کره پسته یک محصول غذایی با خواص فراوان است که از فرآیند آسیاب کردن و بو دادن پسته خام و افزودن شکر و طعم دهنده های طبیعی تهیه می شود. معمولاً کره تهیه شده از پسته، حاصل ترکیب 80 درصد پسته و 20 درصد وانیل و شکر است. در فرآیند تولید آن، روغن پسته از محصول جدا نمی شود و چربی طبیعی پسته آسیاب شده به طور کامل در آن باقی می ماند. در این فرآیند، یک محصول خمیری به نام کره پسته تولید می شود. لازم به ذکر است که کره، روغن و چربی پسته به طور کلی کلسترول ندارند.
کره تهیه شده از پسته، ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و سرشار از فسفر و آهن است. این محصول به عنوان غذایی مقوی، سبک و با جذب سریع یکی از بهترین گزینه ها برای بزرگسالان به ویژه ورزشکاران است. اما برای خرید بهترین نوع کره مغزیجات مانند پسته، باید به کیفیت و اصل بودن آن دقت کرده و محصول درجه یک آن را از فروشگاه های معتبری مانند پرهلو خریداری کنید.
این کره، ماده غذایی خوشمزه و مقوی است که از آسیاب کردن پسته خام تهیه می شود. حتی به خاطر داشتن ارزش غذایی بالا فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد. کره پسته، به دلیل داشتن فسفر و آهن بالا برای تقویت حافظه بسیار مناسب است. در زیر به برخی از مهمترین خواص آن اشاره می کنیم:
کره گرفته شده از پسته، منبع خوبی از کربوهیدرات ها، چربی های سالم و پروتئین است. این ترکیبات غذایی می توانند به تأمین انرژی مورد نیاز بدن کمک کند. کره حاصل از پسته، همچنین حاوی فیبر است که به هضم غذا و احساس سیری در طول روز کمک می کند.
کره گرفته شده از پسته دارای پروتئین زیادی است. در هر 100 گرم کره گرفته شده از پسته، 20 گرم پروتئین وجود دارد. پروتئین در ساخت و ترمیم بافت های بدن نقش مهمی ایفا می کند. همچنین پروتئین به تقویت عضلات و کاهش وزن کمک می کند.
التهاب، یکی از علل اصلی بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی، سرطان و آرتروز است. کره گرفته شده از پسته، حاوی ترکیبات ضدالتهابی مانند آنتیاکسیدان ها، فیتوسترول ها و اسید های چرب امگا 3 است. این ترکیبات می توانند به کاهش تولید مولکول های التهابی در بدن کمک کنند.
خوردن پسته و کره آن برای سلامت قلب مفید است. پسته، سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع است که به کاهش فشار خون کمک می کند. فیتوسترول، جذب کلسترول غذا را کاهش می دهد. کلسترول بد، رگ های خونی را مسدود، جریان خون را کند و خطر بروز بیماری های قلبی را تا حدود زیادی افزایش می دهد.
کره پسته، حاوی مواد مغذی مختلفی از جمله ویتامین های B، منیزیم و فسفر است که همه آنها برای سلامت مغز، کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و عملکرد عصبی ضروری هستند. این مواد مغذی به بهبود حافظه، تمرکز و یادگیری کمک می کنند.

