن را بدون نظر پزشک مصرف آنها را متوقف و یا با چیز دیگر جایگزین کنید.
اما با این حال می توانید در کنار مصرف دارو از خواص بی نظیر عسل برای فشار خون بالا استفاده کنید. کنترل فشار خون با یک سبک زندگی سالم می تواند به تدریج نیاز شما به مصرف داروها را کاهش دهد. استفاده از عسل برای فشار خون بالا یکی از ساده ترین راهکارها برای مدیریت این بیماری در کنار مصرف دارو است. تحقیقات نشان می دهد مصرف یک قاشق غذاخوری عسل در روز همراه با رعایت سایر سبک های زندگی سالم مانند ورزش می تواند فشار خون بالا را تا 11حدود میلی متر جیوه کاهش دهد.
برای اینکه بفهمید مصرف عسل همراه با تغییرات سبک زندگی تا چه حد در مدیریت فشار خون شما موثر است، می توانید فشار خون خود را در خانه اندازه گیری کنید. امروزه دستگاه های فشار خون خانگی به طور گسترده و بدون نسخه در دسترس هستند که با استفاده از آنها می توانید یک یا چند بار در روز فشار خون خود را اندازه بگیرید.
مقدار دقیق مصرف عسل برای فشار خون بالا پیش از هر چیز به وضع سلامت شما بستگی دارد. عسل یک کربوهیدرات سرشار از انواع قندهای طبیعی از جمله گلوکز و فروکتوز است. این ماده مغذی در هر قاشق غذاخوری که معادل 30 گرم می شود، در حدود 60 کالری دارد. همچنین شاخص گلیسمی عسل بالا است و قند خون را به سرعت بالا می برد. اگر به کنترل فشار خون بالا نیاز دارید، مصرف یک قاشق عسل در روز برای شما مفید است البته مشروط بر آنکه مصرف سایر قندها را در برنامه غذایی خود محدود کنید.
به گفته محققان قدرت شفابخش عسل ناشی از وجود مقادیر فراوان آنتی اکسیدان در این ماده غذایی است. بنابراین با افزودن یک قاشق غذاخوری عسل به برنامه غذایی خود می توانید از خواص بی نظیر آن برای حفظ سلامت و کنترل فشار خون استفاده کنید.
روش های افزودن عسل به برنامه غذایی بسیار ساده است. برای دریافت مقدار کمی آنتی اکسیدان از عسل، می توانید آن را به هر شکلی در منوی غذایی خود استفاده کنید. به عنوان مثال برخی افراد ترجیح می دهند از عسل برای شیرین کردن ماست ساده، قهوه یا چای استفاده کنند.
برخی خانم ها عسل را در آشپزی و پخت و پز به کار می روند. و یا ورزشکاران آن را به عنوان میان وعده غذایی و همراه با مبوه مصرف می کنند. با این حال، تنها نکته مهم در مورد مصرف عسل برای فشار خون بالا اعتدال در مصرف این ماده غذایی است. هرگز فراموش نکنید که عسل به هر حال یک نوع قند است و خوردن مقادیر زیاد عسل، به ویژه به طور مداوم و در یک دوره طولانی باعث افزایش سطح قند خون شما می شود. بنابراین مصرف یک قاشق غذاخوری عسل کلید اصلی استفاده از عسل برای فشار خون بالا است.
عسل دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است. وجود مقادیر بالایی از ویتامین ها، مواد معدنی مختلف از جمله پتاسیم و همچنین آنتی اکسیدان های فراوان عسل را به یکی از بهترین مواد غذایی برای مدیریت فشار خون تبدیل می کند.
تحقیقات نشان می دهد که مصرف منظم و روزانه عسل در کاهش فشار خون، بهبود سطح چربی خون، تنظیم ضربان قلب و پیشگیری از مرگ سلولهای سالم بسیار موثر است. همچنین مطالعات اخیر بر روی جوندگان نشان دهنده آن است که عسل به محافظت از قلب در برابر استرس اکسیداتیو کمک می کند. مجموع این عوامل میتوانند عملکرد و سلامت قلب شما را تا حد بسیاری بهبود بخشند. جدول زیر برخی از مهمترین ترکیبات عسل برای فشار خون بالا را به شما نشان می دهد.
