سرکه انگبین عسلی

سرکه انگبین عسلی
سرکه انگبین عسلی با ترکیبات خاص و خوشمزه ای که دارد از نظر طب سنتی برای بیماری های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. اما توجه به طرز تهیه و نحوه استفاده از آن بسیار مهم است.
شناسه کالا در انبار: 97000
در انبار
تخمین هزینه ارسال
ارسال به
*
*
روش ارسال
نام
تخمین تحویل کالا
قیمت
روش حمل و نقلی وجود ندارد
قیمت کالا:
185٬000 تومان
معرفی

سرکه انگبین عسلی یکی از نوشیدنی های سنتی و بسیار محبوب ایرانی است که به آن سکنجبین عسلی نیز گفته می شود. این شربت اصیل ایرانی دارای طعم و خواص بی نظیری است و یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی های ایرانی محسوب می شود. این شربت از نظر طب سنتی طبعی متعادل و میانه دارد. به همین علت افرادی که دارای مزاج های مختلف سرد و یا گرم هستند، می توانند با خاطری آسوده از این شربت در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنند.

در واقع سکنجبین عسلی به دلیل ترکیبات غذایی بسیار مفید حکم یک داروی گیاهی را دارد که مصرف آن به درمان و یا پیشگیری از بسیاری از بیماری ها کمک می کند. اما مصرف آن برای همه افراد توصیه نمی شود. ضمن اینکه طرز تهیه آن در منزل بسیار راحت است. برای همین ما در این مقاله از پرهلو، سعی کرده ایم مهمترین نکات در مورد این نوشیدنی خوشمزه و پرطرفدار را مورد بررسی قرار دهیم. پس اگر به دنبال مزایا و موارد منع مصرف آن هستید، این مقاله را تا انتها بخوانید.

طرز تهیه سرکه انگبین عسلی چیست؟

برای استفاده از خواص بی نظیر سرکه انگبین عسلی می توانید این شربت را به راحتی در خانه تهیه کنید. روش تهیه این شربت بسیار آسان است و برای درست کردن آن به مواد بسیار کمی نیاز دارید که به راحتی در هر خانه ای یافت می شود. سرکه یکی از مهمترین مواد مورد استفاده در تهیه شربت سکنجبین عسلی است و برای تهیه می توانید از سرکه سیب یا انگور استفاده کنید. اما با این حال در دستورالعمل های قدیمی اغلب از سرکه انگور استفاده می شود.

یکی از مهمترین مزایای تهیه سکنجبین عسلی در خانه این است که شما در ترکیبات مورد نیاز از عسل طبیعی استفاده می کنید. در حالیکه در سرکه های انگبین عسلی که به صورت آماده در بازار وجود دارند اغلب از شکر برای تولید استفاده می شود. عسل طبیعی دارای خواص آنتی اکسیدان است و ارزش غذایی شربت سکنجبین عسلی را تا حد بسیار زیادی افزایش می دهد.

مواد لازم برای تهیه سرکه انگبین عسلی

  • سرکه انگور یا سیب: 2 واحد
  • عرق نعنا: 5/1 واحد
  • عسل:3 واحد
  • آب: 2 واحد

بسته به سلیقه خود می توانید برای تهیه این شربت از سرکه سیب یا سرکه انگور استفاده کنید. ابتدا سرکه و آب را در داخل یک ظرف بریزید و آنها را با هم ترکیب کنید. سپس ظرف را روی حرارت ملایم قرار بدهید. کمی صبر کنید تا ترکیب سرکه و آب به نقطه جوش برسد. سپس ظرف را از روی حرارت بردارید تا کمی سرد شود.

حالا می توانید عسل را به ترکیب حاصل اضافه کنید و خوب بهم بزنید. ظرف را دوباره بر روی حرارت قرار بدهید. شعله گاز را تا حد امکان کم کنید. پس از چند ساعت مخلوط شما به غلظت لازم می رسد. حالا شعله گاز را خاموش کنید و اجازه بدهید شربت سرد شود. پس از آن می توانید عرق نعنا را به شربت اضافه کنید. در پایان سرکه انگبین عسلی را در داخل یک ظرف شیشه ای بریزید و در محیط خشک و خنک قرار بدهید.

در مجموع عرق نعنا یکی از ترکیبات پایه در تهیه سکنجبین عسلی محسوب می شود، اما با این حال می توانید به جای عرق نعنا از گلاب تازه و یا حتی عرق کاسنی هم برای تهیه این شربت استفاده کنید. عرق کاسنی برای افرادی که دارای طبع گرم هستند و بدن آنها به طور مرتب جوش یا کهیر می زند، بسیار موثر است. زیرا این عرق گیاهی باعث کاهش دمای بدن می شود و به عنوان مفرح اعصاب عمل می کند. گلاب نیز یکی دیگر از عرقیجات گیاهی بسیار مفید است که باعث کاهش علائم التهاب می شود. استفاده از گلاب در تهیه آن علاوه بر رایحه مطبوع باعث رفع استرس و تمدد اعصاب و سیستم عصبی بدن می شود.