مانند پسته، کره آن نیز دارای خواص بسیاری است که می تواند به عنوان یک منبع انرژی سالم و مقوی مورد استفاده قرار گیرد. ارزش غذایی کره گرفته شده از پسته در هر 2 قاشق غذاخوری (30 گرم) به صورت زیر است:
| مواد مغذی | مزایای آن | ارزش غذایی |
|---|---|---|
| کالری | برای تولید آنزیم ها و هورمون ها | 180 گرم |
| چربی های سالم | برای سلامت قلب، مغز و پوست | 26 گرم |
| کربوهیدرات | کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی | 6 گرم |
| فیبر | مناسب برای سلامت گوارش | 3/3 گرم |
| پروتئین | برای رشد و نمو، ترمیم بافت ها | 7 گرم |
| قند | کمک به کاهش جذب قند در جریان خون | 2 گرم |
| کلسیم | برای سلامت استخوان ها و دندان ها | 35 میلی گرم |
| آهن | برای تولید گلبول های قرمز خون، حمل اکسیژن به بافت های بدن و عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن | 5/7میلی گرم |
| منیزیم | تولید انرژی، انتقال پیام های عصبی و عملکرد حافظه | 53 میلی گرم |
| فسفر | تقویت عملکرد ماهیچه ها، تولید انرژی | 127میلی گرم |
| پتاسیم | کمک به تنظیم فشار خون، کمک به کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه | 170 میلی گرم |
| ویتامین B6 | بهبود عملکرد سلول های مغز | 0.2 میلی گرم |
| ویتامین E | محافظت از سلول های مغز در برابر آسیب ناشی از رادیکال های آزاد | 2.3 میلی گرم |
مصرف بیش از حد انواع کره ها مانند کره بادام زمینی و حتی پسته در برخی افراد ممکن است با بروز برخی عوارض احتمالی همراه باشد. برخی از این عوارض در مصرف بی رویه کره گرفته شده از پسته، عبارتند از:
باتوجه به احتمال بروز این عوارض، توصیه می شود در هنگام مصرف انواع کره ها، به میزان و نحوه مصرف خود دقت کنید. ضمن اینکه انتخاب محصول مناسب و باکیفیت می تواند تاثیر زیادی در پیشگیری از بروز این بیماری ها داشته باشد.
اهمیت تغذیه سالم و مصرف غذاهای مقوی و مفید بر هیچکس پوشیده نیست و همه به دنبال غذاهای سالم و مقوی هستند. یکی از این غذاهای پرکاربرد، کره گرفته شده از پسته است که می توان از آن برای صبحانه یا شام یا به عنوان رویه کیک و بستنی استفاده کرد.
کره تهیه شده از پسته، منبع انرژی سالم و مغذی است که فواید بسیاری از دارد. مصرف کره پسته برای افراد زیر، بیشتر توصیه می شود:
بزرگسالان: این کره، یک میان وعده یا صبحانه سالم برای بزرگسالان است. زیرا منبع خوبی از پروتئین، چربی های سالم، فیبر و آنتیاکسیدان ها است. چربی های سالم در کره پسته می توانند به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک کنند. این امر می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کم کند.
ورزشکاران: افراد ورزشکاری که به دنبال یک منبع پروتئین و انرژی هستند، می تواند از آن برای افزایش عضله و بهبود عملکرد ورزشی خود استفاده کند. پروتئین برای ترمیم و بازسازی عضلات پس از ورزش ضروری است. کره تهیه شده از پسته همچنین حاوی فیبر است که می تواند به حفظ سطح انرژی در طول تمرین کمک کند.
بیماران قلبی: کره پسته، حاوی چربی های سالمی است که می توانند باعث کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب خون در افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی شود. التهاب، یکی از عوامل خطر بیماری قلبی است. حتی حاوی آنتی اکسیدان هایی است که باعث کاهش التهاب می شود.
افراد مبتلا به دیابت نوع 2: کره پسته به خاطر فیبر می تواند قند خون را کنترل کند. کاهش وزن می تواند به بهبود کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک کند. کره تهیه شده از پسته، یک میان وعده مغذی و مقوی است که با کمک آن می توانید وزن خود را کاهش دهید.

حساسیت به کره پسته یک واکنش آلرژیک است که در اثر خوردن، لمس یا استنشاق پسته یا محصولات حاوی پسته ایجاد می شود. این حساسیت ممکن است در افراد با هر سن و جنسیتی بروز کند، اما بیشتر در کودکان و جوانان دیده می شود. علائم حساسیت به کره بادام زمینی و پسته می تواند از خفیف تا شدید، متغیر باشد. علائم خفیف معمولاً طی چند دقیقه پس از خوردن کره پسته ظاهر می شوند و شامل موارد زیر هستند:
علائم شدید حساسیت به کره تهیه شده پسته می تواند خطرناک باشد و به ندرت بروز می کند، اما احتمالا شامل موارد زیر هستند:
اگر شما یا یکی از عزیزانتان علائم حساسیت به کره پسته را تجربه کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید. هنگام خرید مواد غذایی، برچسب محصولات را به دقت بررسی کنید تا از وجود پسته یا محصولات حاوی پسته طبیعی در آن ها مطمئن شوید.