ترکیبات موجود در عسل | تاثیر بر فشار خون |
---|---|
پتاسیم | کاهش فشار بر دیواره عروق خونی |
فلاونوئیدها | کاهش سطح فشار خون سیستولیک |
متیلگلیکوسال | تنظیم ضربان قلب، کاهش فشار خون بالا |
ویتامین C و E | کاهش میانگین فشار خون دیاستولیک |
اسیدهای آمینه | کمک به به بهبود گردش خون |
پلیفنولها | بهبود عملکرد اندوتلیال و ارتقاء سلامت عروق خونی |
علاوه بر این، عسل خام معمولاً حاوی مقادیر زیادی از موم است. موم در واقع نوعی رزین محسوب می شود که زنبورها از درختان شیرهزا و گل و گیاهان مشابه تولید میکنند. مصرف موم به تنهایی می تواند سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون را تا حد بسیاری بهبود ببخشد و در پیشگیری از بیماری قلبی به افراد کمک کند.
فشار خون بالا از بیماری های شایعی است که امروزه بسیاری از افراد به این بیماری و عوارض ناشی از آن مبتلا هستند. فشار خون بالا در بسیاری از موارد ناشی از ابتلا به یک بیماری زمینه ای است. به عنوان مثال بیماری تواند تا حدودی به کنترل فشار خون بالا کمک کند. در این میان خواص عسل برای فشار خون بالا کاملا شناخته شده است. اما با این حال با وجود مزایای بسیار زیادی که عسل برای فشار خون بالا دارد مصرف آن برای برخی از افراد توصیه نمی شود:
همچنین از آنجایی که هنوز در مورد تاثیرات عسل برای فشار خون بالا و مصرف آن در دوران بارداری تحقیقات کافی وجود ندارد، توصیه می شود که خانم های باردار و شیرده نیز عسل را با مشورت پزشک به برنامه غذایی خود اضافه کنند. زیرا دوران بارداری مقطع بسیار حساسی است و هر گونه بی احتیاطی در مصرف مواد غذایی می تواند به سلامت مادر و جنین در این دوران حساس آسیب بزند. علاوه بر آن از آنجایی که عسل با مصرف داروهایی مانند آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد التهابی، داروهای ضد انعقاد خون،ابیوبروفن، داروهای قلبی، داروهای سیستم عصبی تداخل دارد، در صورت مصرف این داروها حتما از پزشک راهنمایی بگیرید.
عسل به لطف ترکیبات مفیدی مانند آنتی اکسیدان ها که در خود دارد در مدیریت فشار خون بالا دارای تاثیرات مثبت زیادی است. حتی عسل یک جایگزین عالی برای شکر است، اما آن را فقط در حد اعتدال مصرف کنید، زیرا همچنان مانند قند در بدن شما رفتار می کند.
عسل سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها است و به دلیل داشتن این خواص به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل در کنترل و مدیریت فشار خون بالا نقش مهمی دارد. با این حال فوائد عسل تنها به همین موارد محدود بسنده نمی شود.
در واقع عسل سرشار از ترکیبات گیاهی تقویت کننده سلامتی است که به نام پلی فنول ها شناخته می شوند. وجود این ترکیبات مفید تاثیرات مثبت عسل برای فشار خون بالا و توانایی این ماده غذایی مفید در کاهش فشار خون سیستولیک، فشار خون دیاستولیک و تنظیم ضربان قلب را به خوبی توجیه می کند.
به همین علت عسل در بسیاری از درمان های خانگی و درمان های جایگزین پزشکی، کاربرد گسترده ای دارد. افرادی که در معرض ابتلا به فشار خون قرار دارند می توانند از مزایای عسل برای فشار خون بالا استفاده کنند. اما در انتخاب و خرید عسل، بهتر است دقت کنید. بدون شک خرید عسل سالم و ارگانیک از فروشگاه های معتبر مانند پرهلو می تواند مزایای زیادی برای بدن داشته باشد. اما مصرف عسل تقبلی، با مضرات زیادی همراه است که عوارض آن در برخی موارد می تواند جدی و خطرناک باشد.
اگرچه عسل دارای قند بسیار است، اما مقادیر فراوانی از ویتامین ها، ترکیبات پروبیوتیک، مواد معدنی و اسیدهای آمینه موجود در آن به کنترل فشار خون بالا کمک می کند.
اولین کاربرد شناخته شده عسل به عنوان یک نسخه دارویی به زمان سومری ها باز می گردد و تقریباً 4000 سال قدمت دارد. 30 درصد از درمان های پزشکی سومری ها شامل عسل بود.
بله، عسل و لیمو هردو برای کاهش فشار خون بسیار مفید هستند و باعث باز شدن عروق خونی می شوند. برای استفاده می توانید یک قاشق عسل و آبلیمو را به یک لیوان شیر گرم اضافه کنید.