بهترین زمان مصرف سکنجبین عسلی چیست؟

سرکه انگبین عسلی را نباید با غذا مصرف کنید. از نظر طب سنتی نیم ساعت قبل از غذا و یا نیم ساعت بعد از وعده های غذایی بهترین زمان برای مصرف آن است. مصرف این نوشیدنی اصیل به خصوص در فصل های گرم سال می تواند به کاهش حرارت بدن کمک کند. تاریخ انقضاء سکنجبین عسلی معمولا سه هفته پس از تولید است. به همین علت توصیه می شود که برای استفاده از ارزش تغدیه ای تا حد امکان آن را به صورت تازه مصرف کنید.

مهمترین کاربرد سرکه انگبین در طب سنتی

سرکه انگبین با توجه به مزایا و خواص ویژه ای که در سلامتی بدن دارد در درمان و تسکین علائم برخی از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. بر همین اساس، از مهمترین کاربرد سرکه انگبین در طب سنتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تقویت عملکرد سیستم گوارشی
  • کاهش علائم التهاب و درد مفاصل
  • درمان سرفه و عفونت‌های ریوی، همزمان با کاهش التهاب
  • درمان برخی مشکلات پوستی نظیر جوش، آکنه و عفونت‌های قارچی
  • خواص ضد التهابی و ضد میکروبی سرکه انگبین در بهبودی زخم‌ها و سوختگی‌ها

مهمترین ترکیبات معدنی و ویتامین های تشکیل دهنده در سرکه انگبین که باعث افزایش مزایا و خواص آن می شوند، شامل انواع ویتامین‌های‏A ‎،C ‎،E، گروه ویتامین‌های ‏B‏ ‏ سدیم، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، پروتئین، اسید ‏استیک و فرمیک، منتول، فلاونوئیدها، کربوهیدرات، قند مانند گلوکز، ‏ساکاروز و فروکتوز، مس، فسفر و گوگرد می شود.‏ فقط در هنگام خرید سرکه انگبین برچسب روی آن را بخوانید و مراقب مواد تشکیل دهنده آن باشید.

ترکیب سرکه انگبین با سایر عرقیجاتخواص ترکیبی
آب کاسنی + سرکه انگبینتسکین تب های مداوم
عرق شاه‌تره و کاسنی + سرکه انگبینپاکسازی کبد
عرق بابونه، شیرین بیان و بومادران + سرکه انگبینسلامت و تقویت معده
آویشن و پونه + سرکه انگبینخاصیت آنتی بیوتیک
سنبل‌الطیب، گل‌گاوزبان و اسطوخودوس + سرکه انگبینآرام بخش و خواب آور
عرق خارشتر، خارخاسک و کرفس + سرکه انگبینپاکسازی و سنگ کلیه
عرق گزنه، مریم گلی و شنبلیله + سرکه انگبینمفید برای دیابتی ها
عرق برگ زیتون و گردو + سرکه انگبینکاهش فشار خون
عرق زیره، شوید و زنیان + سرکه انگبینکاهش چربی خون

سرکه انگبین عسلی را چگونه مصرف کنیم؟

سرکه سکنجبین عسلی را می توانید به صورت شربت میل کنید. استفاده از یک لیوان سرکه انگبین عسلی خنک به خصوص در فصل های گرم سال بهترین گزینه برای پذیرایی از مهمان ها است. برای تهیه شربت آن یک سوم لیوان را با سکنجبین عسلی و دو سوم مابقی را با آب پر کنید. مواد را با استفاده از یک قاشق به خوبی بهم بزنید. شربت شما به همین سادگی آماده مصرف است.

برای خوشمزه تر کردن این شربت می توانید یک عدد خیار را رنده کنید و مقداری از آن را در داخل لیوان بریزید. افزودن خیار رنده شده علاوه بر اینکه ظاهر زیبایی به شربت شما می بخشد خاصیت خنک کنندگی شربت سکنجبین عسلی را نیز تا حد زیادی افزایش می دهد. در طول فصل های سرد سال می توانید به جای آب خنک از آب معمولی که به دمای محیط رسیده است، برای تهیه شربت سرکه انگبین عسلی استفاده کنید.

همچنین از سکنجبین عسلی به صورت ترکیبی هم می توانید استفاده کنید. به عنوان مثال بسیاری از افراد سرکه سکنجبین عسلی را با کاهو مصرف می کنند. کاهو در طب سنتی دارای طبع مرطوب و سرد است. بنابراین سرکه انگبین عسلی به عنوان مصلح کاهو شناخته می شود. مصرف کاهو و سکنجبین عسلی در طب سنتی فوائد بسیار زیادی دارد و به خصوص باعث پیشگیری از ابتلا به اختلالات خواب می شود.