نحوه مصرف کره تهیه شده از پسته به عوامل مختلفی از جمله سن، جنسیت، وضعیت سلامتی افراد و ذائقه آن ها بستگی دارد. به طور کلی، توصیه می شود که افراد بزرگسال، روزانه حداکثر 2 قاشق غذاخوری (30 گرم) کره پسته مصرف کنند. کره تهیه شده از پسته را می توان به عنوان یک میان وعده یا صبحانه سالم مصرف کرد. همچنین می توان از آن برای تهیه انواع غذاها و دسرها استفاده کرد.
کره پسته را می توان به تنهایی یا با سایر مواد غذایی مانند نان، کراکر، میوه یا سبزیجات مصرف کرد. همچنین برای تهیه انواع اسموتی و دسر استفاده می شود. این نکته را فراموش نکنید که کره گرفته شده از پسته حاوی سدیم است و مصرف بیش از حد آن می تواند برای افراد مبتلا به بیماری های کلیوی مضر باشد.

اگرچه همه آجیل ها پرکالری هستند، اما می توان گفت که پسته جزء آن ها است. 28 گرم پسته تقریبا 156 کالری دارد، بنابراین مصرف متعادل پسته خام می تواند به کاهش وزن کمک کند. میزان مصرف کره از پسته در رژیم لاغری به عوامل مختلفی از جمله میزان کالری مورد نیاز روزانه، میزان فعالیت بدنی و ذائقه افراد بستگی دارد.
پسته، حاوی فیبر است که به هضم غذا، بهبود عملکرد روده، جلوگیری از یبوست کمک و مواد زائد را از بدن دفع می کند. از طرف دیگر، پسته سرشار از پروتئین و فیبر است که باعث می شود مدت طولانی تری احساس سیری کنید و اشتهای شما را کاهش می دهد که یکی از خواص کلیدی پسته برای کاهش وزن است.
هرچه وضعیت عملکرد و سلامت دستگاه گوارش شما بهتر و روند دفع در بدن سریعتر باشد، وزن بیشتری از دست خواهید داد. اگر یک رژیم غذایی کم کالری دارید، بهتر است مصرف کره از پسته خود را به 1 قاشق غذاخوری (16 گرم) در روز محدود کنید.
با این حال، کره تهیه شده از پسته حاوی کالری بالایی است و مصرف بیش از حد آن می تواند منجر به افزایش وزن شود. بنابراین، در رژیم لاغری باید در مصرف آن احتیاط کنید.
زمان مصرف کره تهیه شده از پسته به عوامل مختلفی از جمله وضعیت سلامتی، ترجیحات شخصی و سبک زندگی افراد بستگی دارد. به طور کلی، بهترین زمان مصرف کره از پسته به عنوان یک میان وعده در طول روز است. کره پسته یک منبع عالی پروتئین، فیبر و چربی های سالم است که می تواند به احساس سیری و کاهش اشتها کمک کند. بنابراین، مصرف آن به عنوان یک میان وعده می تواند به شما کمک کرده تا از پرخوری در وعده های غذایی اصلی خود جلوگیری کنید.
برای افزایش انرژی: اگر به دنبال یک منبع سریع انرژی هستید، میتوانید کره تهیه شده از پسته را به عنوان یک میان وعده در صبح یا بعدازظهر مصرف کنید. کره پسته، حاوی کالری و کربوهیدرات بالایی است که میتواند به افزایش انرژی کمک کند. کره تهیه شده از پسته را به ماست کم چرب یا سالاد اضافه کنید. این یک میان وعده غذایی سالم و مقوی است که می تواند به شما کمک کند تا احساس سیری و انرژی داشته باشید.
برای کاهش وزن: اگر قصد کاهش وزن دارید، میتوانید کره از پسته را به عنوان یک میان وعده قبل از خواب مصرف کنید. کره پسته منبع خوبی از پروتئین و فیبر است که میتواند به احساس سیری کمک کند و از پرخوری در شب جلوگیری کند. کره پسته را به اسموتی یا شیر اضافه کنید. این یک روش آسان برای دریافت پروتئین و فیبر در صبحانه است.
قبل و بعد تمرین های ورزشی: اگر ورزشکار هستید، می توانید کره پسته را به عنوان یک میان وعده، قبل یا بعد از تمرین مصرف کنید. کره پسته، منبع خوبی از پروتئین و کربوهیدرات است که می تواند به تأمین انرژی مورد نیاز برای تمرین کمک کند. همچنین کره تهیه شده از پسته یک منبع عالی پروتئین و کربوهیدرات است که می تواند به ترمیم و بازسازی عضلات پس از تمرین کمک کند.
کره پسته یکی از چاشنی های است که آسان و سریع تهیه می شود، خوشمزه و بسیار مقوی است و می توان از آن برای صبحانه یا به عنوان یک وعده غذای خاص استفاده کرد. از کره تهیه شده از پسته برای تزیین دسرهای مختلف نیز می توانید استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه کره پسته عبارتند از:
پسته ها را به مدت 1 تا 2 ساعت در آب خیس کنید. این کار باعث می شود پوست پسته ها راحتتر جدا شود. پسته ها را از آب خارج کنید و پوست آن ها را جدا کنید. پسته های بدون پوست را در مخلوط کن یا غذا ساز بریزید و با سرعت کم شروع به مخلوط کردن کنید. هر از چند گاهی مخلوط کن را خاموش کنید و دیوارهها و کف آن را با یک کاردک تمیز کنید تا تمام پسته ها به طور یکنواخت مخلوط شوند. این کار را ادامه دهید تا پسته ها به شکل کره درآیند. در صورت تمایل، می توانید 1 قاشق غذاخوری عسل و 1/2 قاشق چایخوری نمک به کره پسته اضافه کنید. کره را در یک ظرف شیشهای تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

کره تهیه شده از پسته یک ماده غذایی نسبتاً پایدار است که می تواند برای مدت طولانی در دمای اتاق نگهداری شود. با این حال، بهترین روش نگهداری از آن در یخچال است. نگهداری کره پسته در یخچال می تواند به حفظ طعم و بافت آن کمک کند. در ادامه دو نوع محیط نگهداری کره پسته را با هم بررسی می کنیم:
1- کره پسته را می توان به مدت 6 ماه در یخچال نگهداری کرد. برای نگهداری کره در یخچال، آن را در یک ظرف شیشه ای تمیز و خشک بریزید و درب آن را محکم ببندید. کره تهیه شده از پسته را در قسمتی از یخچال نگهداری کنید که یخ نزند. اگر کره را در یخچال نگهداری می کنید، قبل از مصرف آن را بیرون بگذارید تا به دمای اتاق برسد. این کار خوردن کره را راحت می کند.
2- کره تهیه شده از پسته را می توان در دمای اتاق به مدت 3 ماه به راحتی نگه داشت. برای نگهداری کره پسته در دمای اتاق، آن را در یک ظرف شیشهای تمیز و خشک بریزید و درب آن را محکم ببندید. کره پسته را در یک مکان خنک و خشک نگهداری کنید. اگر می خواهید کره را در دمای اتاق نگهداری کنید، هر چند وقت یک بار آن را بررسی کرده تا مطمئن شوید که خراب نمی شود. نشانه های خراب شدن کره وجود بوی نامطبوع، تغییر بافت به بافتی شل یا آبکی، تغییر طعم به ترش و تغییر رنگ به قهوه ای تیره یا سیاه است. اگر کره شما هر یک از این علائم را داشت، آن را دور بریزید. برای حفظ کیفیت محصول به مدت طولانی، آن را دور از نور و گرما نگه دارید تا بتوانید مدت زمان بیشتری از طعم لذیذ و خواص فراوان آن بهرهمند شوید.