چه کسانی نباید سکنجبین عسلی مصرف کنند؟

مصرف سرکه انگبین عسلی به عنوان یکی از خرید مقوی جات با وجود ارزش غذایی بالا در برخی افراد می تواند باعث بروز و یا تشدید مشکلات سلامتی شود. به عنوان مثال، آن دسته از افرادی که دارای مشکلات گوارشی هستند بهتر است از مصرف شربت سکنجبین عسلی خودداری کنند. مصرف آن باعث تشدید زخم های گوارشی می شود و برای افرادی که دارای معده سرد و ضعیفی هستند به هیچ وجه توصیه نمی شود.

استفاده زیاد از سرکه در تهیه آن، یکی از مهمترین دلایل ترش شدن طعم شربت است. به همین علت در تهیه این شربت باید حتما تناسب سرکه و عسل را در نظر بگیرید. ترش شدن بیش از حد شریت سکنجبین عسلی باعث کاهش فوائد تغدیه ای آن می شود و برای سلامت سیستم عصبی مضر است.

فوائد مصرف سرکه انگبین عسلی چیست؟

مصرف این نوشیدنی مفید باعث افزایش سطح سلامت بدن می شود. برخی از مهمترین خواص سکنجبین عسلی عبارتند از:

افزایش سلامت قلب

سرکه سیب که در تهیه آن به کار می رود دارای ترکیبات غذایی بسیار مفیدی به نام اسید کلروژنیک است. مصرف این اسید کلسترول خون را کاهش می دهد و از این طریق باعث کاهش فشار خون و نهایتا پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می شود.

پیشگیری از گرما زدگی

قرار گرفتن زیاد در معرض گرمای تابستان اغلب موجب گرما زدگی می شود. گرما زدگی با مشکلات متعددی نظیر سرگیجه، کاهش ضربان قلب و تعریق شدید همراه است. مصرف این شربت در پیشگیری از گرما زدگی بسیار موثر است. همچنین مصرف این نوشیدنی مفید در رفع عطش و ایجاد احساس خنکی در فصل گرما نقش مهمی دارد.

کمک به پاکسازی کبد

ابتلا به کبد چرب یکی از مشکلات شایع در میان بسیاری از بزرگسالان است. در این بیماری بدن توانایی دفع چربی های اضافه را ندارد. مصرف سکنجبین عسلی با کاهش تجمع چربی در کبد باعث پاکسازی این عضو مهم بدن می شود. به همین علت مصرف روزانه و منظم این شربت می تواند تا حد زیادی علائم کبد چرب را در افراد مبتلا کاهش دهد.

پیشگیری از مشکلات گوارشی

سردی معده یکی از مهمترین دلایل ابتلا به دردهای شدید معده است و در اثر خوردن خوراکی های دارای طبع سرد رخ می دهد. سردی معده باعث ایجاد مشکلاتی از جمله تولید نفخ و گازهای شکمی، سوء هاضمه، حالت تهوع و بی حالی می شود. مصرف آن به عنوان یک داروی کاملا طبیعی نفخ و گازهای معده را تا حد زیادی کاهش می دهد و از بروز دردهای معده پیشگیری می کند.

کاهش غلظت خون

سرکه انگبین عسلی یکی از مهمترین مواد غذایی در پاکسازی خون است. افرادی که دارای مشکل غلظت خون هستند می توانند نیم ساعت بعد از وعده های اصلی غذایی کاهو و شربت مصرف کنند. مصرف این شربت باعث پاکسازی و کاهش غلظت خون می شود.

کمک به کاهش وزن بدن

مصرف سکنجبین عسلی چربی های اضافه موجود در کبد را دفع می کند. این خاصیت موجب پاکسازی بدن، دفع سموم و کمک به افزایش متابولیسم بدن می شود. در نتیجه سوخت وساز بدن افزایش پیدا می کند. به همین علت افرادی که دارای مشکل اضافه وزن هستند با مصرف روزانه این شربت می توانند به روند کاهش وزن خود سرعت بیشتری ببخشند.

کاهش حساسیت های فصلی

در تهیه سرکه انگبین عسلی از عسل و سرکه سیب استفاده می شود که هر دو از ترکیبات ضد میکروب طبیعی هستند. عسل به پیشگیری از آلرژی های فصلی کمک می کند و سرکه نیر نقش موثری در کاهش علائم حساسیت دارد. به همین دلیل مصرف آن تا حد زیادی در تسکین آلرژی های فصلی موثر است.

خرید و قیمت سرکه انگبین عسلی

برندهای مختلفی از این نوشیدنی مقوی و خوشمزه در بازار وجود دارند که ممکن است قیمت های مختلفی داشته باشند. اما یکی از مهمترین نکات در خرید سرکه انگبین عسلی، توجه به کیفیت و سالم بودن ترکیبات آن است. چرا که برخی از برندها و تولیدکنندگان ممکن است از مواد نگهدارنده و افزودنی برای افزایش مدت زمان نگهداری از آن در ترکیب سکنجبین استفاده کنند.

برای همین توصیه می شود که اگر قصد خرید سرکه انگبین تهیه شده با عسل را دارید، محصول مورد نیاز خود را از فروشگاه های غذایی معتبر مانند پرهلو خریداری کنید. خرید از این مراکز می تواند به شما در مورد کیفیت محصول و مناسب بودن قیمت آن، اطمینان کامل را بدهد.

روش های نگهداری از سکنجبین عسلی چیست؟

اگر خودتان در منزل این شربت را به صورت خانگی تهیه می کنید، بهتر است آن را در داخل ظرف های شیشه ای بریزید. بهترین زمان برای مصرف این شربت سه هفته پس از تولید است. از قرار دادن شربت سرکه انگبین عسلی در داخل ظروف پلاستیکی خودداری کنید زیرا این کار باعث کاهش کیفیت و ماندگاری شربت می شود.

همچنین نور خورشید نیز یکی از مهمترین دلایل فاسد شدن شربت است. بنابراین آن را دور از نور خورشید و در جای خشک و خنک قرار بدهید. در طول فصل های تابستان می توانید سکنجبین عسلی را در داخل یخچال نگهداری کنید تا در هنگام نیاز بتوانید برای کاهش حرارت و پیشگیری از گرما زدگی از شربت خنک استفاده کنید.

سخن آخر درباره سرکه انگبین با عسل

سرکه انگبین عسلی یک شربت سنتی و اصیل ایرانی است که از ترکیب سرکه، عرق نعنا و عسل تهیه می شود. هر سه ترکیب غذایی که در تهیه آن به کار می روند دارای ارزش غذایی بالایی هستند. و به همین دلیل این شربت خواص درمانی بسیار زیادی دارد و مصرف آن در پیشگیری از بیماری ها و با درمان برخی از مشکلات سلامتی بسیار موثر است. مصرف سرکه انگبین عسلی باعث خنک شدن بدن، رفع عطش و پیشگیری از گرما زدگی می شود. به همین علت مصرف آن به خصوص در افرادی که دارای مزاج گرم هستند بسیار توصیه می شود.

اما برای اینکه بتوانید از مزایای این نوشیدنی لذت بیشتری ببرید، بهتر است در انتخاب آن دقت کنید و به دنبال خرید سرکه انگبین تازه و باکیفیت باشید. حتما در هنگام خرید به تاریخ انقضاء و ترکیبات تشکیل دهنده آن توجه کنید. حتی توصیه می شود محصول مورد نیاز خود را از فروشگاه های معتبر غذایی مانند پرهلو خریداری کنید تا مزه واقعی یک محصول باکیفیت را بچشید.

سوالات متداول برای سرکه انگبین از عسل

1. علت ترش شدن سرکه از انگبین عسلی چیست؟

رطوبت یکی از مهمترین دلایل ترش شدن سکنجبین عسلی است. برای پیشگیری از این مشکل در هنگام تهیه آن دقت کنید که شربت به قوام و غلظت لازم برسد. همچنین از ریختن سکنجبین عسلی در داخل ظرف یا شیشه مرطوب خودداری کنید.

2. علت شکرک زدن سکنجبین عسلی چیست؟

در اغلب موارد غلظت بالای شربت باعث شکرک زدن آن می شود. برای رفع این مشکل کمی آب وچند قطره آب لیمو به شربت اضافه کنید و آن را بر روی حرارت ملایم قرار بدهید تا شکرک آن برطرف شود.

3. روزانه چه مقدار سرکه از انگبین عسلی مصرف کنیم؟

بهترین مقدار مصرف برای سکنجبین عسلی یک لیوان در روز است. نوشیدن بیش از حد این شربت باعث پوسیدگی زودرس دندان ها می شود.

4. آیا خانم های باردار می توانند از سکنجبین عسلی استفاده کنند؟

بارداری یکی از حساس ترین مقاطع زندگی خانم ها است. هر ماده غذایی در این دوران باید زیر نظر پزشک متخصص زنان مصرف شود. هیچ مطالعه ای در مورد مضرات مصرف آن در دوران بارداری وجود ندارد. با این حال توصیه می شود که تا حد امکان از مصرف انگبین در سه ماهه اول بارداری که مهمترین دوران رشد جنین است خودداری کنید.