کره از پسته را می توان به تنهایی یا همراه با سایر غذاها استفاده کنید. حتی مصرف آن با سایر غذاها باعث ایجاد طعم جدیدی می شود. شما در خانه می توانید با مواد خیلی ساده این کره خوشمزه را درست کنید.

بهترین نوع کره پسته، کرهای است که از پسته های مرغوب و تازه تهیه شده باشد. این کره باید طعم و عطر پسته را در بافت نرم و لطیف خود داشته باشد. در ادامه به برخی از ویژگی های کره تهیه شده از پسته باکیفیت اشاره می کنیم:
قیمت کره پسته بسته به برند تولید کننده، درصد پسته موجود در آن، میزان کالری، نوع پسته (فندقی، بادامی، ...)، وجود یا عدم وجود مواد افزودنی و مواد نگهدارنده، طبیعی بودن محصول و سایر عوامل، متفاوت است. به طور کلی، کره هایی که از پسته های مرغوب و تازه با درصد بالا هستند، قیمت بالاتری دارند. همچنین، کره هایی که حاوی مواد افزودنی یا مواد نگهدارنده هستند، قیمت پایینتری دارند.
برخی از تولید کنندگان کره از پسته، از مواد افزودنی مانند روغنهای گیاهی، شیر خشک و رنگ های مصنوعی در تولید کره پسته خود استفاده می کنند. این مواد افزودنی ممکن است طعم و عطر کره پسته را بهبود بخشند، اما مطمئنا برای سلامتی مضر هستند.
بهترین راه برای اطمینان از اینکه کره ای که خریداری می کنید حاوی مواد افزودنی نیست، این است که ترکیبات آن را به دقت بررسی کنید. اگر ترکیبات کره پسته، فقط از پسته، شکلات و شکر باشد، آن کره پسته طبیعی است و حاوی مواد افزودنی نیست.
کره تهیه شده از پسته به عنوان یکی از سالم ترین و مفیدترین خوردنی های طبیعی به حساب می آید. این کره باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و سرشار از پروتئین گیاهی است. همچنین از سلامت اندام های بدن از جمله قلب، چشم ها، روده ها و دستگاه گوارش حمایت می کند.
کره از پسته، کم کالری است و ارزش غذایی بالایی دارد، بنابراین می تواند به کاهش وزن کمک کند و یک گزینه غذایی عالی برای ورزشکاران محسوب می شود. این کره حاوی مواد مغذی ضروری برای بدن است. با داشتن انواع ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها، مصرف آن می تواند باعث تقویت و بهبود عملکرد و سلامت بدن شود. بهترین کره تهیه شده از پسته را می توانید از فروشگاههای مواد غذایی معتبری مانند پرهلو خریداری کنید تا خیالتان هم بابت قیمت کره پسته راحت باشد، هم کیفیت آن.
افرادی که دوست دارند از این کره در رژیم لاغری خود استفاده کنند، بهتر است کره را با مواد غذایی کم کالری و کم چربی مصرف کنند.
خوردن کره تهیه شده از پسته می تواند قند خون را کاهش دهد. این کره از پسته حاوی فیبر، پروتئین و چربی های سالم است که می توانند به کنترل قند خون کمک کنند. فیبر آن هم باعث کاهش سرعت جذب قند در جریان خون می شود.
از این کره می توان به عنوان میان وعده یا بخشی از رژیم غذایی کودک استفاده کرد. کره تهیه شده از پسته را می توانید روی نان تست یا با شیر در وعده صبحانه یا میان وعده به فرزند خود بدهید.
مقدار مصرف کره از پسته برای کودکان به سن و نیازهای غذایی آنها بستگی دارد. به طور کلی، توصیه می شود که کودکان روزانه 10 تا 20 گرم کره آن را مصرف کنند.